Eyeliner

9 eyeliner-triks alle jenter bør kunne - gir perfekt resultat hver gang!

Slik blir du ekspert.

Å legge perfekt eyeliner, kan være tricky. Kanskje kan disse tipsene, samt litt trening, gjøre deg til en eyeliner-proff?  Foto: Shutterstock / Dm_Cherry
Å legge perfekt eyeliner, kan være tricky. Kanskje kan disse tipsene, samt litt trening, gjøre deg til en eyeliner-proff? Foto: Shutterstock / Dm_Cherry Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å legge perfekt eyeliner, krever litt trening og mange av oss har sikkert opplevd å bli stående lengre foran speilet enn planlagt fordi lineren verken vil legge seg pent, eller fordi resultatet aldri ser ut til å bli symmetrisk. 

Heldigvis finnes det massevis av lure og enkle eyeliner-triks som kan være med på å gjøre læringskurven både brattere og tiden foran speilet kortere – her har du 10 av dem: 

LES OGSÅ: Åtte eyelinere som holder det de lover

1. Dersom du syns det er vanskelig å få et pent resultat med en flytende eyeliner, kan du først tegne opp en svak strek med en eyeliner-pen og dermed gå over med den flytende varianten. Da har du en mal å forholde deg til og det blir raskt mye enklere å få til et nærmest perfekt resultat. 

2. Et annet triks for å få et pent resultat, er å først legge en litt tykkere og røffere linje enn du egentlig planlegger og dermed bruke en q-tips for å rydde opp og for å gjøre eyelineren så tynn og presis som du ønsker. Iblant er det enklere å fjerne sminke-feil enn å forsøke å få det perfekt ved første forsøk. 

3. Dersom du ønsker et mer naturlig resultat, eller har dårlig tid, kan du legge eyelineren kun mellom de øvre vippene. Dette vil gi et inntrykk av fyldigere vipper, samtidig som du ikke vil se spesielt sminket ut. 

LES OGSÅ: Foundation-vinnerne norske kvinner elsker

4. Dersom du opplever at eyelineren din smuldrer seg, løser du problemet ved å legge den i fryseren i 10 minutter før påføring. 

5. Et godt tips for deg som syns det er vanskelig å legge en jevn linje, er å først påføre eyelineren i små prikker langs vippekanten og deretter trekke linjen fra punkt til punkt. 

6. Syns du det er fint med vinget eyeliner, men samtidig syns det er et herk å få den jevn og vinkelen riktig? Bruk et visitkort, en liten tape-bit eller skaftet til en t-skje som mal og tegn opp eyelineren langs kanten.  

7. Blir det ikke pent uansett hvor mange ganger du forsøker å tegne opp med eyelineren din, kan du forsøke å bytte redskap og prøve med en mørk øyenskygge og en fuktig eyelinerkost i stedet. Den fuktige kosten vil mørkne pigmentene i skyggen og skape en perfekt eyeliner-effekt. 

LES OGSÅ: Norske kvinner har talt: Disse maskaraene er best!

8. Bruk en hvit eyeliner på våtkanten for å skape et inntrykk av større øyne. Mørk linje på våtkanten er perfekt for smokey eye-looken, men kan ofte gjøre at øynene dine ser smalere ut

9. Syns du svart eyeliner blir for hardt? Prøv en brun en i stedet! Askebrune eyelinere passer alle øyenfarger og –former og gir et litt mykere inntrykk. 

Sist- men ikke minst: opplever du at eyelineren begynner å flyte utover allerede før du har ankommet festen? Legger du litt øyenskygge i samme tone over eyelineren, vil du mest sannsynlig oppleve at den holder enda litt lengre.  

Saken er et redaksjonelt samarbeid med Talkaboutbeauty.no. 

Om TAB
Talk About Beauty er en norsk, uavhengig nettside hvor forbrukerne selv skriver/legger inn anmeldelser av sminke- og skjønnhetsprodukter de bruker og tester.  Cirka 3600 ulike produkter er anmeldt og brukerne har lagt inn rundt 13 000 anmeldelser. Formålet med nettsiden er å gjøre det lettere for forbrukere å finne frem til de beste produktene som markedet har å tilby.

Produktene som blir omtalt på KK.no har generelt fått minst 4,3 av 5 stjerner på anmeldelsesrankingen, og produktet skal ha minst 8-10 anmeldelser fra ulike personer/testere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer