Stella Mwangi:

5 kjappe om mote med Stella Mwangi

31-åringen er fargerik både i musikken og i klesveien!

STELLA MWANGI: Stellas stil gjenspeiler hennes afrikanske røtter, som også er noe hun dyrker i sitt eget klesmerke VAA KI AFRIKA, hvor hun blander det skandinaviske rene med det frodige fra Afrika. FOTO: Cherie Angela Mwangi
STELLA MWANGI: Stellas stil gjenspeiler hennes afrikanske røtter, som også er noe hun dyrker i sitt eget klesmerke VAA KI AFRIKA, hvor hun blander det skandinaviske rene med det frodige fra Afrika. FOTO: Cherie Angela Mwangi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gradestokken viser tolv minus i det Stella Mwangi kommer gående inn døra på kafeen, ikledd blå denimjakke og -bukse, grå ullgenser med matchende lue - og et mønstrete skjerf i kjent Stella-stil.

Farger, print og store øredommer. Disse er ting som kommer til minne når vi tenker på Stella Mwangi. Hennes kenyanske røtter preger stilen, og hun virker verken redd for å synes eller å prøve nye ting.

I 2011 vant hun norske Melodi Grand Prix med låta «Haba Haba», og i år stilte hun igjen som deltaker. Denne gangen fikk hun bruk for rap-talentet sitt i låta «You got me», som hun fremførte sammen med sangerinnen Alexandra Rotan (21).

Stella og Alexandra stilte i bodyer, knehøye støvletter og cápe - og de så helt smashing ut! Til tross for å ha tatt hjem seieren for årets mest sexy antrekk, måtte de to Eidsvoll-jentene se seg slått av Alexander Rybak (31) som igjen gikk til topps i låtskriverkonkurransen, denne gangen med låta «Thats how you write a song».

Vi gleder oss til å se hva slags antrekk Stella stiller opp i neste gang hun skal stå på en scene! I mellomtiden har vi stilt henne fem spørsmål om hennes personlige stil:

«YOU GOT ME»: Alexandra og Stella deltok i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låta «You got me». FOTO: NTB Scanpix
«YOU GOT ME»: Alexandra og Stella deltok i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låta «You got me». FOTO: NTB Scanpix Vis mer

1. Beskriv stilen din

– Det går virkelig etter humøret, men jeg elsker jo kvalitet på klær. Jeg kan godt like å kle meg i hettegensere og sporty plagg, men går også gjerne for litt mer «classy» antrekk, med fine bluser og bukser. Og så klart en fin veske!

Har stilen din alltid vært slik?

– Stilen min har selvfølgelig forandret seg med årene. Nå er jeg jo blitt forretningskvinne, og det preger hva man kler seg i.

CLASSY: Stella Mwangi ankommer Spellemannprisen i 2011. FOTO: NTB Scanpix
CLASSY: Stella Mwangi ankommer Spellemannprisen i 2011. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

2. Hva tenker du på når du kler deg om morgenen?

– Det går på humøret. Sånn som i dag så visste jeg at det var kaldt og at jeg skulle farte mye rundt, så da ble det ullgenser og varme klær.

3. Hva er ditt favoritt-tilbehør?

– Å, det må være klokke! Jeg er veldig glad i å gå med klokke, så den må jeg alltid ha på meg. For mange fungerer den nok mest som pynt, men jeg bruker den til å sjekke tiden.

– Det er noen ganger jeg ikke liker å se på telefonen fordi jeg blir stressa av sosiale medier og e-post. Da lar jeg den heller ligge i veska, for da kan jeg ha den på lydløs og fokusere på andre ting. Man blir veldig opphengt i den mobilen av og til.

Stay low key and let them assume ♠️

A post shared by STELLA MWANGI (@stellamwangi) on

4. Hva er ditt beste kleskjøp?

– Det må være da jeg fikk skredderen min til å sy meg en veldig fin kåpe! Den er laget av kashmirull, med afrikansk print på ermene og en vevd krage. Den er svart med oransje solnedgang-detaljer. Det er så fint når man kan få noen til å sy sin visjon!

5. Hva liker du best å ha på deg når du står på scenen?

– Det kommer helt an på hvor jeg er og hva slags show jeg skal ha. Når jeg er i Kenya bruker jeg jo lettere klær, for der er det så varmt. Noen ganger bruker jeg kule, ripped jeans, og andre ganger bruker jeg hotpants og en baggy overdel. Jeg gjør helt klart mer ut av antrekket når jeg står på scenen, med kule smykker og tilbehør. Det er også det som er så gøy med Melodi Grand Prix. Du får samarbeide med kostymeansvarlig, og du får lagt både sminke og gjort hår. Det er en stol del av hele Grand Prix-pakka, og det er veldig gøy!

Hvilket MGP-antrekk gjennom tidene liker du aller best da?

– Jeg synes «Haba Haba»-antrekket mitt var det beste. Haha! For det var veldig kult, og veldig meg.

«HABA HABA»: Stella i semifinalen under Eurovision Song Contest i Tyskland i 2011. FOTO: NTB Scanpix
«HABA HABA»: Stella i semifinalen under Eurovision Song Contest i Tyskland i 2011. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer