Vintermote

7 av 10 synes vinterklær er vanskelig

Men ull innerst og en formsydd kåpe hjelper deg langt på vei. Her er rådene som gjør det lettere å se bra ut i kulda.

VARME STILTIPS: Få de beste tipsene til KK.no-journalistene og andre kvinner, bl.a. Vilde Treimo (bildet) i bildeviseren under. Foto: Tone Ra Pedersen
VARME STILTIPS: Få de beste tipsene til KK.no-journalistene og andre kvinner, bl.a. Vilde Treimo (bildet) i bildeviseren under. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I en leserpoll på KK.no svarer hele 73 prosent at de synes det er vanskelig å holde stilen om vinteren.

Men det er faktisk mulig å se bra ut – selv om det er styggkaldt ute.

SE OGSÅ: Dunjakker som faktisk er fine

De fleste gidder ikke

I artikkelen Slik holder du stilen i minusgrader spurte vi leserne om de synes det er vanskelig å kle seg bra om vinteren. 263 personer har foreløpig svart.

Totalt svarte 73 prosent «Ja», i varierende form. 22 prosent prikket av for alternativet «Ja, jeg får det ikke til», og 20 prosent for «Ja, men jeg får det til».

Flesteparten - 31 prosent - svarte «Ja, men gidder ikke prøve heller». 24 prosent svarte «Nei», og 3 prosent «Vet ikke».

Hold varmen med stil

Men det trenger faktisk ikke å være så vanskelig å holde stilen i kulda – med disse triksene.

 • Bruk lag på lag med ull:
 • - Trikset er å bruke tynne ullklær underst. Lag på lag med ull gjør at du holder på varmen, uten at du føler deg polstret, sier KK.no’s motejournalist Cecilie Leganger (34).

 • Invester i en ullkåpe:
 • Unngå Michelinmann-looken i en klassisk ullkåpe. Men husk å sjekke ullprosenten; akryl- og polyesterkåper, blir fortere nuppete og stygge enn ullkåper.

  - I tillegg holder ull bedre på varmen og føles dessuten mye bedre på kroppen. Ull «puster», i motsetning til syntetiske stoffer som gjør deg klam, poengterer moteekspert Kjersti Pernilla Skar Staarvik. Les mer i artikkelen: Kåpene du kan ha resten av livet.

 • Kjøp sko med god plass:
 • - UGGs er sikkert det mest behagelige å gå i, men det er ikke pent. Bruk heller noen stiligere sko, men med raggsokker oppi, råder KK.no-journalist Ida Bergstrøm (30).

  Kjøp derfor støvlettene såpass store at du får plass til tykke sokker oppi dem. Pass på at de ikke blir for trange, da luft rundt foten vil ha en varmeisolerende effekt.

 • Ta vare på støvlettene
 • Snø, slaps og regn er noe av det verste du kan utsette favorittstøvlettene dine for. Slitte sko med saltrender er dessverre alt annet enn stilig. Vær derfor nøye med å forberede dem på våte værforhold, ved å impregnere dem før du går ut.

  Se også vår videoguide til hvordan du best tar vare på støvlettene når saltrender er uunngåelig.

 • Bruk varmende tilbehør:
 • Ull er altså nøkkelordet her. Det samme gjelder tilbehøret. Ull holder bedre på varmen enn syntetiske strikkeplagg, i tillegg unngår du å bli klam.

  Stilige skjerf, luer og votter/hansker piffer raskt opp et ellers ordinært antrekk. Er du ikke glad i luer, kan du en god hette eller et stort tubeskjerf gjøre samme nytten.

  Tips fra kvinnen i gata

  KK.no tok også en tur ut i Oslo for å høre hva «kvinnen i gata» gjør for å bevare stilen i minusgrader.

  Få flere tips og se bilder av antrekkene deres og KK.no-journalistenes her:


  Hva er ditt beste stiltips?

  Vi vil gjerne ha dine råd også! Del dem med oss og andre lesere i kommentarfeltet under.

  Gled deg til våren

  Lei av gråvær og slaps? Til våren blir det i alle fall et fargekalas uten like. KK.no gir deg oversikten over ALLE hovedtrendene anno 2011 og hvordan skoene, veskene, smykkene - og resten av tilbehøret - skal se ut.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer