Tykkere hår:

5 tips til deg som vil ha tykkere hår

Finnes det håp for tynt hår? Ja, sier eksperten.

HVORDAN FÅ TYKKERE HÅR: Frisøren deler sine beste tips til deg som vil ha tykkere hår. FOTO: NTB
HVORDAN FÅ TYKKERE HÅR: Frisøren deler sine beste tips til deg som vil ha tykkere hår. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss har kjent på følelsen av at manken, eller det du skulle ønske var en manke, er tynn og pistrete. Noen har tynt hår, andre er født med en solid hårmanke, men alle kan gjøre sitt for å få et mest mulig tykt og sunt hår ut fra sitt utgangspunkt.

Flere faktorer spiller inn på tykkelsen og lengden på håret ditt, blant annet hvilke hårpleie-rutiner du har.

Her får du noen gode tips fra KKs skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh.

1. Ikke vask håret for ofte

Det er mange som synes at det er vanskelig å ikke skulle vaske håret ofte, men dette er et veldig viktig råd å følge hvis målet er å få tykt hår.

Det å vaske håret for ofte kan potensielt føre til at du tørker ut håret og hodebunnen din, noe som igjen gjør at håret brekker lettere.

- Hver gang du vasker håret stimulerer du talgkjertlene i hodebunnen. Den største feilen mange gjør er å vaske håret hver dag. Over tid blir håret tørrere og tørrere, mens hodebunnen blir fetere og fetere. Vask håret gjerne hver andre til tredje dag.

VARSOM VASK: Det er viktig å være varsom med håret når du vasker det. FOTO: NTB
VARSOM VASK: Det er viktig å være varsom med håret når du vasker det. FOTO: NTB Vis mer

- Men hva om håret kjennes fett?

- En god tørrsjampo kan gjøre en stor forskjell på håret. I min verden redder det produktet de dagene hvor tiden ikke strekker til, sier Krogh.

2. Gre forsiktig

Et annet triks er å gre håret forsiktig, spesielt når håret er vått. Når håret ditt er vått, er det mye skjørere enn vanlig, og du kan brekke og dra ut mye hår hvis du bruker kraft.

Begynn med å gre nederst i tuppene og jobb deg oppover med børsten. En kam med bredere tenner fungerer veldig fint. Du kan også bruke en Detangle Wet Brush som er spesielt laget for å gre ut floker av vått hår.

VARSOM: Vær forsiktig når du grer håret, så hårstråene ikke brekker. FOTO: NTB.
VARSOM: Vær forsiktig når du grer håret, så hårstråene ikke brekker. FOTO: NTB. Vis mer

3. Styling

Det finnes mange produkter som også gir en illusjon av tykkere og fyldigere hår. Krogh anbefaler hårskum, rotspray, teksturspray - dette er volumprodukter som gjør at hvert hårstrå eser litt ut og håret føles dermed tykkere.

- Da får du volum helt fra hodebunnen av og håret ser fyldigere ut. Ikke glem at hårfargen gjør så mye for uttrykket. Hvis du skal farge håret, så tenk gjerne på at et hår med ulike sjatteringen og dybde vil gi en illusjon av et fyldig, sunt og naturlig hår, forklarer Krogh.

4. Klipp, klipp og klipp

Det er mange som vil beholde lengden på håret og er redd for å klippe det for ofte. Men du gjør det verre ved å ikke klippe tuppene dine. Det er viktig å klippe tuppene iblant hvis du vil bevare et tykt og friskt hår.

En hårklipp kan faktisk hjelpe håret å vokse seg lenger. Hvis du ikke klipper tuppene dine, kan håret enklere brekke.

- En regelmessig hårklipp har alt å si for et sunt og delikat hår. Et nyklippet hår tåler mer, og stylingen vil se friskere og bedre ut i et hår som ikke er preget av slitte tupper.

STUSS: Det er viktig å stusse håret hver andre til tredje måned, mener KKs ekspert. FOTO: NTB
STUSS: Det er viktig å stusse håret hver andre til tredje måned, mener KKs ekspert. FOTO: NTB Vis mer

5. Putetrekk

Visste du at putetrekket ditt faktisk kan være en årsak til at håret ditt knekker? Det er helt sant!

De fleste putetrekk er laget av bomull som har grove fibre. Hvis du gnir håret på puten mens du sover, kan det faktisk føre til skade og brekke hårstråene dine - i tillegg til at det trekker ut fuktigheten fra håret ditt.

Bytt ut putetrekket i bomull med et silke- eller bambus trekk. Silke og bambus har mye mykere fibre, slik at det ikke sliter like mye på håret. I tillegg er det mye mer miljøvennlig - vinn vinn der altså!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer