Skikk og bruk i butikken

6 uvaner butikkansatte skulle ønske vi la fra oss

Kjenner du deg igjen i noen av disse?

SMIL: Ikke alle butikkansatte møter smil og vennlighet i det daglige. Men kundene gjør også andre feil de ansatte gjerne skulle vært foruten. FOTO: NTB
SMIL: Ikke alle butikkansatte møter smil og vennlighet i det daglige. Men kundene gjør også andre feil de ansatte gjerne skulle vært foruten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å endelig kunne prøve klær i butikken igjen er både hyggelig og spennende, og et fint avbrekk fra hjemmelivet under korona.

Ikke det at man skal ta laus og bli en forbruker-versting av noe slag, men når det er snakk om klær til store anledninger, eller det essensielle for å vende tilbake på jobb etter over ett år i joggebuksa, er det fint å kunne tre inn i prøverommet.

Men visste du at det finnes uskrevne regler for hvordan vi skal oppføre oss i butikken? Ifølge en sammenstillling i svenske Baaam.se, basert på artikler i Buzzfeed og The Job Network, gjør mange av oss ting de ansatte faktisk irriterer seg grønne over.

1. Du henger ikke klærne på plass

Du tar et plagg med deg fra hylla eller stativet, men etter et par meter ombestemmer du deg og legger plagget fra deg på et tilfeldig sted. Dette er til irritasjon for personalet, som nå må brette og legge på plass, istedenfor å bruke tiden på kundene.

2. Du roter i prøverommet

Mange er kanskje er litt usikre på hvorvidt man faktisk skal ta med seg klærne ut av prøverommet, eller om noen kommer og rydder. Men en gyllen regel er å etterlate prøverommet i samme orden som du ønsker å finne det selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer