Haute Couture

8 fantastiske kjoler fra haute couture-uken

Ti mennesker brukte 140 timer på å lage én kjole for Elie Saab.

HAUTE COUTURE: Moteukene er i gang og nå viser motehusene frem sine haute couture-kolleksjoner. Her fra Valentinos visning. Foto: Epa
HAUTE COUTURE: Moteukene er i gang og nå viser motehusene frem sine haute couture-kolleksjoner. Her fra Valentinos visning. Foto: Epa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moteukene er her og akkurat nå befinner vi oss midt oppe i haute coutures uke (se 17 år gamle Lily-Rose Depp stjele all oppmerksomhet under Chanel-showet her). Men hva er det egentlig? Noen definerer det som håndlagde antrekk som er så dyre at de ikke selges en gang - med mindre du er en styrtrik sjeik. Ifølge Huffington Post er haute couture «mote som er konstruert for hånd fra begynnelse til slutt, laget av dyre og uvanlige materialer av høy kvalitet som er sydd med med ekstremt nøyaktighet og med øye for detaljer. Arbeidet er gjort ferdig av de mest erfarne og kapable syerskene som ofte bruker tidkrevende syteknikker for hånd.»

Detaljene som går inn i disse kjolene tar ikke bare lang tid på grunn av hvor nøyaktig det skal utføres, men også på grunn av hvor ekstremt mange detaljer det faktisk er. Ifølge Vogue, som tok en prat med stjernedesigneren Elie Saab, skal en av designerens tyllkjoler bestå av 5000 paljetter og 1000 håndbroderte krystaller. Ti mennesker brukte 140 timer på disse utsmykningene alene. 

LES OGSÅ: Moteindustrien fortviler etter at Dior brukte en 14 år gammel jente på catwalken

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer