<strong>SMINKETIPS:</strong> Blush kan bli så fint på huden, men det er noen feil som kan gjøre at resultatet blir mindre heldig.. Foto: Rex Features
SMINKETIPS: Blush kan bli så fint på huden, men det er noen feil som kan gjøre at resultatet blir mindre heldig.. Foto: Rex Features Vis mer

Blush

5 blush-feil alle gjør

Fikser du på dette kan resultatet bli MYE bedre!

Publisert
Sist oppdatert

Rouge eller blush, hva enn man kaller det - det har liksom aldri vært noe for meg, og jeg har aldri helt forstått hvorfor. Jeg syns alltid det er så flott på alle andre, men når jeg skal ta det på meg selv, er det alltid noe som ikke stemmer. Kanskje er det fordi jeg rett og slett gjør og velger feil?

Skjønnhetsnettstedet Byrdie har nemlig ramset opp fem feil vi alle gjør når det kommer til blush. Sminken kan være med på å gi huden din glød og bare få deg til å føle deg freshere, men dersom vi skulle begå en (eller flere) av disse fem feilene, blir nødvendigvis ikke resultatet alltid sånn.

Nina Ricci   Foto: Rex Features
Nina Ricci Foto: Rex Features Vis mer

1. Du tar på for mye

La oss bare begynne med den som er den mest åpenbare. For hvor mange ganger har det ikke skjedd at man rett og slett tar på for mye? Dette kan jo skje med all sminke, men dersom det blir for mye blush, er det vanskelig å rette opp i. Begynn alltid veldig forsiktig. Det er mye lettere å bygge seg oppover enn å måtte fjerne det - det kan bli en utfordring.

LES OGSÅ: 10 sminketips alle kvinner bør få med seg

2. Du påfører ikke riktig

Når du da har fått påført blush-en er det viktig å jobbe den godt inn i ansiktet. Det er ikke snakk om å gni den inn, men det er mye finere når sminken har en naturlig overgang til huden som ikke har blush enn når det bare er en skarp strek. Noen gode sminkekoster vil være til hjelp her! 

3. Du tror det kun er til ansiktet

De fleste av oss tenker nok at blush-en skal påføres på kinnområdet. Men ifølge Florrie White, Rosie Huntington-Whiteley sin makeupartist, er ikke blush bare ment for det. White mener nemlig at du også bør påføre litt ved tinningen. På denne måten gir du huden en naturlig fremhevet glød. Ønsker du å prøve ut enda mer, kan du alltids teste litt på nesebenet! 

4. Du bruker ikke riktig variant

Du har sikkert prøvd en mengde foundation-er opp gjennom året, og da har du nok erfart at de kommer i mange forskjellige konsistenser. Sånn er det også med den gode, gamle blush-en. Makeupartist Sonia Kashuk anbefaler de med oljete hud å finne en kremblush og deretter avslutte med et lett lag med vanlig pudderblush. 

Har du tørr hud derimot, er det nok med litt kremblush. Legger du blush-en på foundation-en bør du være litt forsiktig når du skal lage den fine overgangen. En kremblush vil passe best med en flytende foundation, og en pudderfoundation vil passe best med en pudderblush.

LES OGSÅ: Dette er redaksjonens skjønnhetsfavoritter!

5. Du har valgt feil farge

Kanskje er grunnen til at jeg aldri føler at det blir fint når jeg bruker blush er fordi jeg har valgt feil farge? Ifølge Katey Denno, makeupartist som jobber sammen med Amanda Seyfried, Isla Fisher og mange flere, sier at trikset er å finne en farge som matcher fargen du allerede har i kinnene. 

Dersom dette er vanskelig å se, sier Denno at kalde rosatoner er fint til de som er lyse i huden, aprikostoner er fint til de med olivenfarget hud og for de med mørkere hud vil en blush med mye farge passe best!f

LES OGSÅ: Slik finner du riktig leppestift farge til akkurat deg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer