Hatt

6 gode grunner til å gå i hatt

At du ser enda høyere ut, er bare èn av dem...

HØY I HATTEN: Dsquared tar den helt ut denne hattehøsten, bokstavelig talt. Men du blir ikke bare høyere i hatten ved å bruke hatt, men også edgy og elegant samtidig som du retter fokuset enda mer mot ansiktet. Foto: All Over PressAll Over Press
HØY I HATTEN: Dsquared tar den helt ut denne hattehøsten, bokstavelig talt. Men du blir ikke bare høyere i hatten ved å bruke hatt, men også edgy og elegant samtidig som du retter fokuset enda mer mot ansiktet. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Synes du det er litt skummelt å bruke hatt? Ofte er det sånn at vi føler oss ekstra synlige i detektivinspirerte fedoraer og edgy panamaer. Og flommende 70-tallshodeplagg og skinnluer i YMCA-stil tar kaka. Nei, vi kan til nød gå med på en baseballcaps på sporty dager, eller klassiske luer når det er kaldt.Men hvorfor ikke våge seg ut av komfortsonen en gang i blant? Det er nemlig ofte her det skjer. Ikke minst har en hatt mange fordeler for både stil og fasong. Her er fem av dem:

Topper hele antrekket

For å bli fin i hatt, må det se ut som om du trives med å ha den på hodet. Helst skal det se ut som om du bare har slengt den på, helt uanstrengt. Den passer til nesten alt. Lekker til sesongens mange oversized kåper, og en stilig tvist på høstens smale blyantskjørt.Skal du ut i marka en knitrende skarp og duggfrisk høstdag, er det heller ingenting som er mer perfekt og stemningsfullt enn en bowler, fedora eller kapteinslue.

Du blir faktisk høyere

Uttrykket å være høy i hatten kommer kanskje av at vi helt konkret ser litt høyere ut i hatt? Hvis du er liten av vekst, vil for eksempel en fedorahatt med medium størrelse på remmen kunne gi deg noen ekstra centimeter på strømpelesten. Og farger som svart, kamel og burgunder er hotte farger du bør gå for.

Gir en fin balanse

Størrelsen og fasongen på hatten du velger er ikke tilfeldig. Dersom du vil prøve deg på en ekstra bredbremmet 70-tallshatt må du huske på å balansere antrekket. Her vil for eksempel en slengbukse være helt perfekt, eller et par vide herreinspirerte bukser à la de vi ser på catwalken til Yohji YamamotoDersom du elsker sesongens trendy hest-og-rytter-mote, er ridebuksene, de blanke støvlene og hestepisken hos Dsquared perfekt.

Får fram ansiktet

Det er mange måter å bruke hatten på. Hvis du vil være mørk og mystisk, som en av skurkene i en film noir, trekker du den ned i ansiktet. Et annet triks er å dra hatten, for eksempel en bowler, langt bak på hodet - slik vil du skape en fin ramme rundt ansiktet. Spesielt fint dersom du har lugg, dessuten, og du får et nonchalant og avslappet uttrykk.

Smalere i svart

La gjerne fargen på hatten matche resten av antrekket, for en gjennomført stil, som vi ser hos stilikoner som Kate Moss og Sienna Miller. I helsvart fra topp til tå får du høstens mørke og kule stil. Som vi vet er dette også en farge som gjør oss litt smalere og langbent.Og elsker du å bruke masse farger, kan du ta den helt ut på hatten. Men dersom hatten er i knall rosa eller burgunder, er det fint om resten av antrekket er i mørke farger. La heller hatten tale for seg, og være dagens blikkfang.

Gjør deg røff og kul

Dersom du har blitt litt varm i hattetrøya, kan du jo også sjekke ut den gode gamle skipslua. Den er tilbake for fullt denne høsten, i rødt svart eller mørkeblått. Hos H&M og Isabel Marant er denne blant annet en gjenganger, og den gir deg en umiddelbar røff kul stil. Hos designere som Ralph Lauren og Saint Laurent er dessuten svarte typete filthatter med bred brem det store nå. LES OGSÅ: Blir disse Chanel-luene en hit?

Ikke kjøp feil størrelse

Det er derimot ikke alle som føler seg komfortabel med hatt, så bruk litt tid på å finne en som passer til deg og din ansiktsform.Prøv mange ulike varianter, og sørg for at hatten sitter godt på hodet. Og med mindre du skal bruke den veldig mye, trenger du ikke å bruke enorme summer på den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer