<strong>SORTE VINTERKÅPER:</strong> Skal du investere i en kåpe, anbefaler vi deg å gå for en sort versjon. Se hvorfor nede i saken! Fuskepels til venstre er fra Monki og koster kr 1000. Jakken med fuskepelskrage er fra Zara og koster kr 1395.  Foto: Produsentene og Zara.no
SORTE VINTERKÅPER: Skal du investere i en kåpe, anbefaler vi deg å gå for en sort versjon. Se hvorfor nede i saken! Fuskepels til venstre er fra Monki og koster kr 1000. Jakken med fuskepelskrage er fra Zara og koster kr 1395. Foto: Produsentene og Zara.no Vis mer

Vinterkåper

8 vinterkåper vi aldri blir lei

Har du ikke en av disse vet du hva du skal ønske deg til jul!

Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG: Er du ute etter en vinterkåpe du ikke vil gå lei? Vel, da bør du gå for en sort variant. I butikkene finner du alt fra korte til lange, formsydde til vide, og med eller uten detaljer.

Hjemme hos meg henger de sorte variantene på rekke og rad. Modellene varierer i materiale, lenger og pris, men de er alle mine favoritter.

LES OGSÅ: Plaggene som vil varme deg nå

Denne må du ha

Personlig mener jeg at vi skal ha flere sorte kåper hengende i skapet. Det er så mange modeller at jeg ikke klarer å ta til takke med bare én. Dessuten passer en sort vinterkåpe- eller jakke til alle anledninger og kan kombineres med alle farger.

Men, dersom du kun skal ha én sort kåpe i skapet så mener jeg at det burde være en slik modell som denne vist under.

En kåpe av god kvalitet og rene snitt med en innsvinget midje er kåpen du ikke vil gå lei. Den er rett og slett en garderobeklassiker alle bør ha hengende.

LES OGSÅ: 10 elegante kåper vi vil ha nå

<strong>VINTERKÅPE:</strong> Dette er en klassiker - den er i solid materiale, har en salig innsvgning og elegant utseende. Enkel og sofistikert. 
Kåpe fra Harris Whart London, kr 4500.  Foto: Net-a-porter.com
VINTERKÅPE: Dette er en klassiker - den er i solid materiale, har en salig innsvgning og elegant utseende. Enkel og sofistikert. Kåpe fra Harris Whart London, kr 4500. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

Tenk på kvalitet

Husk at de billigere variantene som regel består av akryl og polyester, som gjør at kåpene ofte bli fortere nuppete og stygge sammenlignet med kåper i kvalitetsmateriale som ull.

Ull holder bedre på varmen og jeg elsker følelsen jeg får når jeg bærer en kåpe av god kvalitet. Det er jo faktisk slik at naturlig materiale lar huden puste.

Sjekker du pris, materiale og hvor den er produsert, kan du få en pekepinn på hvor god kvaliteten er på kåpen er.

Tips! Produksjonen i Italia er kjent for å ha gode tekstiltradisjoner.

LES OGSÅ: Sesongens fineste kåpe er kamelfarget

<strong>VINTERKÅPE:</strong> Denne vinterkåpen er en sikker investering. Den formløse formen kombinert med fine slag går aldri av moten! 
Kåpe fra Stella McCartney, ca. kr 14 000.  Foto: Net-a-porter.com
VINTERKÅPE: Denne vinterkåpen er en sikker investering. Den formløse formen kombinert med fine slag går aldri av moten! Kåpe fra Stella McCartney, ca. kr 14 000. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

<strong>VINTERKÅPE:</strong> Fuskepels er et nøkkelplagg i garderoben. Den spriter opp festantrekket, samtidig som den er superfin med joggesko eller boots.  Foto: Nelly.com
VINTERKÅPE: Fuskepels er et nøkkelplagg i garderoben. Den spriter opp festantrekket, samtidig som den er superfin med joggesko eller boots. Foto: Nelly.com Vis mer

 

Klassisk med en vri

Jeg elsker stilrene plagg, men som på samme tid har noe særegent over seg. Materialene i denne kåpen gjør den edgy og unik.

Snittet, de bortgjemte knappene, materiale og lengden på kåpen gjør den mer eller mindre perfekt!

 

<strong>VINTERKÅPE:</strong> Denne varianten er elgant, men materiale gjør den edgy og litt mer rocka. 
Kåpe fra By Malene Birger, kr 5199. Foto: Produsentene
VINTERKÅPE: Denne varianten er elgant, men materiale gjør den edgy og litt mer rocka. Kåpe fra By Malene Birger, kr 5199. Foto: Produsentene Vis mer

Fotsid kåpe

Mange føler at det sikreste er å investere i en kåpe som slutter rett over eller rett under kneet.

Men, en fotsid kåpe er vel så fint - dessuten vil du skille deg ut i mengden. Marker midjen med et belte i livet. Dersom kåpen ikke har tilhørende belte er det så kult å bruke et skinnbelte. 

LES OGSÅ: Stilrene kåper du vil elske

<strong>VINTERKÅPE:</strong> En innsvinget, fotsid kåpe passer best til deg med litt lenge. Gå for en dobbelspent variant i ull! 
Kåpe fra Theory, ca. kr 9900.  Foto: Net-a-porter.com
VINTERKÅPE: En innsvinget, fotsid kåpe passer best til deg med litt lenge. Gå for en dobbelspent variant i ull! Kåpe fra Theory, ca. kr 9900. Foto: Net-a-porter.com Vis mer

 

Kort og godt

Den tryggeste fargen er og blir svart. Derimot kommer modellene i svært ulike fasonger og lengder.

«Den lille korte» er en jakke som kan brukes året rundt - alene, under kåpen eller over skuldrene.

Denne kåpen har fuskepelskrage, som det er mulig å ta av. Det er fordelaktig da disse kan bli fortere slitt og misfarget av sminke - i tillegg er det greit å ha muligheten til å variere.

LES OGSÅ: Kan du disse jakketriksene?

 

<strong>VINTERKÅPE:</strong> La oss kalle denne "Den lille sorte". Fuskekragen setter en feminin touch på den bikerinspirerte modellen. Bruk den alene med en varm genser eller kombiner den med en lett kåpe over skuldrene. 
Jakke fra Filippa K, kr 3900. 
 Foto: Produsentene
VINTERKÅPE: La oss kalle denne "Den lille sorte". Fuskekragen setter en feminin touch på den bikerinspirerte modellen. Bruk den alene med en varm genser eller kombiner den med en lett kåpe over skuldrene. Jakke fra Filippa K, kr 3900. Foto: Produsentene Vis mer

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer