ØKOLOGISK: Hva med å prøve denne kyllingretten?  Foto: All Over Press
ØKOLOGISK: Hva med å prøve denne kyllingretten? Foto: All Over Press Vis mer

Oppskrifter Fra Malibu

4 økologiske retter du bør prøve

Svenske Helene Henderson driver Malibu Farm utenfor Los Angeles, her deler hun sine beste oppskrifter.

Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Nord for Los Angeles ligger Malibu Farm. Her bor svenske Helene Henderson med mann og tre barn, to geiter, en gris og en haug med høns.

Omgitt av økologiske frukthager og grønnsaksåkre, arrangerer Helene kokkekurs og serverer kortreist og ubearbeidet mat til Hollywood-kjendiser og folk flest. 

I 2013 utvidet hun virksomheten og åpnet en skandinavisk-inspirert restaurant, ytterst på Malibu Pier. 

– Det handler om å finne gode råvarer og så gjøre så lite som mulig med dem, sier Helene. 

– Et skvett olje, litt salt og noen dråper sitron er egentlig alt som trenges for å krydre, enten det er fisk, kjøtt eller grønnsaker. Og det må være økologisk. Ingen kunstige produkter. 

- Hvis du ikke vet hvordan man lager produktet, eller hvor det kommer fra, så la være å spise det. Og la være å kjøpe det!

Ti ganger i året omskaper Helene gården til en økologisk pop-up-restaurant. 75 gjester nyter maten omgitt av vinranker, blomstrende artisjokker og grønne åser. 

– Det er viktig at gjestene får en unik og ekte opplevelse, sier hun.

Her deler hun sine oppskrifter!

LES OGSÅ: Prøv deg på det kroatiske kjøkken

Sennepskylling med fennikel

4-6 personer

Du trenger: 
6 kyllingbryst med skinn, saltet 

  • 13⁄4 dl dijonsennep 
  • saft av 1 sitron
  • 2 ss rosmarin 
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 fennikel
  • 2 ss hele sennepsfrø 
  • 3 ss olivenolje 
  • saft av 2 sitroner 
  • 1 pose ruccola
<strong>Ildsjæl:</strong> Middag under stjernerne. En svensk ildsjæl i Malibu. -

Helene Henderson serverer bæredygtig mad for kendisser i sin restaurant Malibu Farm i Californien i USA. - Foto: All Over Press
Ildsjæl: Middag under stjernerne. En svensk ildsjæl i Malibu. - Helene Henderson serverer bæredygtig mad for kendisser i sin restaurant Malibu Farm i Californien i USA. - Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du: 

Dag 1: Bland sennep, sitronsaft, rosmarin og olje, og legg kyllingbrystene i marinaden til dagen etter. 

skjær fennikel tynt, gjerne med et mandolinjern. Bland fennikel, sennepsfrø, olje og sitronsaft. Smak til med salt. Sett kaldt.

Dag 2: Grill kyllingen på 200 °C i ovnen i ca. 20 minutter eller til gjennomstekt. Skjær hvert bryst i 3 stykker. 

Bland ruccola og marinert fennikel og server med kyllingen.

LES OGSÅ: - Blir du bedt opp til dans, så dans

Gulrot og ruccolasalat

3–4 personer

Du trenger: 

Til salaten: 

  • 1 bunt ferske babygulrøtter
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 ss honning eller agavesirup 
  • salt og pepper
  • saft fra en sitron 
  • 1 pose ruccola 

 

Til sitronvinaigrette: 

  • saft av 1 sitron 
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1 knivsodd salt 
  • 3 ss olivenolje
<strong>NAM:</strong> Gulrot- og ruccolasalat. Foto: Martin Löf
NAM: Gulrot- og ruccolasalat. Foto: Martin Löf Vis mer

Slik gjør du: 

Press hvitsløksfeddet og bland ingrediensene sammen. 

Sett ovnen på 200 °C. Skrell gulrøttene og legg på bakeplate kledd med bakepapir. Stek med olivenolje, krydre med salt og pepper. Grill i ovnen i ca. 20 minutter, eller til brynte og myke. 

Drypp med honning eller agavesirup og sitronsaft.

Bland gulrøtter med ruccola og sitronvinaigrette. 

<strong>LAGER MAT TIL KJENDISENE:</strong>  Svenske Helene har i mange år servert økologisk gårdsmat til Hollywoods kjendiser. I tillegg driver hun restaurant på Malibu Pier. Foto: Martin Löf
LAGER MAT TIL KJENDISENE: Svenske Helene har i mange år servert økologisk gårdsmat til Hollywoods kjendiser. I tillegg driver hun restaurant på Malibu Pier. Foto: Martin Löf Vis mer

LES OGSÅ: Får du prestasjonsangst når du må velge vin? 

Basilikumis

4 personer

Du trenger: 

  • 1 bunt fersk sitronbasilikum eller vanlig. 
  • basilikum 
  • 41⁄2 dl sukker
  • 1 usprøytet sitron 
  • 1 ss sitronsaft 
  • 1 pakke ferskost 
  • 31⁄2 dl gresk yoghurt 
  • 21⁄2 dl pisket krem

 

Slik gjør du: 

Kjør sukker og basilikum i foodprocessor til jevn masse. 

Tilsett ferskost, yoghurt, revet sitron og sitronsaft. 

Bland godt og tilsett pisket krem. 

Frys i ca. 1 time og rør underveis til kremen er kald og moderat hard. Kjør massen i en ismaskin til den er kremet og ferdig. 

Server med bær.

LES OGSÅ: 4 nye måter å bruke lakris på

Potetmos med parmesan

Tilbehør til 4–6 personer

Du trenger: 

  • 3⁄4 kg aspargespotet 
  • 225 g smør 
  • 11⁄2 dl revet
  • parmesanost 
  • fersk rosmarin 
  • salt og pepper 


Til ristet hvitløk:

  • 6 fedd hvitløk 
  • olivenolje
<strong>POTETMOS:</strong> Med parmesan, rosmarin og hvitløk.  Foto: Martin Löf
POTETMOS: Med parmesan, rosmarin og hvitløk. Foto: Martin Löf Vis mer

Slik gjør du: 

Legg hvitløkskløftene i en kjele og brun i olivenolje ved svak varme til myke, ca. 20 min.

Skrell potetene og kok dem i lett saltet vann. 

Legg potetene i en ildfast form og mos dem med ristet hvitløk, olje og smør. Smak til med salt og pepper, tilsett fersk rosmarin og dryss over revet parmesan. 

Ovnsbak potetmosen ved 200° til den er gyllen og sprø. Eller sett fatet under grillen en stund.

LES OGSÅ: Nå bør du fråtse i rabarbra

Denne reportasjen ble opprinnelig publisert i HENNE 02.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer