Mote

4 vanlige hudpleie-feil

Disse tabbene kan tørke ut huden din.

RENS: Rens er noe av det viktigste du gjør når det kommer til hudpleie. Husk at huden bør rensen både morgen og kveld! Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press
RENS: Rens er noe av det viktigste du gjør når det kommer til hudpleie. Husk at huden bør rensen både morgen og kveld! Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss vet at god pleie er viktig for å opprettholde en sunn ansiktshud og forebygge for tidlig aldring. I tillegg til å bruke passende produkter til din hudtype, så er riktig bruk av disse produktene også viktig. 

Ansiktrens, hudkrem, sminkefjerner og solkrem er produkter alle kvinner kjenner til og bruker ofte. Likevel hender det at vi begår noen tabber når det kommer til disse daglige hudpleierutinene. Og dette kan faktisk tørke ut, eller irritere huden din, og i noen tilfeller føre til allergier. 

EKSPERT:  Mouna Ghoul er kommikasjonsansvarlig for den vitenskapelige avdelingen hos Shisheido, med mastergrad i kjemi og biokjemi med spesialisering innen kosmetologi. Foto: KK
EKSPERT: Mouna Ghoul er kommikasjonsansvarlig for den vitenskapelige avdelingen hos Shisheido, med mastergrad i kjemi og biokjemi med spesialisering innen kosmetologi. Foto: KK Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke glemme halsen

Rens er det viktigste

- Det vi ofte ser er at mange kvinner ikke er nøye nok med renserutinene sine, forklarer Mouna Ghoul, kommikasjonsansvarlig for den vitenskapelige avdelingen hos Shisheido, med mastergrad i kjemi og biokjemi, samt spesialist innen kosmetologi, til KK.no: 

Rensing er det absolutt viktigste du gjør, både morgen og kveld. Hvis ikke huden din er godt nok renset, vil ikke produktene du bruker ha den ønskede effekten på huden din. Du må rett og slett kvitte deg med alle gift- og avfallsstoffer som har samlet seg på huden din i løpet av dagen. 

- Rens om morgenen er også viktig å ikke glemme, da det er om natten huden reparerer seg selv, noe som fører til en oppsamling av avfallsstoffer og døde hudceller. 

LES OGSÅ: Aldringstegnet det er lettest å gjøre noe med

VASK VEKK: Husk å vaske vekk rester av sminkefjerner etter at du har brukt det, ellers vil det kunne tørke ut huden.  Foto: PhotoAlto sas / Alamy/All Over Press
VASK VEKK: Husk å vaske vekk rester av sminkefjerner etter at du har brukt det, ellers vil det kunne tørke ut huden. Foto: PhotoAlto sas / Alamy/All Over Press Vis mer

Husk å vaske av sminkefjerner

Når det kommer til rens er det også andre «feil» mange av oss begår.

- Det å bruke såpe i ansiktet. Det er veldig dumt og svært uttørkende. Det samme gjelder også for sminkefjerner. Jeg opplever at mange kvinner ikke vasker bort eller renser ansiktet etter å ha brukt sminkefjerner,  og det er ikke bra, forklarer Ghoul: 

- For selv om en sminkefjerner kan være kremete i konsistens, så bør den alltid vaskes av. Årsaken til dette er at sminkefjerner er et produkt som er veldig sterkt, og kan virke uttørkende/irriterende på huden. Derfor må alle rester fjernes etter bruk. 

LES OGSÅ: Renser du ansiktet i riktig rekkefølge?

Fjern solkrem på slutten av dagen

Sist, men ikke minst, har hun et godt råd når det gjelder solkrem.

TETTER PORENE: Gammel solkrem som ikke blir vasket av, kan tette og irritere porene dine. Sørg derfor for å alltid vaske deg godt etter en soldag - både i ansiktet og på kroppen.  Foto: Knut Wiarda - Fotolia
TETTER PORENE: Gammel solkrem som ikke blir vasket av, kan tette og irritere porene dine. Sørg derfor for å alltid vaske deg godt etter en soldag - både i ansiktet og på kroppen. Foto: Knut Wiarda - Fotolia Vis mer

- I sommersesongen er det flere av oss som ikke er flinke nok til å vaske av solkrem etter en lang dag på stranden. Og dette gjelder kroppen, så vel som ansiktet.

- Det å ikke rense/vaske huden godt nok etter en dag med solkrem, for så å smøre på et nytt lag neste dag, vil gjøre at det etter hvert samles opp mange lag med gammel solkrem som trekker inn i huden, sier Ghoul:

- Solkrem i seg selv er selvfølgelig ikke skadelig, men dersom du ikke får fjernet det, og det bygger seg opp lag på lag, så vil det etter hvert kunne tette porene dine, og dette vil både kunne tørke ut og irritere huden din. Over lengre tid vil det i verste fall kunne føre til allergier.

- Det er mange som tror at de får allergi av solkremen i seg selv, men det de da ofte utvikler allergi av, er at de ikke fjerner solkremen godt nok etter bruk. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer