Skjerf

7 måter du kan bruke skjerfet ditt på

Har du noen gang tenkt på å bruke det som et skjørt, for eksempel?

Publisert
Sist oppdatert

Jeg elsker høsten. Jeg elsker fargene, temperaturen og klærne. Det å pakke meg inn i store, gode skjerf og en lekker kåpe er alltid noe jeg ser frem til, og nå er den tiden endelig her. Og det som alltid er like inspirerende hvert år, er når jeg ser folk på gaten som har knytt skjerfene sine på så utrolig kreative måter. Jeg løper hjem for å prøve de ulike måtene, men det blir ikke alltid slik jeg har tenkt. Derfor måtte jeg oppsøke folka som ble kjente for skjerfet sitt, og som i vinter viste en kolleksjon hvor dette skjerfet var stylet på uttallige måter; nemlig Holzweiler.

- Det hele begynte med at Andreas og jeg ville startet et eget brand utenom agenturet vårt. Men problemet er at ingen av oss faktisk kan å lage klær, så det ble derfor naturlig å starte med noe som ikke krevde en viss passform. I tillegg gjorde mange butikker god business på å selge skjerf, og valget falt på skjerfet, forteller Susanne Holzweiler Røe, deleier av Holzweiler-merket og agenturet.

Lammeullskjerfet til Holzweiler var å se på så å si alle, og ble raskt like populært som det Acne-skjerfet var for noen år siden. I fjor hadde de også kjempesuksess med ponchoen sin, men søsknene visste hele tiden av de ville lage klær, så hvordan kommer man seg bort fra å være «det skjerf-merket»?

- Vi visste at vi måtte ta inn Maria (utdannet klesdesigner og gift med Andreas, red. anm.) på et tidspunkt for å utvide kolleksjonen vår, men vi tenker også at hos alle merker så er det noen it-produkter som gjør at merket blir kjent. Vi kan ikke tenke at fordi vi selger så mye skjerf, så skal vi ikke klare å selge klær. Vi har fått et navn takket være skjerfet!

ÅPNER BUTIKK: Holzweiler åpner sin første monobrand-butikk i Bogstadveien denne uken. Merket har virkelig satset på skjerf - bare se hvordan det går igjen i printet på vesken, og detaljen rundt den øverst til høyre. Nederst til høyre: Susanne Holzweiler. Foto: KK.no
ÅPNER BUTIKK: Holzweiler åpner sin første monobrand-butikk i Bogstadveien denne uken. Merket har virkelig satset på skjerf - bare se hvordan det går igjen i printet på vesken, og detaljen rundt den øverst til høyre. Nederst til høyre: Susanne Holzweiler. Foto: KK.no Vis mer

Samarbeider med Harper's Bazaar-moteredaktør

I vinter presenterte Holzweiler kolleksjonen sin for første gang. Og de avsluttet hele visningen sin med å sende ut modellene sine iført skjerfene, men de var stylet på helt andre måter enn rundt halsen. Dette var ideen til Veronika Heilbrunner, streetstyle-stjerne og moteredaktør i tyske Harper's Bazaar. Hun kom nemlig i kontakt med Holzweiler etter at hun tilfeldigvis fikk tak i dette skjerfet da hun og kjæresten spiste ute en kveld. 

- Det var gjennom skjerfet vi ble kjent, og nå har vi jobbet med henne i snart to år. Hun tilfører oss noe ekstra. Hun ser oss utenifra og kommer med forslag om det er en farge vi skal legge til helt på tampen, og det gjør at uttrykket blir helt annerledes.

Kaster seg på gjenbrukstrenden

Denne uken åpner Holzweiler sin første monobrand-butikk i Oslo. I den anledning fikk KK.no stikke innom og se butikken før åpningen. Mens teamet holder på å henge opp klær, og sette opp de siste elementene, får jeg øye på et helt nytt tilskudd til Holzweilers skjerffamilie.

- Det der er helt nytt, og har vi ikke vist til så mange enda. Det er rett og slett laget av alt stoffet som blir igjen etter at vi har laget silkeskjerf og andre klær. Det blir jo så utrolig mye stoff igjen, så vi har lenge lurt på hva vi kan gjøre med det - for det blir jo kastet! Vi bestemte oss derfor for å klippe opp stoffet i små biter, rullet de opp til garnnøster og så har vi håndstrikket disse skjerfene. Vi har bare laget to skjerf, så disse er ganske «one of a kind»! Sjekk ut skjerfet her:

Et bilde publisert av KK.NO (@kk_nett)

Slik styler du høstens skjerf

Tidligere i år lagde vi i KK.no en liten videosnutt hvor vi viste frem hvordan du skal style skjerfet ditt eller ponchoen din. Å bruke skjerfet på forskjellige måter er fremdeles like populært, og videoen kan du se rett her under. Øverst i saken er det også eksempler på hvordan du kan style trendplagget i høst. Vi gleder oss til å teste det ut som et skjørt!

Dersom du ikke er klar for å kaste deg på dette enda, kan du altså begynne i det små og prøve deg fram med et sjal. Dette kan du fint bruke som et belte eller knyte det rundt vesken. Det vil gi en gammel veske et helt nytt uttrykk! Vil du se hvordan det kan gjøres? Sjekk ut DENNE videoen. Ellers er det mange andre måter du kan bruke skjerfet, ponchoen eller sjalet i høst:

1. Knyt det rundt halsen: Denne klassikeren blir vi aldri lei. Prøv deg gjerne fram med ulike knuter i halsen.
2. Som belte: Her kan det være lurt å bruke et tynnere skjerf, eller et sjal. Ta det gjennom bukehempene og fest i siden. 
3. Med belte rundt: Ta skjerfet rundt halsen og fest med et belte i livet. En poncho passer fint over dette igjen! Se illustrasjonsbilde her.
4. Over skuldrene: La skjerfet henge avslappet over skuldrene. Se bilde øverst i saken!
5. Over en skulder: Øverst i saken kan du se hvordan modellen under Oslo Runway hadde blitt stylet med et skjerf som hang avslappet over en skulder og ned på motsatt hofte.
6. Som skjørt: Ta skjerfet rundt hoftene dine. 
7. På vesken: Fest sjalet på den ene siden av vesken. Det fresher opp en gammel veske på 1-2-3!

Shop høstens hotte skjerf

Trenger du et nytt skjerf denne sesongen? Da bør du sjekke ut bildekollasjen under. Her finner du både budsjettvennlige alternativer, men også de i en litt høyere prisklasse. Dersom du ønsker å prøve ut sjalet, finner du noen gode alternativer rett her under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer