5 vanlige feil vi gjør med tørrsjampo

Vi kjenner oss igjen i flere av disse punktene, gitt...

TØRRSJAMPO: Det er går faktisk an å bruke bestevennen din (les: tørrsjampoen) på feil måte. FOTO: NTB Scanpix
TØRRSJAMPO: Det er går faktisk an å bruke bestevennen din (les: tørrsjampoen) på feil måte. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tørrsjampo redder enhver morgen hvor man rett og slett ikke får tid til å vaske håret. Ha det bra, fett hår – på null komma niks!

Den er vår store helt (dét gjelder for så vidt alt som gir oss muligheten til å sove noen dyrebare minutter ekstra før jobb), men som med de fleste andre hårprodukter, er det rom for å bruke tørrsjampoen feil.

Husker du for eksempel å massere produktet inn i hodebunnen? Vet du hvor mye du skal spraye – og hva som er for mye?

Under har vi samlet noen av de vanligste tabbene vi gjør med tørrshampoen:

LES OGSÅ: Slik finner du hårkuren som passer for ditt hår

#1: For mye produkt på én gang

Tørrsjampoen hjelper så absolutt når du har skikkelig fett hår, men ikke overdriv. Da kan håret fort se skittent og misfarget ut, og det er jo noe man helst vil unngå...

Altså: Spray heller litt for lite enn litt for mye.

#2: Bruk av tørrsjampo hver dag

Når du bruker tørrsjampo tetter du faktisk igjen porene i hodebunnen, og det er ikke bra. Det kan føre til kviser, og at hodebunnen ikke får puste! Maks bruk av tørrsjampo bør være én gang mellom hver hårvask, så er du på den sikre siden.

LES OGSÅ: Vi har testet tørrsjampoer – se resultatet

#3: Du masserer ikke produktet inn

Hvis du bare sprayer på tørrsjampoen uten å massere den inn i etterkant, vil den bare ligge som et «lag» på håret og dermed ikke fungere optimalt. Et godt tips er å bruke fingertuppene til å massere hodebunnen i ett minutts tid etter du har tatt i produktet.

(La gjerne tørrsjampoen sitte litt i håret før du begynner å massere eller greie den ut. Da får den absorbert oljen i røttene og jobbet litt på egenhånd.)

IKKE GLEM DETTE: Bruk fingertuppene til å massere inn tørrsjampoen i hodebunnen. FOTO: Scanpix
IKKE GLEM DETTE: Bruk fingertuppene til å massere inn tørrsjampoen i hodebunnen. FOTO: Scanpix Vis mer

#4: Du holder tørrsjampoen for nærme

En av de aller vanligste fellene vi går i, er å holde tørrsjampoen for tett inntil håret eller hodebunnen mens vi sprayer.

– Noen sprayer rett i hårskillen, og altfor tett på røttene. Resultatet er at det legger seg et hvitt lag med pudder i hårfestet, og det ser jo ikke så veldig heldig ut, har Jan Thomas, hårstylist og eier av Jan Thomas Studio i Oslo, tidligere sagt til KK.no.

– I stedet bør du dele håret inn i seksjoner og ikke bare spraye rett mot skillen. Hold sprayen minst 30 centimeter, men gjerne mer, unna håret når du sprayer, og spray veldig lett, fortsetter eksperten.

LES OGSÅ: – Vi anbefaler generelt å vaske håret én gang i uken!

#5: Bruk av tørrsjampo på feil del av håret

Det er ikke tuppene som blir fete – det er som regel røttene. Derfor skal du bare spraye i hodebunnen, så unngår du at håret ser livløst ut!

RIKTIG: Tørrsjampo skal brukes i røttene. Del også håret inn i seksjoner som vist på bildet, og husk at du skal spraye lett og fra minst 30 centimeters avstand. FOTO: Scanpix
RIKTIG: Tørrsjampo skal brukes i røttene. Del også håret inn i seksjoner som vist på bildet, og husk at du skal spraye lett og fra minst 30 centimeters avstand. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer