Cecilie Krogh:

5 ting du kan bruke tørrsjampo til!

Om jeg fikk velge kun et hårprodukt i hele verden? Tørrsjampo!

5 ting du kan bruke tørrsjampo til!
Publisert
Sist oppdatert

Tørrsjampo sprenger kinderegget og kan brukes til langt mer enn tre ting.

For eksempel:

  • Når du ikke rekker å vaske håret i en travel hverdag.
  • Om du ønsker ekstra hold og tråhet i håret for den spesielle fletten eller oppsatsen.
  • De gangene du vil gi håret en mattere, mer rocka look.
  • For å skape volum.
  • Om du har pannelugg elleren skill som blir fortere fet enn andre deler av håret.

Det finnes likevel noen fallgruver. Om tørrsjampoen brukes feil, kan håret bli grått og livløst. Her er mine beste råd for å lykkes med tørrsjampo.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Rist flaska godt

Virkestoffene i en tørrsjampo faller mot bunnen av flasken mellom hver gang du bruker den. Begynn med å rise godt for å få maks ut av produktet.

La produktet virke

Veldig mange sprayer i tørrsjampo og drar hendene gjennom håret umiddelbart. Mitt råd: Spray tørr­sjampo, og vent i minst 30 sekunder før du masserer inn produktet med fingertuppene. Da forsvinner den hvite fargen og håret ser friskere og renere ut. Om du likevel føler at håret blir litt grålig, ikke spray rett i hårskillen. Del av en seksjon rett under, og spray på produktet der.

Bruk der det er behov

Det er ikke nødvendig å spraye tørr­-sjampo i hele håret og hodebunnen. Om man vil kamuflere fett hår, spray i det området håret er blankt.

Hold avstand

Ikke spray for nær hodebunnen. Da kan det fort bli for mye produkt, og håret blir hvitt og matt. Hold flasken ca. 20–30 cm fra hode­bunnen, og sørg for at den er i bevegelse når du sprayer. Da blir tørrsjampoen jevnt fordelt, og jeg garanterer et mye bedre resultat.

I rent hår

Har du et ønske om en fyldigere flette eller et oppsett som trenger mer volum, er tørrsjampo et godt hjelpemiddel for å skape tråhet og hold. Et nyvasket, rent hår kan bli glatt. Spray litt tørrsjampo i både røtter og lengder før du starter med stylingen for å gi håret en ekstra dytt i riktig retning. Jeg anbefaler da en tørrsjampo som også gir litt stivhet. Spør frisøren din om hvilken de anbefaler.

Ikke bruk tørr­sjampo hver dag

Selv om tørrsjampo gjør at håret føles renere, så blir det ikke renere. Invester i en rensesjampo som kan brukes en gang i uken for å rense hår og hode­bunn for produktrester. Om du bruker mye tørrsjampo og sjelden vasker håret, kan håret bli svakere, hodebunnen tettes, og i lengden kan det føre til håravfall og kviser.

I vått hår

Noen tørrsjampoer kan brukes som et stylingprodukt i vått hår. Disse er perfekte for deg som vil ha volum, men ikke er så glad i skum eller rotspray. Spray tørrsjampoen mot hodebunnen på toppen av hodet, og føn håret enten med en rundbørste eller i motsatt retning av den håret skal ligge.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer