Hårpleie:

8 hårmasker du enkelt kan lage selv hjemme

Håret ditt fortjener en skikkelig boost etter flere måneder med sommer og sol!

HÅRMASKER: Sannsynligvis har du flere ingredienser liggende hjemme som kan brukes til gode hårmasker. FOTO: NTB
HÅRMASKER: Sannsynligvis har du flere ingredienser liggende hjemme som kan brukes til gode hårmasker. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Selv om livet har en tendens til å føles over gjennomsnittet bra om sommeren, er den harde sannheten at det er en årstid som gjerne sliter på håret. Lange dager med sol og saltvann føles veldig bra, men det har sin pris!

Når høsten kommer er det derfor mer enn innafor å spe på med litt ekstra hårpleie. Å fokusere på egenpleie og hyggelig kvalitetstid med seg selv er uansett ikke feil når dagene blir både kortere og kaldere.

Så er det også slik at ord som egenpleie, hjemmespa og kur ikke trenger å være synonymt med verken noe fancy eller dyrt. Faktisk er det mye bra du kan lage hjemme - av ingredienser du sannsynligvis allerede har liggende. Praktisk og digg!

Vi har funnet frem til disse 8 pleiende hårmaskene som du enkelt kan lage hjemme:

1. Honning og eple mot tørt hår

Føles håret ditt tørt og kjipt? Da kan en maske av egg, honning og eplesidereddik hjelpe, ifølge Good Housekeeping. Den hydrerer godt uten å tynge ned håret, og gir også god næring til håret.

Slik gjør du:

Bland én spiseskje honning, én spiseskje eplecidereddik og ett egg i en liten bolle. Lag dobbelt om du har mye hår. La det sitte i håret i 30-40 minutter, skyll så ut.

NATURLIGE MASKER: Du finner mye god hårpleie hjemme på kjøkkenet. Foto: NTB
NATURLIGE MASKER: Du finner mye god hårpleie hjemme på kjøkkenet. Foto: NTB Vis mer

2. Kokos og kanel for hårvekst

Visste du at kanel er et antibakterielt krydder kjent for å stimulere blodsirkulasjonen, og kan bidra både til økt hårvekst og sterkere hår? Lager du en hårmaske av like deler kokosolje og kanel, kan du enkelt gi håret en liten boost.

Slik gjør du:

Bland godt. Fordel i jevnt utover tuppene, og masser godt inn i hodebunnen. La det sitte i håret i 30-45 minutter før du skyller ut. Gjenta cirka én gang i uken.

3. Grønn te og eplecidereddik mot irritert hodebunn

At grønn te har mange helsefordeler er allerede godt kjent, men har du hørt at det kan virke beroligende på hodebunnen? En maske av grønn te, eplecidereddik og peppermynte kan gjenopprette balansen om hodebunnen din er irritert.

Slik gjør du:

Lag en kopp grønn te, og bland i to dråper peppermynteolje og én spiseskje eplecidereddik. Masser dette godt inn i hodebunnen, og la det virke i fem minutter.

BEROLIGENDE: Grønn te har som kjent mange helsefordeler - blant annet kan det balansere en irritert hodebunn! Foto: NTB
BEROLIGENDE: Grønn te har som kjent mange helsefordeler - blant annet kan det balansere en irritert hodebunn! Foto: NTB Vis mer

4. Eggehvite og sitron mot fett hår

Føler du at håret ditt blir fett bare du tar på det? Dessverre kan vi relatere. Får du lett fett hår, kan masker med egg i hjelpe. Du kan holde deg til bare eggehvitene, ettersom det er disse som har enzymer som bidrar til å fjerne overflødig olje.

Slik gjør du:

Bland eggehviten fra ett egg sammen med juicen fra en halv sitron. Fordel jevnt over hele håret fra røtter til tupper, og la virke lenge. Alt fra en halvtime til en time - jo lengre, jo bedre. Når du skyller ut, bruk lunkent vann.

5. Reparer med avokado og oliven

Slitt og ødelagt hår er dessverre noe de aller fleste av oss kan relatere til. Grunnene til at håret ditt trenger en reparerende kur kan være mange!

Alt fra stylingprodukter og styling verktøy, til forurensning, til hårfarging kan slite skikkelig på håret ditt. Denne masken er full av omega3-fettsyrer, og kan gi håret ditt en boost når det gjelder både styrke og glans.

Slik gjør du:

Bland sammen en halv avokado, en spiseskje olivenolje, en spiseskje honning og et egg. Påfør fra tuppene og oppover i vått hår. Sett så håret opp i en topp, og ta på deg ei dusjhette. For å aktivere ingrediensene, kan du føne håret ditt mens det er under hetten i ti minutter. Ha på i 20 minutter til før du dusjer det ut.

SUNT HÅR: Ingenting føles så fresht som sunt hår. Foto: NTB
SUNT HÅR: Ingenting føles så fresht som sunt hår. Foto: NTB Vis mer

6. Bakepulver for å lysne hårfargen

At hårfarger sliter på håret, er en kjent ting. Kanskje trenger du en pause fra farging, eller kanskje har du aldri farget håret før, men ønsker likevel en liten forandring? Det er ikke bare sol og saltvann om sommeren som kan bleke håret ditt naturlig. Franske ELLE har tipset om en hurtigvirkende maske av bakepulver du enkelt kan lage hjemme.

Slik gjør du:

Bland bakepulver og vann i en liten bolle, slik at du lager en slags deig som verken er for fast eller for rennende. Dette sprer du utover håret mens det er vått, eventuelt kun i de områdene du ønsker lysere hår. Skyll ut etter fem minutter. Husk på å gi håret ditt ekstra fuktighet etterpå, gjerne med en vegetabilsk olje som kokosolje.

BLEKING: Bakepulver kan brukes til så godt som alt - også til å lysne hårfargen din. Foto: NTB
BLEKING: Bakepulver kan brukes til så godt som alt - også til å lysne hårfargen din. Foto: NTB Vis mer

7. Avokado og banan for å forhindre hår som brekker

Det er ikke feil å ha enda en ting å kunne bruke kjipe, overmodne bananer til! Det er fort gjort å glemme av bananene på benken, eller i vesken. Neste gang du har bananer du må få brukt opp kan du slenge de i håret i stedet for i ovnen i form av bananbrød.

Håret ditt vil trolig ha godt av denne masken takket være avokadoens vitaminer som reparerer og fremmer hårvekst, og bananens naturlige oljer og vitaminer som gjør håret mykt slik at det ikke brekker så lett.

Slik gjør du:

Bland én banan, én moden avokado og to spiseskjeer kokosolje. Fordel jevnt over håret ditt og la det sitte i 20-30 minutter. Vask så håret som vanlig med shampo og balsam. Merk deg at om du har tynt hår kan du heller kjøre bare én skje olivenolje.

HØSTKLAR: Gå høsten i møte med fresht hår. Du kan lage mange gode hårmasker hjemme! Foto: NTB.
HØSTKLAR: Gå høsten i møte med fresht hår. Du kan lage mange gode hårmasker hjemme! Foto: NTB. Vis mer

8. Deep cleanse med yoghurt og sitron

Å ta seg en skikkelig rens innimellom er lurt, for å virkelig få vekk alt av produktrester og smuss. I denne masken bidrar sitron, yoghurt og eplecidereddik til å fjerne overflødige oljer, i tillegg til at yoghurten gir ekstra fuktighet og pleier.

Slik gjør du:

Bland en halv kopp naturellyoghurt med en teskje eplecidereddik, en spiseskje sitronsaft og to spiseskjeer vann. Om du vil tilføre håret ekstra fuktighet, tilsett en spiseskje honning! Ha i hele håret, men fokuser på hodebunnen og massér godt. La så sitte i ett minutt før du skyller ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer