Sminke:

5 kjappe med MACs makeupartist

Massimo Mazzotta Møller deler hva han synes norske kvinner gjør best!

5 KJAPPE OM SMINKE: Vi har stilt MAC-makeupartist Massimo Mazzotta Møller noen spørsmål. Foto: NTB Scanpix
5 KJAPPE OM SMINKE: Vi har stilt MAC-makeupartist Massimo Mazzotta Møller noen spørsmål. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Festsesongen er rett rundt hjørnet, og i den anledning har Massimo Mazzotta Møller, Head Makeup Artist for M.A.C Cosmetics i Skandinavia, tatt turen til Oslo for å snakke om årets festsminke!

Vi benyttet oss av anledningen til å stille makeupartisten noen spørsmål.

EKSPERTEN: Massimo Mazzotta Møller. Foto: Malin Gaden
EKSPERTEN: Massimo Mazzotta Møller. Foto: Malin Gaden Vis mer

– Hvis man skal teste ut en type festsminke i år, hva bør man gå for?
– Definitivt glitter! Alle burde eksperimentere med glitter. Mange er redde for å bruke det, men hvis du tar det ett steg av gangen, så kanskje du oppdager at det er fint med en liten glitter-detalj, sier Mazzotta Møller og fortsetter:

– Det finnes så mange fine måter å bruke glitter på. Du kan begynne i det små med en glitter-eyeliner eller kjøre på med en leppe dekket av glitter! Hvis du virkelig vil være modig denne sesongen, bør du prøve å ta på glitter på vippene! Bruk en gelé, som en klar brynsgelé, på vippene og legg glitteret på.

Her er leppeskrubben som du lager helt selv med kun 2 ingredienser. Vis mer

– Hvilke sminkeprodukter bør man alltid ha i toalettmappen?
– Uten tvil den rette concealeren eller foundation. Jeg sier eller fordi noen ganger foretrekker man enten eller. Jeg er en av dem - jeg bruker kun concealer. Så finn en concealer eller foundation som du er komfortabel med og som komplementerer huden din.

– Bryn er fremdeles en stor trend og noe man bør fokusere på. Jeg foretrekker å bruke et produkt som har pudder på en side og en penn på den andre slik at jeg kan tegne inn hår.

– Til slutt bør man ha en god maskara. Definerte vipper setter prikken over i-en!

ENKELT: Det trengs verken mange redskap eller lang tid for å få til den perfekte sminkelooken om høsten. Video: Cecilie Krogh Vis mer

– Du sier at alle bør ha en concealer eller foundation, men hvordan finner man den perfekte fargen?
– Jeg prøver alltid samme farge på to forskjellige steder. Først ved kjeven og på nakken, deretter på pannen. Noen ganger kan det hende du har funnet fargen som går i ett med huden din langs kjeven, men så kan det hende det ikke er en like god match på pannen. Hvis det skulle skje, så ville jeg gått for fargen som er i mellom det som passer på kjeven og på pannen.

– Hva er norske kvinner flinke til?
– Norske kvinner er alltid på utkikk etter den perfekte nude leppestiften. Dere ser alltid etter den perfekte fargen - jeg elsker det. Det jeg også elsker er at dere er så opptatte av bryn og at dere er flinke til det!

Vi viser deg hvordan! Vis mer

– Hva er det vi ikke er så flinke til?
– Dere, som mange andre i Skandinavia, er gode på leke dere med sminke. Men noen ganger kan det bli litt for mye bronzer og contouring. Det samme gjelder vippeextensions. Hold det hele mer naturlig. Det er mitt tips!

Vi viser deg hvordan resultatet blir helt perfekt! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer