Gamle trender:

80-tallets skidress gjør comeback

Skidressen var svært populær blant kongefamiliene!

PÅSKEFERIE: Kronprinsesse Sonja i den populære heldressen på skitur i 1989. FOTO: NTB Scanpix
PÅSKEFERIE: Kronprinsesse Sonja i den populære heldressen på skitur i 1989. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du skidressen? Det var 80-tallets store vintertrend, og jo mer fargerike, jo bedre! Den hvite skibakken lyste opp av entusiastiske mennesker med fargerike skidresser som suste nedover i full fart.

De siste årene har man sett slike dresser på «afterski» og forskjellige utkledningfester her i Norge. Men nå gjør de også comeback i skibakken!

Godkjent av de kongelige

Både den norske og den britiske kongefamilien kastet seg på trenden på slutten av 80- og 90-tallet.

1989: Kronprinsesse Sonja og Kong Harald på skitur med venner i Sikkilsdalen. Begge kledd i den populære heldressen. Vi ser også andre typiske 80-talls klær og farger. FOTO: NTB Scanpix
1989: Kronprinsesse Sonja og Kong Harald på skitur med venner i Sikkilsdalen. Begge kledd i den populære heldressen. Vi ser også andre typiske 80-talls klær og farger. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
1998: Prince William, Prince Charles og Prince Harry på skitur i Whistler Mountain i Canada. FOTO: NTB Scanpix
1998: Prince William, Prince Charles og Prince Harry på skitur i Whistler Mountain i Canada. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
STILIKON: Prinsesse Diana var et stort stilikon gjennom sin tid, og det var ikke bare på de store arrangementene, også i skibakken. FOTO: NTB Scanpix
STILIKON: Prinsesse Diana var et stort stilikon gjennom sin tid, og det var ikke bare på de store arrangementene, også i skibakken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
POPULÆRT OG TRADISJONELT: Kong Harald i både den populære skidressen og en tradisjonell strikket lue. FOTO: NTB Scanpix
POPULÆRT OG TRADISJONELT: Kong Harald i både den populære skidressen og en tradisjonell strikket lue. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Flere Instagram-profiler rocker skidressen

I vinter har vi sett at flere kjente Instagram-profiler har lagt ut bilder fra sine skiturer og hytteturer mens de har på seg de tidløse heldressene.

Brukervennlige eller ikke: De er i hvert fall veldig Instagram-vennlige.

Her får du tak i dem!

Tenker du kanskje at det er vanskelig å få tak i en kul retro skidress i 2019? Eller at du må gå gjennom loftet til alle du kjenner på leting etter en? Da tar du feil!

Det finnes flere brukthandel som selger disse heldressene. Sjekk din nærmeste Fretex eller en annen brukthandel. Ellers er finn.no også gull for slike funn.

Det er også flere bruktbutikker i Norge som har Instagram-profiler. Vi har derfor funnet noen du kan kikke litt på. Flere av de sender også varene sine i posten:

Ellers kan du gå for en helt ny retro-skidress. Linnea Tveraaen fra Trøgstad i Østfold har nemlig designet egne skidresser inspirert av 80-tallet. Disse finner du her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer