Trender

5 plagg som slanker

Og slik får du optimal effekt!

VELG RIKTIG SNITT - SE DEN STORE FORSKJELLEN: Vanskelig å få klærne til å sitte pent? Her er det full klaff for vår flotte modell, og hemmeligheten ser du lenger ned i saken. Foto: Erik Faukland
VELG RIKTIG SNITT - SE DEN STORE FORSKJELLEN: Vanskelig å få klærne til å sitte pent? Her er det full klaff for vår flotte modell, og hemmeligheten ser du lenger ned i saken. Foto: Erik Faukland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanskelig å få trendplaggene til å sitte pent? Vel, det handler bare om å velge riktig snitt, og vips så kommer figuren din til sin rett.

I KK Stil har vi kledd opp vår flotte modell i ti ulike nøkkelplagg - med tips og råd om hva som funker best til hennes fasong.

Blazeren

Enten du har på deg jeans eller festkjole er blazeren en trofast venn. Den kler i utgangspunktet de fleste, men det er viktig å gå for et flatterende snitt.

Gå for: En skreddersydd jakke med innsving i livet, gir en fin og smal silhuett. En lys variant er lekkert og feminint, og kan fint brukes over en mørk bukse og topp for en slankende effekt. Men med en kontrastfarget blazer er det fint å holde resten av antrekket i samme tone.

NEI OG JA: Hvis du vil kle deg litt smalere, kan horisontale striper gi motsatt effekt. En skreddersydd blazer med innsving i en kontrastfarge er et mye heldigere valg, ifølge stylist Anette Von Osten. Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: Hvis du vil kle deg litt smalere, kan horisontale striper gi motsatt effekt. En skreddersydd blazer med innsving i en kontrastfarge er et mye heldigere valg, ifølge stylist Anette Von Osten. Foto: Erik Faukland Vis mer

Unngå: En blazer med horisontale linjer vil gjøre at du ser bredere ut enn du er, spesielt om plagget ikke er ettersittende. Om du vil gå for en oversized jakke, bør den helst være ensfarget.

Obs: Unngå at ermene blir for lange, for det kan fort se litt uordentlig ut. Et triks er å brette opp ermene for å vise litt hud.

Den lille sorte

En enkel sort kjole er et sikkert kort på fest, men kan også dresses ned med en blazer eller kardigan, og mørke tette strømper.

Gå for: En kjole som er litt ettersittende og i en fasong som sitter pent. Rette modeller kan være fristende, siden de skjuler det lille ekstra vi har, men da mister du også silhuetten din, slik at du faktisk ser større ut enn du er.

Lange ermer er både flatterende og trendy, og lengden har mye å si. Velg en kjole som stopper over kneet slik at leggene kommer til sin rett. Pumps med høye hæler? Oh yes!

NEI OG JA: Ja, det kan være fristende å gå for en formløs og rett modell, men slik mister du din fine silhuett, og ender opp med å se større ut enn du er. Og du - vis fram de flotte leggene dine! Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: Ja, det kan være fristende å gå for en formløs og rett modell, men slik mister du din fine silhuett, og ender opp med å se større ut enn du er. Og du - vis fram de flotte leggene dine! Foto: Erik Faukland Vis mer

Unngå: En formløs kjole skjuler fasongen din i stedet for å fremheve den. Flate sko kan være kult til kjoler og skjørt, men vær obs på at du fort kan se lavere ut.

Silkebuksen

Trendplagget vi elsker! Behagelig som en pysj, sval og ikke for ettersittende.

Gå for: En lang nok bukse er det aller mest flatterende, og gir deg en forlengende effekt. En kort modell kan fort virke litt stutt, og ankelbukser passer best til smale buksemodeller. Husk nette sko - grove sko kan lett bli litt klumpete til den løse buksen.

NEI OG JA: Når du skal gå i løse bukser, er det fint om den er lang nok og like løs hele veien.  Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: Når du skal gå i løse bukser, er det fint om den er lang nok og like løs hele veien. Foto: Erik Faukland Vis mer

Unngå: Bukser med vertikale striper i en fasong som ikke funker, enten den er for kort eller for stram, kan du fint droppe.

Blusen

En bluse har det lille ekstra som en vanlig T-skjorte mangler, og gjør at vi føler oss velkledde og fine i hverdagen.

Gå for: V-hals gir en lang, slank hals og trekker blikket mot ansiktet. Vertikale linjer, enten som farger, sømmer eller andre detaljer, virker forlengende. A-fasong eller rette fasonger bredder ut, så velg heller en bluse som er litt innsvinget eller figursydd.

Volanger og rysjedetaljer gjør blusen mer pyntet. Og ikke bare det, ønsker du også et større brystparti, er disse detaljene geniale.

NEI OG JA: En bluse med v-hals gir en lang slank hals, mens en rund hals vil gjøre at du ser litt større ut - spesielt dersom du har litt byste. Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: En bluse med v-hals gir en lang slank hals, mens en rund hals vil gjøre at du ser litt større ut - spesielt dersom du har litt byste. Foto: Erik Faukland Vis mer

Unngå: Har du litt byste, vil en rund hals få deg til å se større ut. Uttrykket kan dessuten bli litt tilkneppet.

Blyantskjørtet

Dette skjørtet er en klassiker som lett kan oppleves som litt skremmende, men vi trenger ikke å kjøre full Fifty Shades of Grey-stil selv om vi leker oss med sekretærlooken.

Her er lengden alfa og omega! Pass på at skjørtet ikke slutter ved leggens bredeste punkt – det har lett for å virke forstørrende.

Gå for: Et skjørt som går til knærne og helt opp til midjens smaleste punkt. Har du en topp med vidde, er det fint å putte den ned i skjørtet, så det høye livet kommer til sin rett.

NEI OG JA: Lengden er eller viktigst når du skal velge skjørt. Midilengden til venstre gjør at vår modell ser litt lavere ut enn hun er. Det perfekte blyantskjørtet går til knærne og helt opp til midjens smaleste punkt. Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: Lengden er eller viktigst når du skal velge skjørt. Midilengden til venstre gjør at vår modell ser litt lavere ut enn hun er. Det perfekte blyantskjørtet går til knærne og helt opp til midjens smaleste punkt. Foto: Erik Faukland Vis mer

Unngå: Midilengde kan være en utfordring siden skjørtet ender på leggens bredeste punkt. I tillegg får skjørtet deg til å se lavere ut.

Les mer i KK Stil, som er i salg nå!

Foto: Coverfoto Linn Flammier
Foto: Coverfoto Linn Flammier Vis mer

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer