STILTIPS: Trenger antrekket ditt et lite løft? Vi gir deg seks forskjellige måter å gjøre det på - kun ved bruk av tilbehør! Foto: Rex Features
STILTIPS: Trenger antrekket ditt et lite løft? Vi gir deg seks forskjellige måter å gjøre det på - kun ved bruk av tilbehør! Foto: Rex Features Vis mer

Tilbehør

6 typer tilbehør med det lille ekstra

Her er tilbehøret som umiddelbart vil løfte antrekket ditt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tatt en titt på hva slags tilbehør som er hot nå, hva vi selv skulle ønske vi hadde i klesskapet, og hva som rett og slett bare kan være med på å heve et antrekk til et nytt nivå. For som jeg har nevnt mange ganger før, nordmenn er kanskje ikke av det mest fargerike slaget (meg selv inkludert), men det skal vi gjøre noe med!

Vi har nemlig samlet sammen 11 typer tilbehøret som kan oppdatere både antrekk og garderobe. Det kan være alt fra kule sko til freshe solbriller, vesker til øredobber. Så hvis du er ute etter en liten oppfriskning i klesskapet bør du følge med nå:

1. «Rette» solbriller

Etter å ha tatt en titt på gatemoten fra de ulike moteukene, ser vi at moteprofilene har lagt sin elsk på en viss type solbrille. Det er nemlig solbriller hvor øvre del av rammen er helt rett. Det er litt som om Ray Bans «Wayfarer» og Celinés «New Audrey» har fått et barn sammen. 

Solbrillene har Celinés feminine touch, men samtidig en litt røffere look på grunn av den rette overdelen av solbrillen. Perfekt for deg som ønsker å tilføre antrekk det lille, interessante elementet uten at det blir for mye.

LES OGSÅ: Finn perfekte solbriller til ditt ansikt!

 Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

 

2. Korsettet

Det er ikke akkurat slik at korsettet er en ny trend. Vi kan faktisk gå så langt som tilbake til 1800-tallet for å se på noen av de første korsettene. Kvinnene brukte det for å fremheve kurvene sine, men samtidig en supersmal midje. Og selv om dette er noe vi ikke akkurat ser så mye av i dag, har kjendiser som så å si hele Kardashian-familien falt pladask for et korsett som visstnok skal gi deg smalere midje. Men etter at vi tok en prat med en ekspert, viser det seg at dette ikke stemmer. Les hele saken her.

Designere som Isabel Marant og Tibi har vist frem sine varianter på catwalken, og kjedebutikker som Zara, H&M og Bik Bok har også laget sine versjoner. Det har også kommet flere plagg som bærer preg av et korsett, og det elsker jeg! Da blir det ikke så bokstavelig talt et korsett og du kan skape en veldig fin fasong. Dersom du er som meg og ikke har en spesielt definert midje, er dette gull! 

Jeg bruker det gjerne over en t-skjorte, en collegegenser eller over en dressjakke, og deretter kombinerer jeg det med et par jeans eller skjørt. Prøv også korsettet over en kjole! Det gir det interessante elementet et antrekk noen ganger trenger.

 Foto: Zara
Foto: Zara Vis mer

3. Stråvesken

Du tenker kanskje mest på stranden når du ser for deg en stråveske. Men hvem har sagt at det kun er her den kan brukes? Den siste tiden har vi nemlig lagt merke til at flere og flere tar i bruk stråvesken gatelangs i storbyene. Du trenger bare å titte innom Instagram og sjekke ut moteprofilenes bilder for å se det! Det er tydelig at dette tilbehøret er blant sommerens hotteste. De kommer i mange former og størrelser, så her er det bare å lete seg fram til en favoritt. 

Spring in London

Et innlegg delt av p a n d o r a s y k e s (@pandorasykes)

4. Statementøredobber

En av sesongens store trender, som vi la merke til på catwalken, er nemlig store øredobber. De kom i alle mulige former, farger og størrelser, men viktigst av alt: De tilfører et kult element til antrekket ditt. Saint Laurent, Marni og Stella McCartney var blant de mange designerne som hadde stylet modellene sine med de mest fantastiske øredobbene.

Dette er smykker som passer perfekt til å gi hverdagsantrekket det lille ekstra, men som også gjør seg ekstremt godt til en kveld ute. 

<strong>TREND:</strong> Marni, Saint Laurent og Stella McCartney hadde alle tatt i bruk iøynefallende øredobber da de skulle vise frem kolleksjonene sine for SS17. Foto: Scanpix
TREND: Marni, Saint Laurent og Stella McCartney hadde alle tatt i bruk iøynefallende øredobber da de skulle vise frem kolleksjonene sine for SS17. Foto: Scanpix Vis mer

 Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

5. Bestefarbriller

Har du hørt om dem? Kjendisene som Beyonce, Kendall Jenner og Emily Ratajkowski har nemlig forelsket seg helt i de såkalte «bestefarbrillene». De går også ved navnet «geeky glasses» (nerdebriller), og hvem skulle vel tro at det ble en trend? Både Gucci og Max Mara viste dette i sine høst/vinter kolleksjoner, men trenden har fortsatt videre inn i vår- og sommersesongen. 

LES OGSÅ: Ingen kjole til 17. mai? Slapp av - vi har funnet dem for deg!
LES OGSÅ: 3 måter du kan oppdatere vesken din på
LES OGSÅ: Denne eyelinertrenden florerer i sosiale medier

6. Iøynefallende sko

Hver gang vi skal skrive hvilken som helst sak om sko, popper både et og annet bilde av Carrie Bradshaw opp i hodene våre. Dama var (og det er visst Sarah Jessica Parker i virkeligheten også) helt hekta på sko, og det har selvfølgelig smittet over på oss. For det er jo ikke bare Bradshaw som vet at et par sko kan løfte et helt antrekk.

Ofte er det nemlig ikke mer enn et par iøynefallende sko som skal til for å heve looken til et nytt nivå. Har du for eksempel på deg et ensfarget antrekk, vil et par fargesprakende sko gjøre underverker. For eksempel da Carrie fikk på seg de blå Manolo Blahnik-skoene i den første «Sex And The City»-filmen.

Psst: Visste du at du nå kan kjøpe det ikoniske tutu-skjørtet til Carrie Bradshaw?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer