Hår:

5 flotte frisyrer til 17. mai

På nasjonaldagen er det lov å ta det romantiske uttrykket helt ut.

5 flotte frisyrer til 17. mai
Publisert

Hva passer vel bedre enn en fantastisk flette? En som kan lages så lang som du selv ønsker det. Alt er lov. Poenget er at frisyren både skal løfte festantrekket og passe sammen med bunaden.

En 17. mai-flette kan starte høyt eller lavt, og den kan være stram eller rufsete. Selv har jeg tenkt å lage en hårbøyle bestående av fletter, og her viser jeg hvordan.

Jeg håper du lar deg inspirere til å finne din perfekte 17. mai-frisyre. Under har jeg samlet fem favoritter. Gratulerer med dagen!

Flettehårbøyle

Dette er en frisyre for deg som liker å ha håret løst, samtidig som den omfavner nasjonalromantikken. Jeg har valgt å krølle håret kvelden i forveien, men denne frisyren passer like godt til rett hår.

Du trenger:
2 gummistrikker, hårnåler og hårspray

1. La håret ligge i din naturlige skill, og del av en bit med hår rett over hvert øre.
1. La håret ligge i din naturlige skill, og del av en bit med hår rett over hvert øre. Vis mer
2. Lag en flette av hårbiten du har delt av, og fest den med en gummistrikk.
2. Lag en flette av hårbiten du har delt av, og fest den med en gummistrikk. Vis mer
3. Gjenta på den andre siden.
3. Gjenta på den andre siden. Vis mer
4. Dra i fletten for å gjøre den større og litt mer rufsete.
4. Dra i fletten for å gjøre den større og litt mer rufsete. Vis mer
5. Fest den over hodet med hårnåler, og pynt gjerne med en sølje. Tips! I stedet for en spenne vil en barnesølje som dekor gi fletten et utrolig flott 17. mai-preg.
5. Fest den over hodet med hårnåler, og pynt gjerne med en sølje. Tips! I stedet for en spenne vil en barnesølje som dekor gi fletten et utrolig flott 17. mai-preg. Vis mer
FLETTEKRANS: La fletten gå hele veien rundt hodet for å lage en flettekrans. Fest den godt med hårnåler, så den holder hele dagen. Sett dem inn i håret slik at taggene vender inn mot hodebunnen. Du kan også sette to hårnåler over hverandre i et kryss. Da er du helt sikker på at de ikke sklir ut igjen. Tips! Bruk rikelig med hårspray for å låse frisyren på plass, gjerne en som gir godt hold!
FLETTEKRANS: La fletten gå hele veien rundt hodet for å lage en flettekrans. Fest den godt med hårnåler, så den holder hele dagen. Sett dem inn i håret slik at taggene vender inn mot hodebunnen. Du kan også sette to hårnåler over hverandre i et kryss. Da er du helt sikker på at de ikke sklir ut igjen. Tips! Bruk rikelig med hårspray for å låse frisyren på plass, gjerne en som gir godt hold! Vis mer
BLOMSTER I HÅRET: Lag din egen blomsterkrans, gjerne dagen før. Dusj kransen godt med vann, og legg den i en tett pose i kjøleskapet. Det kan være lurt å la den ligge litt på en håndduk før du setter den på hodet, slik at håret ikke blir vått.
BLOMSTER I HÅRET: Lag din egen blomsterkrans, gjerne dagen før. Dusj kransen godt med vann, og legg den i en tett pose i kjøleskapet. Det kan være lurt å la den ligge litt på en håndduk før du setter den på hodet, slik at håret ikke blir vått. Vis mer
FLETTER I RØDT: Her er en variant for deg som liker å ha håret løst, men som ønsker noe ekstra. Bruk et rødt silkebånd, og la det følge håret inn i fletten.
FLETTER I RØDT: Her er en variant for deg som liker å ha håret løst, men som ønsker noe ekstra. Bruk et rødt silkebånd, og la det følge håret inn i fletten. Vis mer
FOSSEFALL: Hårspenner, brosjer og blomster forvandler en favorittfrisyre til et 17. maiklart hår.
FOSSEFALL: Hårspenner, brosjer og blomster forvandler en favorittfrisyre til et 17. maiklart hår. Vis mer
SILKESKJERF: Bruk silkeskjerfet ditt i håret i stedet for rundt halsen! Her har jeg knyttet det rundt hårstrikken, slik at den blir gjemt.
SILKESKJERF: Bruk silkeskjerfet ditt i håret i stedet for rundt halsen! Her har jeg knyttet det rundt hårstrikken, slik at den blir gjemt. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer