Hud

5 ting du ALDRI bør smøre i ansiktet

Tannkrem, sitron, bakepulver, har du prøvd noe av dette?

HUDPLEIE: Hjemmelaget hudpleie kan både irritere og på sikt skade huden, ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / vita khorzhevska
HUDPLEIE: Hjemmelaget hudpleie kan både irritere og på sikt skade huden, ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / vita khorzhevska Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De såkalte DIY-prosjektene (do it yourself) har blitt utrolig populære, og folk lager sine egne kreative produkter innen interiør, mote og skjønnhet hjemme i sin egen stue. For noen ganger er det jo slik at du skulle ha skrubbet huden, tatt en ansiktsmaske, eller hva det måtte være, men du mangler noe essensielt: Selve produktet.

Mange tyr derfor til Google, og finner til slutt ut at du fint kan lage dette selv. Men er det egentlig så bra for huden?

Ifølge hudterapeut og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk, Anne Berit Eide, er vi ofte litt for hardhendte i måten vi behandler huden vår på. En del velger nemlig å bruke kroppskrubb i ansiktet, men kroppskrubber inneholder grovere korn enn hva ansiktet faktisk tåler. 

– Huden eksfolieres hele tiden. Gjennom naturlige prosesser og når vi tar oss til ansiktet, vasker og tørker oss, har Eide fortalt KK.no.

Hun forteller at eksfoliering er ment å gjøre kontrollert skade på huden for å åpne den og gjøre den friskere. Prosessen påvirker hudbarrieren og kan skape ubalanse i talgproduksjonen. Derfor er grove korn uegnet for tynn ansikts- og brysthud, og forbeholdt den tykke huden på resten av kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer