Sienna Miller

9 kupp på sommersalget

Glem leopard og neon. Dette er hva du skal se etter i salgskurvene nå, så blir du velkledd til spotpris også til høsten.

Det er lett å gå bananas i trendhyllene når det er salg, men er du litt lur så tenker du gjennom hva du vil ha før du hamstrer inn sukkertøyvesker, dyreprint og bling bling. Foto: All Over Press
Det er lett å gå bananas i trendhyllene når det er salg, men er du litt lur så tenker du gjennom hva du vil ha før du hamstrer inn sukkertøyvesker, dyreprint og bling bling. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vil du virkelig ha den neongule kjolen i 80-tallsstil, det tynne naglebeltet eller det lilla palestinaskjerfet? Hvorfor ikke heller gå for klassiske kjøp du kan bruke utover høsten og vinteren, i stedet for å hoppe på årets mest prangende døgnfluetrender?Det kan også være lurt å tenke kvalitet framfor kvantitet. Kjøpe èn dyr topp i stedet for åtte billige som går i oppløsning etter andre vask. De beste kuppene gjør du gjerne når de dyrere butikkene har salg. Det vil ikke dermed si at du ikke kan gjøre geniale kjøp i kjedebutikkene.Viktigst er det uansett at du ser etter tidløse ting som er aktuelle lenge. Her er noen tips på veien:

1. T-skjorter

Er det en ting som aldri går av moten, og som det alltid er masse av på salg, så er det t-skjorter. Gå for klassiske varianter i grått, blått og hvitt eller trøyer med trykk. Seilerstriper varer også utover høsten, i tillegg til oversized-trøyer. Enkle t-skjorter i 80-talls jerseystoff er også en slager. Pynt dem opp eller ned, alt ettersom.

2. Svarte dressjakker

Elsket av motemafiaen og en hjørnestein i garderoben. Dressjakken har alltid vært en klassiker, men har fått sin renessanse det siste året. Stjerner som supermodell Kate Moss, designer Stella McCartney og skuespiller Sienna Miller sverger alle til det tidløse plagget. Det geniale med den er også at du alltid ser velkledd ut, uansett om du har en rocka eller en konservativ stil.

3. Den lille sorte

Et noe loslitt begrep, men den lille sorte er og blir en gjenganger uansett tiår eller årstid. Siden Coco Chanel lanserte den i 1926 og skuespiller Audrey Hepburn gjorde den superberømt i filmen «Breakfast at Tiffanys» i 1961, så har den enkle kjolen vært en selvfølge i enhver kvinnes skap. Dukker det opp en stilig èn på salg, er det bare å kline til. I den har du alltid noe å ha på deg på fest eller på jobben en dag du vil pynte deg litt ekstra. Man kan rett og slett ikke gjøre en moteblundert med den lille sorte.
 • Les også: Den lille sorte - tidenes moteplagg
 • 4. Hvit skjorte

  Man ser gjerne for seg en velkledd sekretær av den gode gamle skolen når man tenker på den hvite skjorten, så nystrøket, stiv og fin. Men det er ikke til å komme utenom. Den klassiske overdelen kan brukes til alt, og er en av bærebjelkene i skapet. Fin alene eller under en vest eller jakke. Kul til dongerishorts eller sigarettsmale skjørt. Stylet på herlig hippievis eller stramt og konservativt. Hemmeligheten er bare å kjøpe èn i god kvalitet, så den varer lenge.
 • Les også: 14 topper som gjør deg trendy
 • 5. Jeans

  Om du så elsker 70-tallsstilen til jentene i «Charlie's Angels» eller Kate Moss sine åletrange varianter. Klassiske blå med høyt liv eller vide og romslige. Jeans er simpelthen evig aktuelt, og like fine til sneakers som til boots og skyhøye pumps.
 • Les også: Buksene som gir perfekt rumpe
 • 6. Skjortekjole

  Kanskje ett av de mest allsidige plaggene du kan ha utover sommeren og høsten. Den er like fin som kjole eller over jeans, og kan styles på flere måter. Jazzes opp med smykker og tilbehør, snurpes sammen med et belte eller brukes som den er. Det finnes også mange varianter ute i butikkene. Striper, ensfargede og med mønster. Et sikkert kjøp.

  7. Store solbriller

  Disse brillene har vært trendy i flere sesonger, og det er gjerne 60- og 70-tallsstilen som dominerer. Men gå gjerne for er par klassiske retrobriller fra RayBans Wayfarer-kolleksjon også, hvis du ennå ikke er lei av dem. De kommer nok til å vare en stund til.
 • 20 uimotståelige solbriller
 • 8. Trenchcoat

  I sin tid uniform for soldatene under 1. verdenskrig. Nå er trenchcoaten ett av våre viktigste moteplagg. Den kan brukes til alt, og er både tøff og feminin på samme tid. Skulle du finne en som ligner på urfrakken fra det eksklusive engelske merket Burberry, er det bare å dra kortet. Forøvrig, og dessverre må man vel nesten si, så er den ekte Burberry-frakken sjelden på salg, men skulle den bli det - løp og kjøp.
 • Les også: Frakken som varer evig
 • 9. Vesker, skjerf og belter

  Tilbehøret er alltid med på å heve antrekket og like hot hver eneste sesong. Stram inn livet i snasne salgsbelter, pynt opp ørene med sølvringer eller sving en snerten veske elegant på armen. Her er det bare å boltre seg i ting man liker.
 • Les også: Tilbehør til minipris
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer