å Peele Huden

4 vanlige peelingtabber

Eksfolierer du huden? Dette bør du vite.

PEELING: Det finnes andre typer peeling enn de med grove korn. Har du sart, sensitiv hud, bør du velge en mildere peelingtype Foto: pressmaster - Fotolia
PEELING: Det finnes andre typer peeling enn de med grove korn. Har du sart, sensitiv hud, bør du velge en mildere peelingtype Foto: pressmaster - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Eksfoliering er ikke hva det en gang var, og det er en jungel av produkter og råd å forholde seg til der ute. Ikke rart det kan bli forvirrende. Heldigvis er det ikke fullt så komplisert som det kan virke. 

Likevel gjør vi feil, og noen av dem er mer vanlige enn andre. I denne saken tar vi for oss fire av de vanligste eksfolieringsfeilene. Begår du noen av disse?

LES OGSÅ: Sliter du med pigmentflekker? Da bør du gjøre dette!

1. Du eksfolierer for mye 

At du eksfolierer for mye kan bety flere ting, men enten du gjør det for hyppig, for hardt eller med et altfor kraftig produkt, kan det skade huden din. 

Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, har tidligere understreket at det er ekstra viktig å bruke en skånsom, men effektiv peeling når du har pigmentflekker. 

– Bruker du skarpe peeling-korn vil du kunne ende opp med små infeksjoner og inflammasjon som gjør pigmenteringen mer ujevn. 

Og det er ikke bare du som sliter med ujevn pigmentering av huden som bør unngå å eksfoliere huden for ofte, for hardt eller med for sterke produkter. Gjør du dette, kan det nemlig føre til sårhet, kviseutbrudd, ekstra tørr hud og til og med for tidlig aldring av huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer