EN KLASSIKER: Alle kvinner burde ha en denimjakke i skapet. Bruk den til lette og feminine sommerkjoler, for å rocke opp et antrekk eller bare til et par sorte jeans. Her ser du Miranda Kerr, Tina Leung og Elin Kling.   Foto: All Over Press
EN KLASSIKER: Alle kvinner burde ha en denimjakke i skapet. Bruk den til lette og feminine sommerkjoler, for å rocke opp et antrekk eller bare til et par sorte jeans. Her ser du Miranda Kerr, Tina Leung og Elin Kling. Foto: All Over Press Vis mer

Denim

4 måter å style denimjakken

La deg inspirere av disse kule film- og street style-stjernene.

Publisert

Nå er det ikke lenge til du kan finne frem olajakken igjen.

Det er ikke uten grunn at denne denimklassikeren aldri går av moten - den passer nemlig like godt til et par jeans som til en sommerkjole.

Med noen enkle triks kan du også bruke den allerede nå.

Du trenger nemlig ikke å investere i en ny jakke. Med noen stilige detaljer blir den god som ny, og med litt inspirasjon til alternative måter å bruke den på er du sikret!

LES OGSÅ: Juks deg sommerfrisk i en fei

Hvilken modell er best?

I Norge er jeansjakken selve symbolet på våren, og mange kaster boblejakken til fordel for denimjakkene det øyeblikket gradene går mot pluss.

Denne sesongen er intet unntak - spesielt når denim er i vinden som aldri før.

KAN BRUKES TIL ALT: Dongerijakken - og ikke minst dongerivesten, passer til de fleste antrekk. Rock opp en søt kjole, eller gjør den mer feminin med lyse pasteller og hæler. Her ser du Cameron Diaz, bloggeren Rachel og Miranda Kerr.
KAN BRUKES TIL ALT: Dongerijakken - og ikke minst dongerivesten, passer til de fleste antrekk. Rock opp en søt kjole, eller gjør den mer feminin med lyse pasteller og hæler. Her ser du Cameron Diaz, bloggeren Rachel og Miranda Kerr. Vis mer

Også i California er dongerijakken populær, og Lily Aldridge - som nylig designet sin første kolleksjon ved navn «Velvet» for «og Spencer, mener at alle kvinner bør ha en denimjakke i skapet sitt, skriver Grazia Daily.

Skal du kjøpe en ny finnes det flere modeller å velge mellom.

Velger du den klassiske - med to lommer på brystet og knapper foran, kan du gjerne investere litt mer penger i den og gå for kvalitet, ettersom den er svært anvendelig og du kan bruke den i mange år.

Har du kanskje en klassiker fra før, kan du velge en modell med biker-detaljer, blazersnitt eller en vask som er litt utenom det vanlige.

FIRE ALTERNATIVE STYLINGTIPS:

LES OGSÅ. Fra lun strikk til glamorøse paljetter

La deg inspirere av fasjonistaene

Denimjakken er også en favoritt blant motebloggere og stjerner som Miranda Kerr, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Elin Kling og Kate Mara.

Og de er riktig så kreative i hvordan de bruker plagget!

Her er noen tips til hvordan du kan bruke denimjakken - både til jeans og sommerkjolene, men også som hovedplagget i antrekket.

TIL BUKSER:

Kombiner gjerne denimjakken med sorte bukser, men også til jeans! Denne sesongen skal du gjerne bruke en trend fra topp til tå - som med for eksempel hvitt.

TIL SKJØRT:

Du kan bruke denimjakken til de fleste skjørt. Miranda Kerr rocker den opp med et sort skjørt og hatt, mens Cameron Diaz går for en litt mer feminin stil med en hvit topp og sko, veske og skjørt i nude.

TIL KJOLE:

Det mest klassiske er helt klart å kombinere sommerkjolen med en denimjakke. Ikke bare er det veldig praktisk i Norge hvor det raskt kan bli litt kjølig i luften, men det kan også gi deg en mye finere silhuett - for eksempel til maxikjoler.

DENIM-VEST:

Et supert alternativ til dongerijakken er vesten, som er minst like anvendelig og en favoritt på sommerens festivaler. Bruk den til skjørt, kjoler, bukser eller bikinien!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer