Sminke og hudpleie:

4 steg til glødende hud

Ekspertene forklarer deg hvordan man oppnår den glødende huden vi alle er ute etter!

GLØDENDE HUD: Er det sminken som gjør det? Huden? Kanskje er det det vi spiser? Eller kanskje henger alt sammen? Svaret får du her! Foto: NTB Scanpix
GLØDENDE HUD: Er det sminken som gjør det? Huden? Kanskje er det det vi spiser? Eller kanskje henger alt sammen? Svaret får du her! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne regelen gjelder alltid uansett hva slags sminke du legger: Sminken blir ikke optimal dersom huden din ikke har fått den pleien den trenger.

Vi har spurt ekspertene om hvilke steg man bør ta for å oppnå en glødende hud, og dette var selvfølgelig det første de nevnte:

1. Hud først - så sminke

– Uansett hvor mye glødprodukt du sminker deg med, blir ikke gløden pen eller naturlig om huden er tørr, sier skjønnhetsblogger Tone Skipa.

Skrubb, rens, fuktserum og krem er ifølge henne essensielt dersom du ønsker at huden din skal gløde.

– Bruk gjerne serum med hyaluronsyre som binder fukten i huden samtidig. Tørr hud gir ru overflate slik at lyset blir brutt, mens fuktet og jevn hud reflekterer lys slik at huden får en naturlig glød.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Makeupartist Tomas Erdis mener alle bør finne ut av hvilken hudtype de har og deretter få anbefalt produkter som passer til akkurat deg.

– Jeg tror mange hadde forbedret huden sin om man en gang tok seg tid og råd til å få undersøkt hva man virkelig trenger.

2. Uten mat og drikke ...

Erdis skyter også inn et tips som er viktig uansett glød eller ei.

– Drikk mye vann!

Men det er også viktig å få i seg C-vitamin! Ikke bare gir det strammere hud, mindre irritert hud, mindre porer og rynker, og mer fukt, men det gir også det vi er ute etter akkurat nå: mer glød.

Vitamin C reorganiserer strukturen på hudoverflaten slik at huden framstår som myk og jevn. Dette, pluss at friske celler dannes raskere, gjør at huden blir mindre tørr og at sirkulasjon øker, noe som igjen gir frisk glød.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Smink deg til glød

Når huden din er preppet, fuktet og fit for fight, er det på tide å starte med sminken. NÅ kan du virkelig få satt i gang den glødende prosessen.

Tomas Erdis tar med seg hudpleien inn i sminkerutinene også, og blander gjerne inn oljer i foundation.

– Jeg elsker å bruke kremer med masse skimmer i. Disse kan jeg bruke som en base over hele ansiktet før foundation, men den kan også blandes sammen med en foundation.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Makeupartisten anbefaler deg å generelt satse på produkter med skimmer i: solpudder, rouge og highlight! Når sminken er lagt kan du begynne med detaljene. Her har Tone Skipa noen gode tips:

– Bruk en highlighter-penn der lyset treffer ansiktet ditt, og påfør litt kremrouge i kinnene for en optimal glød som ser naturlig ut!

– Skimmer på øynene hjelper også for en helhetlig glød - samt gloss på leppene, sier Tomas Erdis og fortsetter:

– Bruk flere produkter og bland dem sammen. Det ser ofte mer naturlig ut i stedet for å bruke ett produkt mye.

4. Sist, men ikke minst:

Hudpleien er gjort, vannet er drukket og sminken er lagt. Hva nå? Jo, vi må få dette glødende resultatet til å vare! Det hadde vært veldig kjipt om resultatet bare forsvant etter noen timer.

– Settingspray setter sminken og gjør at den smelter inn finere og holder lenge utover dagen. Du kan også bruke den i løpet av dagen når du har lyst til å friske opp og fukte ansiktet, sier makeupartist Tomas Erdis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer