Fransk Kvinne

5 hverdagsklassikere du finner i franske kvinners klesskap

... og slik styler du dem døgnet rundt!

DEN FRANSKE KVINNEN: Camille Charriere er en av de franske it-jentene som har tatt motebransjen med storm de siste årene, og det ikke uten grunn; hun har den perfekte franske stilen! Foto: Abaca
DEN FRANSKE KVINNEN: Camille Charriere er en av de franske it-jentene som har tatt motebransjen med storm de siste årene, og det ikke uten grunn; hun har den perfekte franske stilen! Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten grunn at «en fransk kvinnes stil» har blitt en standardsetning i motesettinger. Det dreier seg virkelig om kunst, for ikke hvem som helst kan kle seg så elegant og kvinnelig, men samtidig så innmari avslappet og personlig som franske kvinner. Det er en kombinasjon (en egenskap!) de har lært å balansere så godt, at den rett og slett funker i enhver anledning. Ja, for fåtallet av oss klarer for eksempel å rocke en blazer til både hverdags og fest, uten å føle oss enten for «overdressed» eller for maskuline. For ikke å nevne at det aldri hadde falt oss inn å bruke jeans til bokstavelig talt ALT - selv om franske motepersonligheter som Emanuelle Alt og Caroline de Maigret gang på gang har bevist at det er det en god grunn til å gjøre - Se bare på disse antrekkene her!

Så hva er egentlig hemmeligheten bak den alltid perfekte, men fremdeles så uanstrengte hverdagsstilen til de franske kvinnene? Vi er overbeviste om at mye av det rett og slett er medfødt, men vi har tatt en nærmere titt på noen av våre «favorittfrenchies» og kommet frem til at det er et par plagg som går igjen - satt sammen i forskjellige kombinasjoner selvfølgelig - som kan hjelpe deg på veien til den franske stilen.

Fra den klassiske stripete t-skjorten til den «nye» it-buksen. Vi har funnet frem 5 hverdagsklassikere (som også kan kombineres til fest), og tipser deg om hvordan du kan style dem for å få den tidløse looken vi alle drømmer om. Og ja, vi har også funnet våre favoritter som selvsagt er å finne i butikk nå!

LES OGSÅ: Slik får du stilen til en ekte «Parisienne»

Blazeren

Slik vi ser det er greia med en blazer i god kvalitet - og i klassiske farger som sort, grå og navy - at den kan være din redning i enhver anledning, dersom du bruker den riktig. Ikke bare løfter den et hverdagsantrekk og gir det et mer sofistikert uttrykk (som for eksempel matchet med favorittjeansen og en enkel hvit t-skjorte), den kan også brukes til å tone ned et ellers superfeminint antrekk (som for eksempel en blomsterkjole og ballerinasko) og gi det en sjarmerende mannlig touch, uten at du føler deg som mannen i forholdet. Jobb, shopping, reise, intervju, sommer, vinter, høst eller vår - uviktig! En blazer er «all around»-plagget mange franske kvinner har lett tilgjengelig i skapet til en hver tid. 

Stripete t-skjorter

De fleste av oss har eid en stripete t-skjorte en gang i livet - som oftest som ganske små, og dessverre assosieres den ofte med barndommen og blir derfor droppet til fordel for de litt mer «voksne» og moderne variantene. Vi safer enten med en ensfarget hvit eller sort t-skjorte eller en med diverse print på (som for tiden er alt fra en banan til Coca Cola-logo). Men vil du ha den franske looken på alle mulige tidspunkter i døgnet, er stripete t-skjorter din neste investering! Bruk de til en croppet bukse og sneakers på dagtid og bytt ut jeansen med et skinnkjørt og sneakersene med et par heler, legg til et par lekre ringer i ørene, og vips så er du klar for hva enn kvelden måtte by på! Så det er bare å legge igjen fordommene, og gå til innkjøp av en av disse (og nei, det er ikke for sent nå. stripete t-skjorter passer like bra til sommeren som til vinteren dersom du velger de riktige fargene):

LES OGSÅ: Slik styler du t-skjorten

Trenchcoaten

Et plagg som passer bedre til det norske vår, sommer og høst-klimaet skal du lete lenge etter. Trenchcoaten er nemlig de franske kvinnenes favoritt ikke bare på grunn av dens tidløse og elegante utseende, men også fordi den holder deg tørr og varm når regndagene slår til. Gå for den ikoniske beige, eller en moderne sort, og varier gjerne snittene og utseende. Det finnes et enormt utvalg av diverse modeller i butikkene, så ta deg tid og velg en modell ut i fra din kropp. Det er nemlig det som er det flotte med dagens trencher; det finnes en for enhver kroppsfasong! Er du høy og slank, er en rett modell uten belte et trendy valg. Har du derimot mer formfull fasong er en med beltet i livet, som fremhever midjen, midt i blinken. Uavhengig av hvilken modell du faller for, husk at en trench kan kombineres med alt.

High-waist jeans

High-waist jeans (gjerne med boyfriend fit) er kjent som buksen gutta hater, men som vi jenter elsker! Dessverre for oss er det å finne den perfekte modellen til akkurat din kroppsfasong noe av det vanskeligste - men når du endelig kommer over din «perfect match» er det ingenting som kan holde deg vekk fra buksen. Altså, da er det buksen du bruker om dagen, med et par lekre ballerinasko og en hvit skjorte, og om kvelden med et par hæler og en «flørtete» bluse. Uansett når, hvor og hvordan; denne buksen skriker det CHIC av når du finner den rette modellen. 

LES OGSÅ: Slik finner du riktig jeans til din figur

Den «flørtete» blusen

Sånn mens vi er inne på «flørtete» bluser; det oser av dem i Paris sine gater når moteukene står for tur. Transparente, silke, crêpe, med utringninger, snøringer og blonder. Det finnes ikke grenser for hvor mange forskjellige modeller det finnes, og måter de kan styles på. De vi har sett mest av på de franske kvinnene det siste året er selvsagt manges favoritt «off-the-shoulder»-toppen. Kanskje ikke så rart når de verken skriker for mye eller for lite om oppmerksomhet. De er passe avslørende - men langt fra drøye - med den litt forførende touchen av bare skuldre. Den andre blusetrenden vi har sett mye av, og som vi tror kommer til å følge oss med oss inn i høsten, er bluser med dype utringninger (eller med knapper du kan kneppe opp) som avslører deler av det flotte undertøyet vårt. Ja, det er riktig, bh-en skal fortsette å synes sånn som dette!

LES OGSÅ: 3400 kr skiller disse to blusene - ser du hvilken som er dyrest?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer