Neglelakk

6 triks som får lakken til å tørke fort

Unngå bulker, riper og klumper.

TØRK, DA! Det kan være frustrerende å vente på at neglelakken skal tørke. Heldigvis finnes det triks som får det til å gå raskere.  Foto: vladimirfloyd - Fotolia
TØRK, DA! Det kan være frustrerende å vente på at neglelakken skal tørke. Heldigvis finnes det triks som får det til å gå raskere. Foto: vladimirfloyd - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å vente på at neglelakken skal tørke er ikke bare kjedelig, det er ganske frustrerende også. 

Du har garantert prøvd å bruke hendene før lakken er helt tørr, og da vet du naturligvis hvordan det ender. Bulker, riper og klumpete lakk. 

Heldigvis er det både produkter og triks som får tørkingen til å gå raskere. 

1. Velg hurtigtørkende produkter

Naturligvis anbefaler proffene at du tar deg godt med tid når du skal lakke neglene, men de forstår jo også at tid kan være en skikkelig luksus. Dermed har neglelakkprodusentene også skjønt behovet for produkter som gjør at manikyren eller pedikyren tar mindre tid. 

Hurtigtørkende overlakk: Dette er et klassisk tilfelle av to fluer i én smekk. Du bør alltid legge en overlakk, både for å gjøre lakken blankere og for å gjøre den mer holdbar. Velger du i tillegg en overlakk, ofte kalt «top coat», som tørker kjapt, går også manikyren raskere. 

– Det en grunn til at vi anbefaler å legge dette klare laget over lakken - det hjelper blant annet lakken til å tørke raskere. Avslutt derfor alltid manikyren med en hurtigtørkende klar top coat, sier Tine Bostrøm Jørgensen hos Phika, som blant annet fører merket Zoya. 

Hurtigtørkende dråper: Hun anbefaler også at du prøver hurtigtørkende dråper, for eksempel Zoya Hurry up. 

Blåseapen vier sitt liv til å tørke neglelakken din, skriver CoolStuff.no. Legg fingrene på apens lille bananplate, så begynner den å blåse neglelakken din tørr og fin, kr 99.  Foto: Produsenten
Blåseapen vier sitt liv til å tørke neglelakken din, skriver CoolStuff.no. Legg fingrene på apens lille bananplate, så begynner den å blåse neglelakken din tørr og fin, kr 99. Foto: Produsenten Vis mer

– Disse fenomenale bobleforebygge dråpene tørker lakken rask og forbedrer fargen. Fargen holder seg frisk og blank i inntil to uker, sier Bostrøm Jørgensen. 

Du bruker dråpene ved å legge én dråpe helt innerst på neglen, ved neglbåndet, hold hånden ned og la dråpen spre seg naturlig.

– Lakken vil tørke på bare fem minutter, sier hun. 

Negletørkere: Det finnes faktisk egne negletørkere, og utvalget er stort. 

– Du kan for eksempel får kjøpt små plastikkaper som blåser neglene tørre

LES OGSÅ: Slik får du neglelakken til å vare

2. Velg neglelakk med omhu

Hva slags lakk du velger og hvor mye du legger har også masse å si. Bostrøm Jørgensen forklarer at du bør passe på at lakken ikke er gammel og seig

– Jo eldre og seigere, jo lengere tid vil det ta for lakken å tørke – om den noengang faktisk tørker helt, sier hun. 

Om favorittlakken din har blitt gammel, tyktflytende og seig, kan du redde den ved å blande inn noen dråper med lakktynner. Og nei, du må ikke bruke neglelakkfjerner til å tynne ut lakken

Akkurat som gamle lakker, vil produkter som legges veldig tykt også bruke lenger tid på å tørke. 

– Bruk tynnere lag med lakk. Hvis ikke, kan lakken bli for tykk til å tørke skikkelig. Påfør heller tre eller flere tynne lag med lakk enn ett eller to tykke, sier Bostrøm Jørgensen. 

Hun anbefaler å vente omtrent tre minutter mellom hvert strøk. 

– Selv om det kan høres ut som det vil ta lang tid, vil den totale tiden være kortere enn med den lange ventetiden du vil oppleve om du legger på for tykt.

LES OGSÅ: Neglelakktriksene du virkelig bør kunne

NEGLEBÅNDSOLJE: Oljen har flere fordeler enn "bare" å holde neglebåndene myke. Foto: Tone vid Skipá
NEGLEBÅNDSOLJE: Oljen har flere fordeler enn "bare" å holde neglebåndene myke. Foto: Tone vid Skipá Vis mer

3. Prøv en olje

May Britt Løvstad hos Linda Beauty Concept forklarer at oljer kan gjøre at lakken herder raskere, og at de alltid anbefaler å påføre neglebåndsolje etter at du har lagt overlakken. 

– Veldig mange neglebåndsoljer er fulle av mineralolje som ikke klarer å gjøre noe nytte annet å legge seg som en hinne på huden, og disse vaskes av når du vasker hendene, så sørg for at det er gode oljer i den du bruker, sier hun. 

I tillegg til å kunne redde neglebåndene dine, særlig etter at du har brukt neglelakkfjerner, bidrar altså oljen til å herde lakken og få den til å tørke raskere. 

Løvstad anbefaler deg å bruke en neglebåndsolje daglig, enten du bruker neglelakk eller ei. 

– Ha den gjerne på nattbordet og påfør hver kveld slik at den får virke hele natten, spesielt på vinterstid, foreslår hun. 

LES OGSÅ: Slik bør du stelle neglebåndene

Disse triksene er helt gratis

Om du ikke har lyst (eller tid) til å gå til innkjøp av nye produkter, er det likevel ting du kan gjøre for å få lakken til å tørke fortere. 

– Det er jo frustrerende at ikke lakken tørker. Det finnes derfor mange andre, kreavtive forslag til hvordan tørke lakken. Det er individuelt hvilken metode man velger og hva man føler fungerer best, sier Bostrøm Jørgensen.

– Det som er felles for alle metoder, er at det er viktig å sørge for at du alltid har sin metode forberedt før du faktisk lakker neglene. Utsetter du det til etterpå, vil det trolig resultere i at du kommer borti og lakken blir ujevn og stygg.

ISVANN: Sørg for å ha en bolle full av vann og godt med isbiter allerede før du begynner å lakke neglene. Siden neglelakk tørker fortere ved lave temperaturer, vil isvanne gjøre at lakken tørker på to-tre minutter. Foto: nmelnychuk - Fotolia
ISVANN: Sørg for å ha en bolle full av vann og godt med isbiter allerede før du begynner å lakke neglene. Siden neglelakk tørker fortere ved lave temperaturer, vil isvanne gjøre at lakken tørker på to-tre minutter. Foto: nmelnychuk - Fotolia Vis mer

1. Bruk isvann

Neglelakk tørker raskere når temperaturen er lavere, så noen velger derfor å dyppe hendene i isvann etter at de har lagt siste lag med neglelakk. 

– Før du lakker neglene fylles en bolle med kaldt vann og noen isbiter. Når lakken er lagt, senkes neglene i det iskalde vannet i to-tre minutter, sier Bostrøm Jørgensen. 

FØNERTRIKSET: Om du skrur ned lufta på laveste setting og bruker kald luft, kan du fint bruke hårføneren til å tørke neglelakken. Sørg bare for at du holder den i god avstand fra neglene, så du unngår å lage bulker i lakken. Foto: Photographee.eu - Fotolia
FØNERTRIKSET: Om du skrur ned lufta på laveste setting og bruker kald luft, kan du fint bruke hårføneren til å tørke neglelakken. Sørg bare for at du holder den i god avstand fra neglene, så du unngår å lage bulker i lakken. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

2. Bruk fryseren

– På samme måte som isvann tørker man neglelakken ved å stikke hendene i fryseren noen minutter slik at den lave temperaturen tørker lakken. 

3. Bruk føneren

Vi har nok alle forsøkt å blåse eller vifte lakken tørr, og det er faktisk ikke helt håpløst. For å gjøre det mer effektivt, er det bare å ta fram føneren. Bare husk å gjør den klar før du begynner å lakke neglene, da. 

– Juster føneren til den kaldeste innstillingen og tørk neglene med den kalde luften, sier Bostrøm Jørgensen. 

Hun understreker at hun anbefaler deg å bruke hurtigtørkende produkter eller en neglelakktørker for en profesjonell, holdbar manikyr, men er du i en knipe, kan disse triksene redde deg fra en bulkete manikyr.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer