Mote:

6 trender å se opp for i 2019

Se hvilke vi tar med oss videre fra i fjor.

VÅRENS TRENDER: Se hvilke antrekk, farger og mønster som dominerer trendbildet denne vårsesongen. Foto: Scanpix
VÅRENS TRENDER: Se hvilke antrekk, farger og mønster som dominerer trendbildet denne vårsesongen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Ja, det er januar og det er fremdeles vinter, men her i KK har vi allerede begynt å jobbe med utgavene til våren. I tillegg ble kolleksjonene til verdens største designere presentert allerede i august/september 2018, så vi vet hva som er på vei til butikkene denne våren.

Under kan du se hvilke trender du mest sannsynlig kommer til å se mye av i 2019!

LES OGSÅ: Dette smykket var overalt på Instagram i 2018

«POWER SUIT»

Det er ingen tvil om at dressen har vært hot i 2018, men kanskje vi får se en litt større variant dette året? Da Lady Gaga (32), som vanligvis ikke har på seg de mest nøytrale antrekkene, dukket opp i en oversized dress (og da mener vi oversized) under arrangementet «Women in Hollywood» fikk hun massiv oppmerksomhet verden over.

Noen av verdens største magasiner som Elle, Harper's Bazaar og Vogue omtalte antrekket som en power suit, og det var ikke et tilfeldig valg Gaga hadde gjort.

WOMEN IN HOLLYWOOD: Lady Gaga i dress fra Marc Jacobs. Foto: Scanpix
WOMEN IN HOLLYWOOD: Lady Gaga i dress fra Marc Jacobs. Foto: Scanpix Vis mer

Artisten og skuespilleren holdt en sterk og rørende tale under arrangementet, hvor hun blant annet snakket om trakassering og mental helse. Men hun benyttet seg også av anledningen til å fortelle om tanken bak kveldens antrekk.

- Jeg prøvde på den ene kjolen etter den andre, stramme korsetter, høye hæler, diamenter, fjær, tusenvis av perlebesatte plagg og den mest fantastiske silken. Og skal jeg være ærlig så ble jeg kvalm. Jeg spurte meg selv: Hva betyr det egentlig å være en kvinne i Hollywood? Vi er ikke bare objekter som skal underholde verden. Vi er ikke bilder som skal få folk til å smile eller gråte. Vi er ikke med i en gigantisk skjønnhetskonkurranse hvor vi skal sammenligne den ene mot den andre til glede for de som ser på. Kvinner i Hollywood - vi er stemmer. Vi har dype tanker, ideer, noe vi tror på, verdier, og vi har makten til å snakke, bli hørt og kjempe tilbake når noen prøver å stoppe oss.

Vi synes Lady Gaga ser helt rå ut - om det så er i en kjole med hundretusener av fjær eller en gigantisk dress. Kanskje ser vi flere slike dresser til våren? Det er i hvert fall flere designere som har laget sine varianter, deriblant Baum und Pferdgarten og Stella McCartney:

LES OGSÅ: Årets beste (og verste) rød løper-øyeblikk!

Baum und Pferdgarten. Foto: Copenhagen Fashion Week
Baum und Pferdgarten. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer
Stella McCartney. Foto: Scanpix
Stella McCartney. Foto: Scanpix Vis mer

TON-I-TON

Vi har en gladnyhet til deg som elsker å bruke en og samme farge og har klesskapet fullt av nettopp din favorittfarge. Det ser ut til at ton-i-ton-trenden vil bli hot, hot, hot den kommende sesongen. Hva er det, tenker du? Jo, det er altså når du bruker ulike nyanser av en farge.

Designere som Marc Jacobs, Burberry og Tom Ford har alle vist sine varianter av trenden på catwalken for våren 2019. Britiske Burberry viste sin klassiske trenchcoat sammen med en beige bukse, en beige overdel, en beige veske og selvfølgelig da et par beige sko.

Ingen av de tre designerne viste de mest fargesprakende plaggene, men det betyr ikke at sterke farger ikke er greit. Kjør på med akkurat den fargen du elsker!

LES OGSÅ: Ikke helt fornøyd med gaven du fikk til jul? Slik er årets bytteregler

BATIKK

Sommeren 2018 ble det lagt ut flere bilder fra Veuve Clicquots Polo Classic. Blant gjestene der var skuespiller Laura Harrier. Hun hadde på seg et fantastisk antrekk i batikk, og vi forelsket oss i trenden på ny.

Norske FWSS var også på trenden i 2018 da de lagde flere plagg i batikk. Nå har designere som Calvin Klein og Prada kastet seg på.

Plagg i batikk kan brukes på mange forskjellige måter. Du kan ta i bruk ton-i-ton-trenden å kjøre på med plagg i samme fargenyanse fra topp til tå, ta den helt ut og bruke ulike farger i antrekket, eller ta det litt ned ved å kombinere ett plagg i batikk med noe mer nøytralt.

LES OGSÅ: Tilbehøret som setter prikken over i-en

LYS DENIM

Mange av oss eier ett eller flere par med jeans. Det er et klassisk plagg vi aldri blir lei. Men det går selvfølgelig an å oppdatere den litt! I lang tid har vi sett en mørkere denim i motbildet, men nå kan det se ut til at en lysere variant, gjerne bleket denim, vil ta en større plass i butikkene denne våren.

Isabel Marant, Balmain og Proenza Schouler mener hvert fall de! I deres vårkolleksjoner fant vi flere varianter av lys denim. Sistnevnte viste bleket denim sammen med batikk! Snakk om å treffe på det som ser ut til å bli to av vårens store trender.

LES OGSÅ: Melisa har Victoria Beckham som sitt stilikon, og ønsket seg en ny look - både når det kommer til hår og klær. Se forvandlingen her!

MØNSTERMIKS

Dette er trenden for deg som elsker farger og mønster. Dolce & Gabbana, Diane von Furstenberg og Versace er blant designerne som i år har stor tro på mønstermiks! Motehusene har tolket trenden på ulike måter.

På den ene siden har vi Diane von Furstenberg som har brukt mønstertrenden i sin kjente omslagskjole - en kjole som ikke gjør fullt så mye ut av seg som varianten til Dolce & Gabbana.

Her finner du alle mulige farger, mønster og motiv i en og samme kjole. Antrekket er i tillegg toppet med en blomsterbesatt hodepynt, gigantiske øredobber og solbriller. Perfekt for deg som liker det lille ekstra og enda litt til.

JUMPSUIT

Jumpsuiten er blant plaggene som alltid er der. Verdens største designere trenger ikke å ha vist utallige variasjoner av den for at det skal bli populært. Men, noen ganger går designerne for samme type jumpsuit. Du vet, den kan jo lages på så mange måter! Blomstrete, vid i beina, lange ermer, oversized eller smal!

I år mener Isabel Marant, Stella McCartney og Alexa Chung at plagget skal ha et hverdagslig preg over seg. Passformen er gjerne løs og materialene kommer i alt fra denim til bomull. Også her finner du en variant i batikk!

LES OGSÅ: Michelle Obamas esktraordinære sko får nettet til å koke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer