Hår:

5 sparetips til deg som skal til frisøren

Slik sparer du penger på håret uten å forsake det. Enten du er hjemme eller hos frisøren.

SPARETIPS HOS FRISØREN: Skal du til frisøren snart? Kanskje disse tipsene vil hjelpe deg å spare noen kroner. FOTO: NTB
SPARETIPS HOS FRISØREN: Skal du til frisøren snart? Kanskje disse tipsene vil hjelpe deg å spare noen kroner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula har tappet mange lommebøker, og selv bruker jeg januar til å være fornuftig og spare penger der hvor det kan spares. Egenpleie som hår og sminke blir gjerne nedprioritert, men midt i mørketiden er det desto viktigere å føle seg ekstra fresh.

SPARETIPS: Cecilie er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup. Hun deler sine beste sparetips hos frisøren med oss.
SPARETIPS: Cecilie er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup. Hun deler sine beste sparetips hos frisøren med oss. Vis mer

Sparetips hjemme

BRUK FÅ PRODUKTER: Invester i en god sjampo og balsam, og hold stylingproduktene til det minimale. Ofte holder det med to–tre produkter for å oppnå drømmefrisyren. Pass på mengden du bruker. Det er fort gjort å ta for mye sjampo og balsam. Å bruke for stor mengde eller for mange produkter er sløseri, og det kan gjøre håret ditt tungt og vanskelig å style. En teskje sjampo og balsam holder.

LAG DIN EGEN HÅRKUR: Håret ditt fortjener en skikkelig boost nå i vintermånedene. Gi håret ekstra vitalitet og glans med en hjemmelaget kur. Bland sammen en moden avokado, en spiseskje olivenolje og en spiseskje honning. Fordel blandingen i håret, og la virke i 20 minutter, før du vasker den ut. Hårkuren er full av omega-3-fettsyrer og vil gi tørt hår nytt liv.

FARGESPRAY: Bruk en «ettervekst-spray», som midlertidig gjemmer de små grå og en tydelig ettervekst. Med denne sprayen kan du tillate deg å la det gå enda litt lengre tid mellom hver fargebehandling.

TA VARE PÅ HÅRET: Gode produkter er viktig, men det er også viktig å ta vare på håret etter hårvasken. Håret er nemlig ekstra sårbart når det er vått. Når håret er nyvasket, masser det skånsomt med et håndkle istedenfor å gnisse iherdig. Håret ditt vil være deg evig takknemlig, og du slipper hårstrå som knekker. Unngå også å gå ut i kulden med våt manke. Vannet i håret fryser, og håret vil få unødvendig slitasje og kan knekke.

LA VARMEVERKTØYENE HVILE: Varmeverktøy sliter kraftig på håret – og et slitt hår trenger frisørbesøk oftere enn et sunt hår. Det er smart å gi håret pauser fra varmeverktøy for å bevare det best mulig. Om du likevel skal være hjemme, på trening eller tilsvarende, er det en god anledning til å la håret lufttørke og style det varmefritt. Ikke bare sparer du på hårkvaliteten, men med sesongens spinnville energipriser sparer du også på strømmen.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Sparetips hos frisøren

PLANLEGG FARGEN: Uansett om du er lys eller mørk, er det mulig å skreddersy fargen din slik at etterveksten ikke blir like synlig. Ha en konsultasjon med frisøren din, og legg en plan. Da er det lettere å få til en farge som krever lite, og holder lenge. Behandlinger som balayage og ombre spiller på lag med din naturlige hårfarge, og gir en nesten usynlig ettervekst.

LÆRLING: Frisørsalonger består som regel av både frisører, hårstylister og senior-hårstylister. Prisene varierer basert på erfaring, og på en salong med høy kvalitet vil det være mange penger å spare på å gå til en lærling. Hos gode salonger får lærlingen både veiledning og hjelp underveis av erfarne frisører, slik at resultatet fortsatt blir bra.

EN GOD HÅRKLIPP: Hår er håndverk. En god klipp som er skreddersydd til deg og ditt hår, vil holde seg pen lenge. Klipper man med mening, vil også håret klare å holde fasongen, selv når det vokser litt ut.

BESTILL EN «JUKSE-TIME»: Hvis du farger håret regelmessig, kan du klare å gå enda lenger mellom hver avtale ved å bytte ut helfargen med en minicolor. Dette er en behandling som ikke koster all verden, og kan virkelig gjøre en stor forskjell på din hårfarge-rutine.

DROPP STYLING: Hør med frisøren din om styling er inkludert i behandlingen du har tatt. Noen frisørsalonger tar ekstra betalt for å avslutte timen med en føn eller krøller i håret. Er du usikker, dobbeltsjekk før du starter behandlingen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer