Jewellery Room

6 smykkedesignere vi har fått øynene opp for

På Jewellery Room i København viser de beste smykkedesignerne sine kolleksjoner.

SMYKKEMERKER: Sjekk 6 av de hotteste fra moteuken i København.  Foto: Jewellery Room
SMYKKEMERKER: Sjekk 6 av de hotteste fra moteuken i København. Foto: Jewellery Room Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under moteuken i København avholdes smykkearrangement, Jewellery Room, hvor iniativtakerne bak eventet - Charlotte Møbjerg Ansel-Henry og Pernille Møbjerg Knudesen, samler etablerte og up-and-coming smykkedesignere i en fantastisk kirke i hjerte av København. Poenget med eventet er å skape blest rundt smykkedesignere og presentere de fineste smykkene man finner på markedet akkurat nå. 

Her får små og store aktører besøk av journalister, redaktører og andre mennesker i bransjen. Ettersom alt er samlet på en arena gjør det det enkelt for pressen å ta seg tid til å delta og oppdatere seg på de nyeste smykkene. Personlig ser jeg alltid frem til den siste dagen av moteuken når Jewellery Room finner sted. Det er deilig atmosfære og jeg beveger meg alltid rundt i et rolig tempo (i motsetning til de andre dagene) og suger til meg inspirasjon blant de skinnende gjenstandene. Her er noen av mine favoritter fra eventet! (se nedenfor)

The Jewellery Room finner sted i denne fantastiske kirken.  Foto: The Jewellery Room
The Jewellery Room finner sted i denne fantastiske kirken. Foto: The Jewellery Room Vis mer

blue billie

Jentene bak smykkemerket har på kort tid utmerket seg i bransjen. Siden merket ble lansert i 2015 har smykkene vært på coveret til blant annet Vogue, ELLE og StyleBy.

Smykkene deres er feminine og enkle med ulike symboler og anheng, med blå og rosa safirer som er gjennomgående i alle kolleksjonene. Jentene jobber målrettet med å skape historier og ha dypere meninger bak hvert design - med mål om å skape langvarige og meningsfulle smykker. 

Bow Label

Et nytt, svenskt smykkemerke som lanserte deres første kolleksjon nettopp på The Jewellery Room. Josefin Bakos De Geer og Sophie Antonsson er to inspirerende designere bak merket som har fått navnet fra Clara Bow, en feministisk IT-gir fra 20-tallet.

Kolleksjonen er en miks av minimalistiske og funksjonelle smykker med en moderne vri. 

Runa of Sweden

Runa of Sweden er et nytt og annerledes konsept - nemlig smykker som er ment til å dekorere klærne våre. Det er designet til skjorter og tøy med knapper, så man kan style sine egne klær med disse iøyenfallende smykkene.

Designet understreker den skandinaviske minimalismen, samtidig som smykkene sørger for å personliggjøre antrekket - tommel opp, Sverige! 

Paul Hegerskans

Gründeren bak merket, Paula Hagerskans, designer smykker med tydelig inspirasjon fra naturen. Hun bruker også fysiske objekter fra naturen i sin designprosess, som forgylte sommerfugler og møll noe som har resultert i et røft og annerledes uttrykk.

Designet skiller seg ut fra den tidstypiske minimalistiske uttrykkene og det er aldri en lik linje å se i designet ettersom alt er håndlaget. 

Isabel Lense

ISabel Lensnse er et moderne svensk merke, som viste en spektakulær kolleksjon med store halskraver og cuffs under moteuken i København.

Det føltes nytt, annerledes og kult. Med lidenskap om å lage smykker som man kan ha hele livet og sende videre i arv, lager Isabel tidløst og moteriktig smykker i gull, sølv og diamanter.  

Boditree Jewels 

Et supereksklusivt smykkemerke, med en kul, edgy vri. Smykkene er i ekte gull med fine edelstener og diamanter. Designet skiller seg ut fra hva vi vanligvis ser i luksuriøse smykkeforhandlere; ringer formet som patroner fylt med diamanter og design inspirert av det kvinnelige bryst, for å trekke frem noe.

Designeren er inspirert av et hipt tatoveringsunivers - noe som gjenspeiles i smykkene. 

Vi gjør oppmerksom på at Darja Barannik er blant bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media, som eier KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer