Skjønnhet:

5 makeupartister deler sitt beste sminketips

Hvilket av dem vil du prøve?

EKSPERTENE TIPSER: Mange synes det er vanskelig å navigere seg i en jungel av sminketips. Derfor spurte vi fem profesjonelle makeupartister om råd. FOTO: NTB
EKSPERTENE TIPSER: Mange synes det er vanskelig å navigere seg i en jungel av sminketips. Derfor spurte vi fem profesjonelle makeupartister om råd. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har vi skrevet om blant annet «tantouring», falske fregner, sminking av ører og blomstrete eyeliner – for ikke å snakke om det enorme spennet innenfor øyenbrynsverdenen.

Fjærbryn, juletrebryn, brynslaminering ...

Det er en jungel av sminketrender der ute, og det samme gjelder smarte tips og triks.

Enten det er gjennom vennekretsen eller via sosiale medier, får vi nye råd annenhver dag. Dermed blir det vanskelig å vite hva som faktisk funker.

For å bli litt klokere, spurte vi fem profesjonelle makeupartister om nettopp det.

Hva er deres aller beste sminketips?

Og sammenlignet billig med dyrt: Må man bruke fancy produkter eller holder det med et såpestykke fra matbutikken? Vis mer

Linda Nicolaysen

Blush hadde sin storhetstid på 80-tallet – helst i kombinasjon med neonfarget øyenskygge og permanent – men det siste året har produktet for alvor gjort comeback.

Ifølge nettstedet Melk & Honning har salg av blush har økt, mens andre sminkekategorier synker.

Det er makeupartist Linda Nicolaysen, en selvutnevnt «blush queen», glad for.

– Jeg synes ingen look er ferdig før blushen er på! Et tips for å «uppe blush-gamet» er å legge blushen høyere enn du tror, sier Nicolaysen og forklarer:

– Legger du blushen kun på eplekinnene kan det trekke ansiktet ditt litt ned, men hvis du legger den fra eplekinn og trekker den mot kinnbenet, vil du derimot gi ansiktet et løft.

– For å få en fin helhet, kan du gjerne legge litt på tinningene rett over brynene også. Velg i tillegg en kremblush med masse glød. Disse smelter nydelig på huden, avslutter Nicolaysen.

SLÅR ET SLAG FOR BLUSH: Linda Nicolaysen er en selvutnevnt «blush queen». FOTO: @lindanicolaysenmakeup
SLÅR ET SLAG FOR BLUSH: Linda Nicolaysen er en selvutnevnt «blush queen». FOTO: @lindanicolaysenmakeup Vis mer

Chioma Anugweje

Anugwejes beste tips faller innenfor en sminketrend som har vært i trendbildet lenge, men som har tålt tidens tann: Konturering.

– Bruk kremprodukter som foundation eller concealer når du konturerer. Jeg synes det legger seg mer naturlig i ansiktet, sier hun.

Ifølge makeupartisten sørger også kremprodukter for at det er lettere å korrigere eventuelle feil – for eksempel hvis man har brukt for mye eller lagt sminken feil på huden.

– Når man skal se etter en kontureringsfarge anbefaler jeg produkter med kald eller nøytral undertone for lys hud, og nøytral eller varm undertone for mørk hud, legger hun til.

HYLLER KREMPRODUKTER: Chioma Anugweje synes kremprodukter legger seg mer naturlig på ansiktet. FOTO: @chiomaacom
HYLLER KREMPRODUKTER: Chioma Anugweje synes kremprodukter legger seg mer naturlig på ansiktet. FOTO: @chiomaacom Vis mer

Dajana Tomanovic

Tomanovics beste tips for å holde huden fresh, er å bruke lettere dekkende produkter.

– Spesielt nå som vi nærmer oss lysere dager! Huden vil se mer naturlig, glødende og ungdommelig ut når det ikke er så mye dekk, forteller hun.

– Bytt for eksempel ut foundation med en farget dagkrem eller med en concealer du kun bruker på områder du ønsker å jevne ut litt mer, råder Tomanovic.

MER UNGDOMMELIG: Dajana Tomanovic forteller at huden ser mer ungdommelig og glødende ut hvis man holder seg til produkter som er lettere dekkende – spesielt nå som våren nærmer seg med stormskritt. FOTO: @dajanamakeup
MER UNGDOMMELIG: Dajana Tomanovic forteller at huden ser mer ungdommelig og glødende ut hvis man holder seg til produkter som er lettere dekkende – spesielt nå som våren nærmer seg med stormskritt. FOTO: @dajanamakeup Vis mer

Tone Skipa

– Basen er utslagsgivende for hvordan resultatet blir. Derfor er mitt aller beste tips å bruke energi på basen, sier makeupartist Skipa.

Hun forteller at en god base i hovedsak består av fire steg.

– Det ene er hudpleie som fjerner tørr hud, det andre er en god foundation som jevner hudtonen uten å dekke for mye og det tredje er å bruke concealere til å fjerne blå ringer under øyne, pigmentering og ekstra røde partier. Det fjerde er en highlighterpen til å lette opp øyepartiet, og da spesielt «gropene» under øynene. Om du gjør dette, kan du sminke deg akkurat som du ønsker, understreker Skipa.

– BASEN ER UTSLAGSGIVENDE: Skjønnhetsekspert og makeupartist Tone Skipa løfter frem viktigheten av et godt grunnlag. FOTO: @beautybytone/Astrid Waller
– BASEN ER UTSLAGSGIVENDE: Skjønnhetsekspert og makeupartist Tone Skipa løfter frem viktigheten av et godt grunnlag. FOTO: @beautybytone/Astrid Waller Vis mer

Charlotte Wold

Ønsker du deg mer fyldige vipper? Legg tanken om vippeextensions på is og prøv dette først:

– Et godt tips som gir en illusjon av nettopp fyldigere vipper, er å bruke en mørkebrun eller sort øyeskygge i røttene av vippene. Da får man en veldig naturlig look, og det kan også gjøres uten maskara, sier Wold.

Ifølge sminkøren vil trikset også sørge for at øynene dine blir ekstra fremhevet. Vinn-vinn!

QUICKFIX: Makeupartist Charlotte Wold deler trikset som sørger for at vippene dine ser fyldigere ut – og dét på null komma niks. FOTO: @charlotte.wold
QUICKFIX: Makeupartist Charlotte Wold deler trikset som sørger for at vippene dine ser fyldigere ut – og dét på null komma niks. FOTO: @charlotte.wold Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer