Maskara:

6 tegn på at du bør kaste maskaraen din

Det er kanskje på tide?

MASKARA: Denne bør du nok bytte ut oftere enn du tror. FOTO: NTB Scanpix
MASKARA: Denne bør du nok bytte ut oftere enn du tror. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange norske kvinner sverger daglig til maskara. Ettersom det blir såpass hyppig brukt, kan det være greit å vite når det er på tide å bytte den ut. For det er nok mange av oss som lar den ligge i sminkepungen litt lenger enn den burde.

1. BØR BYTTES OFTEST

La oss starte med en liten faktaopplysning: Maskaraen blant sminkeproduktene du bør bytte oftest. Noen mener en gang hvert halvår, andre hver tredje måned. Men makeupartist Lillian Aasebø har tidligere sagt til KK at det bør bli gjort enda oftere.

- Jeg ville sagt hvert fall en gang i måneden! Det er utrolig hvor mye bakterier det samler seg opp. Har du sensitive øyne, eller bruker linse, er derfor dette ekstra lurt!

2. OM DU HAR LÅNT DEN BORT

Har du lånt bort maskaraen til en venninne? Ved lån av denne er det lett å få betennelser i øyet, da bakterier stortrives i produkter med høyt vanninnhold - som maskara. Her formerer de seg lett.

3. DEN BEGYNNER Å DRYSSE

Maskaraen bør kastes når den begynner å bli tørr. Det første tegnet på at den begynner å bli tørr er at det er vanskelig å få så fine og lange vipper som før. Når den tørker vil kvaliteten endre seg, og den vil lett drysse av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer