Motetrender:

7 trender fra 2000-tallet som har gjort comeback

Trendene fra de ulike tiårene kommer og går - og det er ikke alltid snakk om et gledelig gjensyn.

TRENDER: Hvem representerer 2000-moten bedre enn Paris Hilton? Nå er flere av trendene tilbake. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB.
TRENDER: Hvem representerer 2000-moten bedre enn Paris Hilton? Nå er flere av trendene tilbake. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB. Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Moteverdenen bringer stadig tilbake trender fra tidligere tiår. Plutselig trender det ene fra 60-tallet og det andre fra 70-tallet. På butikken får du et gledelig gjensyn med en jeans prikk lik den du hadde tidlig på 80-tallet. Og når sommeren kommer, er det skikkelig praktisk at du har klart å ta vare på solbrillene fra 90-tallet, for jammen har de blitt supertrendy igjen.

Men det skjer stadig at vi også møter en tilbakevendende trend med blandede følelser. Eller, kanskje ikke blandede følelser i det hele tatt, om vi skal være helt ærlig...

Disse trendene fra 2000-tallet er viktige i motebildet akkurat nå - 21 år etter æraen fylt av velurdresser, plast og strass. Det er kanskje et par ting på denne listen du ikke trodde eller håpet du skulle se igjen?

Scrunchies

De rufsete hårstrikkene har vært populære igjen en god stund, både som strikk i håret og eller pynt rundt håndleddet. Det er en lettvint måte å gi antrekket det lille ekstra, eller fjerne fokuset fra en bad hairday.

SCRUNCHIES: Influencer Annabel Rosendahl matchet nylig antrekket med rød og lilla scrunchie i håret. Foto: @annabelrosendahl
SCRUNCHIES: Influencer Annabel Rosendahl matchet nylig antrekket med rød og lilla scrunchie i håret. Foto: @annabelrosendahl Vis mer

Plastsko

De ubehagelige - og upraktiske - plastskoene er tilbake. Det er vel lov å spørre seg hvorfor skoene som viser nøyaktig hvor klam du er på beina noen sinne fikk gjøre comeback?

TRANSPARENT: Influencer og reality-kjendis Bianca Ingrosso er ofte å se i plastsko. Foto: @biancaingrosso
TRANSPARENT: Influencer og reality-kjendis Bianca Ingrosso er ofte å se i plastsko. Foto: @biancaingrosso Vis mer

Choker

Chokeren er ikke glemt. Det stramme halssmykket trender også nå - noe som kanskje er litt hat-elsk. Når det er sagt, er ikke dagens chokere ensbetydende med ei skinnreim eller ei strimle stretchy plast!

CHOKER: Vi er ikke ferdige med smykker oppi halsen - men dagens chokere er ikke like typiske som de på 2000-tallet. Foto: @austulyys
CHOKER: Vi er ikke ferdige med smykker oppi halsen - men dagens chokere er ikke like typiske som de på 2000-tallet. Foto: @austulyys Vis mer

Hårklyper med strass

Den gang da, var 2000-ikonene Paris Hilton og Nicole Richie flittige brukere av hårklyper med strass. Det skulle glitre! Også denne trenden har funnet sin vei tilbake inn i motebildet.

STRASS I HÅRET: Hailey Bieber har slengt seg på trenden med strass-kliper i håret. Foto: @haileybieber
STRASS I HÅRET: Hailey Bieber har slengt seg på trenden med strass-kliper i håret. Foto: @haileybieber Vis mer

Baguette-vesken

Sex and The City-serien og Carrie Bradshaw har vel æren for å ha gjort baguette-vesker så populære. Aller helst skulle man vel hatt en baguette fra Fendi eller Louis Vuitton, men designer eller ei, er det en snerten, klassisk og veldig feminin veske som uten tvil er populær i dag.

IT-VESKE: Baguette-vesken er en sikker vinner, og like populær i dag som på 2000-tallet. Foto: @tineandreaa
IT-VESKE: Baguette-vesken er en sikker vinner, og like populær i dag som på 2000-tallet. Foto: @tineandreaa Vis mer

Velurdressen

Hadde du trodd du kom til å se Juicy Couture-dressene igjen? Eller eventuelt - ha lyst på en Juicy Couture-dress igjen? Velurdressen som var overalt på 2000-tallet er i alle fall tilbake i alskens farger, Juicy Couture eller ikke.

COMEBACK: Juicy Couture var stort på 2000-tallet. Merket har nå gjort comeback - inkludert den typiske velurdressen. Foto: @angiesophie
COMEBACK: Juicy Couture var stort på 2000-tallet. Merket har nå gjort comeback - inkludert den typiske velurdressen. Foto: @angiesophie Vis mer

Bandanaen

Det var kanskje ikke denne trenden som definerte 2000-tallet mest, og det er ikke egentlig den tydeligste trenden i dag heller.

Det som derimot definitivt trender er bruken av skjerf på hodet! Det er bare å bruke det som pannebånd, tørkle eller skaut. Her snakker vi en artig måte å gi antrekket det lille ekstra, eller eventuelt en fin måte å tilføre antrekket en poppende farge.

HODEPLAGG: Influencer Annabel Rosendahl har lagt sin elsk på looks med tørkle på hodet. Foto: @annabelrosendahl
HODEPLAGG: Influencer Annabel Rosendahl har lagt sin elsk på looks med tørkle på hodet. Foto: @annabelrosendahl Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer