Maskara:

6 tegn på at du bør kaste maskaraen din

Det er kanskje på tide?

MASKARA: Denne bør du nok bytte ut oftere enn du tror. FOTO: NTB Scanpix
MASKARA: Denne bør du nok bytte ut oftere enn du tror. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange norske kvinner sverger daglig til maskara. Ettersom det blir såpass hyppig brukt, kan det være greit å vite når det er på tide å bytte den ut. For det er nok mange av oss som lar den ligge i sminkepungen litt lenger enn den burde.

1. BØR BYTTES OFTEST

La oss starte med en liten faktaopplysning: Maskaraen blant sminkeproduktene du bør bytte oftest. Noen mener en gang hvert halvår, andre hver tredje måned. Men makeupartist Lillian Aasebø har tidligere sagt til KK at det bør bli gjort enda oftere.

- Jeg ville sagt hvert fall en gang i måneden! Det er utrolig hvor mye bakterier det samler seg opp. Har du sensitive øyne, eller bruker linse, er derfor dette ekstra lurt!

2. OM DU HAR LÅNT DEN BORT

Har du lånt bort maskaraen til en venninne? Ved lån av denne er det lett å få betennelser i øyet, da bakterier stortrives i produkter med høyt vanninnhold - som maskara. Her formerer de seg lett.

3. DEN BEGYNNER Å DRYSSE

Maskaraen bør kastes når den begynner å bli tørr. Det første tegnet på at den begynner å bli tørr er at det er vanskelig å få så fine og lange vipper som før. Når den tørker vil kvaliteten endre seg, og den vil lett drysse av.

LES OGSÅ: Nå kan du spraye på neglelakken

BØR BYTTES OFTE: Ifølge makeupartisten bør denne byttes ut en gang i måneden. FOTO: NTB Scanpix
BØR BYTTES OFTE: Ifølge makeupartisten bør denne byttes ut en gang i måneden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

4. OM DU HAR TILSATT VANN

Det er nok noen som tilsetter vann - til og med fuktighetskrem - i maskaraen for å få den til å «leve lenger».

Akkurat der og da kan nok vannet gjøre den tørre maskaraen din mer flytende (tørr maskara i seg selv er jo et sikkert tegn på at det er på tide å bytte), men ikke gjør det. Det kan nemlig gi deg betennelse på øyet!

5. HAR DU VÆRT SYK?

Det er ikke så smart å bruke samme tannbørste som den du brukte da du hadde influensa. Det er heller ikke så lurt å bruke en maskara du brukte da du var syk. Da kanskje spesielt dersom du har hatt en infeksjon på øyet.

6. DEN KLUMPER SEG

Dersom maskaraen din begynner å bli vanskelig å skru igjen eller har klumpet seg, er det på tide med et bytte. Selv om dette vil skje med tid, forekommer det enda raskere dersom du pumper luft ned i beholderen. Maskaraen skal rulles ut, ikke dyttes inn og ut i raske bevegelser.

LES OGSÅ: Tro det eller ei - nå kan du høre tatoveringer

Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer