Mote:

6 basisplagg du må ha i klesskapet!

Og slik kan du bruke dem hver for seg og sammen!

BASISPLAGG: Noen ganger trenger du faktisk bare de enkleste plaggene for å få til et kult antrekk. Foto: Scanpix
BASISPLAGG: Noen ganger trenger du faktisk bare de enkleste plaggene for å få til et kult antrekk. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har alle hatt dager hvor vi ikke aner hva vi skal ha på oss, til tross for at klesskapet er stappfullt. Problemet ligger ofte i at man mangler inspirasjon - spesielt nå som det er så mørkt og kaldt ute!

Vi har derfor plukket ut seks basisplagg som er et «must» i klesskapet. Under kan du lese om hvordan du enkelt kan style basisplaggene, eller kombinere dem med hverandre!

1. Sneakers

Sneakers kan brukes til alt! Enten det er til et par jeans og en behagelig genser, eller om du kombinerer dem med en dress.

Bytter du ut jeansen med kjole eller et skjørt, får du et mer pyntet antrekk. Det vil passe fint til både jobb og lunsj med venninner. Fullfør antrekket med et par tykke strømpebukser så er du også klar for vinterkulda.

LES OGSÅ: Sjekk ut disse godbitene fra januarsalget!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Så, hvilke type sneakers velger du? Vil du gå for den enklere varianten eller ser du etter noe som gjør litt mer ut av seg?

Enkle sneakers er en sikkker vinner og passer til så mange forskjellige antrekk. Både «Stan Smiths» fra Adidas, «Old Skool» fra Vans eller «Air Force 1» fra Nike kan være eksempler på de enkle modellene. Disse skiller seg litt ut fra de trendy, chunky variantene vi så mye av i fjor.

Chunky sneakers er store og mer «klumpete» joggesko som var superpopulære i 2018, og det er ingen tvil om at trenden lever videre i år også. Det ble spesielt mye snakk rundt Balenciagas «Triple S». Skoene, som koster over 6000 kroner, ble faktisk utsolgt ved flere anledninger.

Heldigvis finnes det billigere alternativer! Blant annet Adidas sine «Falcons», der realitystjernen Kylie Jenner (21) merkets ansikt utad. Nike med sine «M2K Tekno» og Puma med «Thunder»-modellen. I tillegg kan du finne den trendy sko-varianten hos kjente kjeder som DNA, Eurosko, Bianco og Skoringen.

LES OGSÅ: Crocs til 6500 kroner utsolgt før butikkslipp

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

2. Hvit T-skjorte

Den hvite T-skjorta passer ikke bare perfekt med et par klassiske jeans, men gir også rom for å være litt kreativ. Akkurat som sneakers kan den brukes til både hverdag og fest. Nå som vi er midt inne i vintersesongen kan du bruke en tynn, langermet genser under
T-skjorta.

Det som er så fint med en slik overdel er at du har et rent utgangspunkt. Altså, den kan kombineres med så mangt!

Bruk den hvite T-skjorta med et par skinnbukser og topp det hele med noen kule boots for den rocka stilen. Avslutt det hele med noen gullsmykker så er du også klar for fest.

Kanskje vil du kjøre på med den aktuelle dyremønstertrenden? Det finnes så mange forskjellige varianter i både skjørt og kjoler med det kule printet. Dette kan du fint bruke sammen med den hvite T-skjorta.

LES OGSÅ: Slik kler du deg i leopardmønster

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

3. Dressen

Det var flere av kjendisene som valgte dress over kjoler på den røde løperen i fjor. Dressen trenger nemlig ikke bare å forbindes med menn eller jobb. Det fikk vi bekreftet under arrangementet «Women in Hollywood».

Da Lady Gaga (32), som vanligvis ikke har på seg de mest nøytrale antrekkene, dukket opp i en oversized dress, fikk hun massiv oppmerksomhet verden over.

Lady Gaga. Foto: Scanpix
Lady Gaga. Foto: Scanpix Vis mer

Hva foretrekker du? Ville du gått for en oversized Gaga-stil? Eller liker du kanskje de mer klassiske passformene? Uansett kan dressen brukes til så mye. Den kan for eksempel brukes til en avslappet og mer hverdagslig look med en hvit t-skjorte og et par kule sneakers.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Dersom du har blazer av det større og lengre slaget liggende hjemme, kan du fint bruke den som en kjole! Med et belte i midjen har du et kjempefint antrekk. Blazeren kan også brukes med noen jeans, en fin topp og høye hæler for en feststemt look.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Dressbuksene kan også kombineres med mye. Med en enkel t-skjorte, skinnjakke og noen boots kan du få et rocka antrekk. Dette antrekket er både fint for de formelle og uformelle anledningene.

Vi elsker å bruke dressbuksa vår sammen med en kjole. Ikke prøvd det før? Da kan du ta en titt på hvordan Julia Roberts (51) gjorde det under årets Golden Globes! Se så flott det er når kjolen, som blir til en overdel, faller flott ned på siden av buksene.

Dersom du har en omslagskjole hjemme, kan du prøve ut denne stylingen ved å knyte kjolen på ulike måter til dressbuksa din.

LES OGSÅ: Fresh opp dressen med sporty elementer

Julia Roberts. Foto: Scanpix
Julia Roberts. Foto: Scanpix Vis mer

4. Jeans

Det er ikke til å legge skjul på at et par jeans er et «must» i klesskapet! Men det kan være vanskelig å finne den perfekte jeansen. Dersom du ønsker tips til hvordan du finner de som er perfekte for akkurat deg, bør du ta en titt på disse tipsene neste gang du er på shopping.

Nå som det er kaldt er det superfint - og ikke minst varmt - å kombinere jeansen med en deilig genser. For eksempel varianten fra 70-tallet med høy hals! Fullfør antrekket med klassisk kåpe og noen kule vintersko.

Jeans passer utmerket til sene kvelder også! Ønsker du et festantrekk av det mer klassiske slaget, vil et par svarte pumps gjøre seg godt til buksen.

Kombinasjonen av kjole og dressbukse er en strammere og mer feststemt look. Som du ser over gjør den jo seg utmerket på Golden Globes. Men dersom du ønsker et mer hverdagslig preg, kan du bytte ut dressbuksen med jeans.

LES OGSÅ: Så sjelden bør du vaske jeansen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

5. Kåpen

Ingen vinter uten en skikkelig fin kåpe, sant? Her kan du også være kreativ og kombinere med alt vi har nevnt over og mer. Har du fått med deg den nye trenden med hettegenser og kåpe? Altså, tre fluer i en smekk? Varmt, behagelig og ikke minst kult.

Hvis du ikke har plass, penger eller lyst til å ha tjue kåper hengende i skapet ditt, bør du går for en tidløs variant. Et klassisk snitt og en lengde som passer perfekt for deg i en av de nøytrale og trygge fargene, grå, svart eller hvit er en sikker vinner. De klassiske kåpene er en god investering fordi de aldri går av moten.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

En ullkåpe i en nøytral farge kan redde deg fra den vinterkulden, og brukes med lekre, mønstrete kjoler og fargerike sko!

Men dersom du ikke har noe i mot å kjøre litt ekstra på, vil en kåpe i et lekkert dyreprint være noe for deg!

LES OGSÅ: Sjekk ut disse superfine kåpene

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

6. Omslagskjolen

Omslagskjolen er en sikker vinner i klesskapet. Med sin flatterende passform kan den passe til absolutt alt og alle.

Har du flere omslagskjoler med lyse farger og blomster som du tenker må ligge i skapet til neste sommer? Der tar du nemlig feil. Finn de frem og bruk dem hele året! Kombiner kjolen med plagg ut ifra hva du skal og hvor du skal. Er det kaldt ute? Vel, sleng over en stor strikkegenser og noen gode strømpebukser så er du good to go.

Skal du på fest? Ta en kul jakke over kjolen, finn fram de lårhøye bootsene dine og fullfør det hele med noen smykker og en kul leppestift.

Partykjolen trenger ikke nødvendigvis å bare være en partykjole. Gjør det litt mer uformell ved å ta en genser under kjolen (eller kanskje den hvite t-skjorta), noen kule sneakers og tennissokker.

LES OGSÅ: Sikre deg disse kjolene før salget er over

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer