Bh-tips

5 bh-tips du må få med deg

Disse kan være gode å ha med seg i prøverommet!

RIKTIG BH: Det er ikke alltid så lett, men finner man en som passer perfekt, er det helt magisk! Foto: Shutterstock / AbElena
RIKTIG BH: Det er ikke alltid så lett, men finner man en som passer perfekt, er det helt magisk! Foto: Shutterstock / AbElena Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å prøve undertøy kan fort bli en lang og krunglete affære. Men når du først finner en bh som passer perfekt, er det helt magisk hvor stor forskjell det er fra de andre slappe bh-ene dine som ligger hjemme. Så for å unngå at neste tur på undertøysshopping skal bli helt katastrofe, har vi spurt Beate Higley, undertøysekspert og administrerende direktør i Change Norge, om hvilke fem tips man alltid bør ha i bakhodet.

- Først vil jeg bare si at den feilen som oftest begås av oss kvinner, er at vi velger et bh-belte som er for stor rundt ryggen. Det gjør vi fordi vi er så redde for å få den kanten (altså den bulken bakpå ryggen). Det som skjer da, er at bh-en sakte, men sikkert, sklir oppover ryggen og så skjærer den skrått inn. Det er både ubehagelig og vondt å gå med. Så da går man og drar den bh-en nedover ryggen, og det som også skjer da, er at man får den bulken mye høyere opp. Så det hele virker faktisk totalt mot sin hensikt. 

LES OGSÅ: Nå lanserer ring-favoritten Tom Wood nytt it-tilbehør

1. BH-BELTET

Ifølge Higley er dette det absolutt viktigste og første bud for å få bh-en til å passe. Det er ikke alltid sånn at man får tatt riktige mål av seg selv, men da finnes det en test man kan gjøre! Ta tak i bh-en foran, mellom skålene, og hvis du kan dra dette området fram, så er den for stor. Den skal ikke sitte ukomfortabelt stramt, men stramt nok.

2. RIKTIG SKÅLSTØRRELSE

- Hvis skålen er for liten, så kommer spilen til å skjære inn på siden av brystvevet OG brystet kommer til å tyte utover kanten foran. Og det er jo ikke særlig pent under klær. Finner du riktig bh-beltet og riktig skålstørrelse, er mye gjort, sier undertøyseksperten.

3. BH TIL TYNNE OVERDELER

Skal du ut på shopping for å finne en bh som passer til et bestemt antrekk, kan det være lurt å ta med seg dette. Da vil du se hva som vil være mest flatterende. Har du ikke muligheten til det, har Higley noen tips du bør få med deg.

- Dersom du trenger en bh til en tynnere overdel, er det fint med noe i blonder. Farger er også veldig trendy nå.

4. BH TIL STRAMMERE OVERDELER

Skal du ha på deg noe strammere derimot, kanskje en ettersittende topp, er det veldig fint med en glatt overflate på bh-en. Ønsker du fremdeles bruke blonder, kan du finne en bh med flate blonder med vrange sømmer. Denne vil ikke synes under!

5. TA VARE PÅ BH-EN

Når du til slutt har funnet den perfekte bh-en, er det viktig å ta godt vare på den. Ifølge Higley vil såpe med enzymer gjøre at bh-beltet blir veldig slapt. Finn en såpe uten enzymer! Det kan være Milo eller en spesiell undertøyssåpe. Dette vil forlenge varigheten på undertøyet ditt.

LES OGSÅ: Så mye har undertøy å si for gutta

Foto: Shutterstock / studiostoks
Foto: Shutterstock / studiostoks Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer