Stiltips

7 geniale stiltips vi tar med oss fra moteukene

Dette har vi planer om å gå til innkjøp av.

STILTIPS: Vi har blitt så inspirerte av streetstyle-jentene som har deltatt på moteukene, og har derfor plukket ut sju stiltips vi kan ta med oss inn i den nye sesongen" Foto: Rex Features
STILTIPS: Vi har blitt så inspirerte av streetstyle-jentene som har deltatt på moteukene, og har derfor plukket ut sju stiltips vi kan ta med oss inn i den nye sesongen" Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi absolutt elsker moteukene, er de jo litt bakvendt. For når vi begynner å bli klare for sommeren, blir neste års høst- og vinterkolleksjoner vist frem. Noen designere har faktisk begynt å endre litt på dette. Under Oslo Runway gjorde nemlig Moods Of Norway som Tom Ford og Burberry og viste sin vår/sommerkolleksjon for 2016. 

Om alle kommer til å endre visningene sine til denne måten, skjer nok ikke med det første. Men, det som er bra er at vi kan hente mye inspirasjon utenfor catwalken! Der kryr det nemlig av moteglade mennesker som har kommet seg til moteukene for å, selvfølgelig se på visningene, men også får å vise frem sine kreative og kule antrekk.

Og vi kan vel alle være enige i at skandinaviske jenter er så inspirerende? Derfor har vi plukket ut sju stiltips vi noterte oss under moteukene som har gått. Se om du finner noe du har lyst til å prøve ut!

LES OGSÅ: De beste streetstyle-antrekkene fra Milano Fashion Week

Gå for jakker med kule print

Det er mange av butikkene som begynner å få inn noen skikkelig kule jakker med både mønster og print i butikkene nå. Vi elsker spesielt når de gir den klassiske denimjakken det lille ekstra. I tillegg kan det være en idé å se etter army-inspirerte jakker med print også.

Vi falt pladask for denne denimjakken Celine Aagaard hadde på seg under moteuken i København! En jakke som denne skal jeg absolutt se etter denne sesongen.

JAKKE MED PRINT: Den norske bloggeren Celine Aagaard hadde på seg denne superkule jakken under moteuken i København. Foto: Abaca
JAKKE MED PRINT: Den norske bloggeren Celine Aagaard hadde på seg denne superkule jakken under moteuken i København. Foto: Abaca Vis mer

Dare to flare - se etter bukser med detaljert kant

Slengbuksen har kommet for å bli - tror vi. Det ser hvert fall ut som at buksekanten er hottere enn noen gang. Streetstyle-jentene har nemlig falt pladask for bukser og jeans med detaljerte kanter. Og gjerne med sleng!

Selv har jeg gått til innkjøp av noen slike med litt sleng og i en kortere lengde i en dressbukseversjon. Sammen med dem bruker jeg et par kule ankelstøvletter! 

BUKSER MED DETALJERT KANT: Camille Charriere tar en pust i bakken under moteuken i København. Disse buksene tilfører antrekket et interessant element - vi liker! Foto: Rex Features
BUKSER MED DETALJERT KANT: Camille Charriere tar en pust i bakken under moteuken i København. Disse buksene tilfører antrekket et interessant element - vi liker! Foto: Rex Features Vis mer

Kjør på med sterke fargekombinasjoner

Nordmenns store frykt, eller hva? Nei, da, mange av oss er faktisk veldig flinke til å kjøre på med noen kule fargekombinasjoner. Jeg skal helt ærlig si at jeg ikke er en av dem. Men jeg skal bli flinkere - for jeg syns jo det er så kult!

Den fryktede kombinasjonen av rødt og rosa begynner å bli mer og mer populært, og vi liker det. I tillegg valgte mange av fashionistaene under moteukene å gå for store, fargerike kåper til antrekkene sine. Et veldig lekkert element!

STERKE FARGEKOMBINASJONER: Norske Marianne Theodorsen bruker sin superkule lilla jakke sammen med jeans, ankelstøvletter i en burgunder/lilla tone, en detaljert topp og knallrøde lepper! Foto: Abaca
STERKE FARGEKOMBINASJONER: Norske Marianne Theodorsen bruker sin superkule lilla jakke sammen med jeans, ankelstøvletter i en burgunder/lilla tone, en detaljert topp og knallrøde lepper! Foto: Abaca Vis mer

Skaff deg en bomberjakke snarest

En liten «note-to-self» der altså. Selv leter jeg etter den perfekte bomberjakken akkurat nå. Dette plagget er en av årets store trender. Det kule snittet gjør at du ikke trenger mye mer enn et par jeans, ankelstøvletter eller sneakers, og en enkel topp til å gå med jakken. 

Nå gjenstår det bare å velge hvilken farge, da... Akkurat nå lener jeg meg mot en grønn!

BOMBERJAKKE: Mellom disse to er det vanskelig å velge - ja, takk, begge deler? Foto: Abaca
BOMBERJAKKE: Mellom disse to er det vanskelig å velge - ja, takk, begge deler? Foto: Abaca Vis mer

Lag-på-lag-på-lag-på-lag-på-lag

Tittelen sier vel sitt: Fortsett med lag-på-lag-trenden, dere. Bruk kjoler over jeans, skjørt over skjorte over jeans, jakke over topp over skjorte, altså listen kan fortsette. Og vi har ingenting i mot at den gjør det.

Med så mange stylingmuligheter betyr det bare mange forskjellige antrekk. Så for du kaster de plaggene du ikke bruker så mye lenger, prøv de sammen med noe annet. Lek og eksperimenter til du finner et antrekk som skiller seg ut fra alle andres!

LAG PÅ LAG: Den perfekte måten å kle seg både trendy og varm på når det er kaldt.  Foto: Rex Features
LAG PÅ LAG: Den perfekte måten å kle seg både trendy og varm på når det er kaldt. Foto: Rex Features Vis mer

Frisk opp antrekket med mønster

På vinteren blir det fort sånn at vi bruker mange ensfargede, mørke plagg når vi skal kle oss. Mange syns det er vanskelig å bruke farger, og det er fullt forståelig når det er så fryktelig mørkt ute!

Men bare se hva noen enkle grep med mønster-bruk kan gjøre med antrekket ditt! Fargene i mønsteret går så delikat og fint sammen med resten av antrekket, og gir det hele det lille ekstra uten at det skaper alt for sterke kontraster.

MØNSTER: Nathalie Helgerud har både print på kjolen og vesken og tilfører antrekket sitt det lille ekstra! Foto: Rex Features
MØNSTER: Nathalie Helgerud har både print på kjolen og vesken og tilfører antrekket sitt det lille ekstra! Foto: Rex Features Vis mer

Finn en veske med det lille ekstra

Tilbehøret sett alltid prikke over i'en. Den både tilføre antrekket farge og liv, eller være en fin kontrast til en fargesterkt antrekk. I dette tilfellet vil vi se etter en veske som kan være med på å tilføre antrekket det lille ekstra. 

LES OGSÅ: Skal du kjøpe designerveske?

VESKEN: Denne vesken gir absolutt antrekket det lille ekstra. Foto: Abaca
VESKEN: Denne vesken gir absolutt antrekket det lille ekstra. Foto: Abaca Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer