Penger

9 motebud for det nye året

Bomkjøp? Aldri mer! Her er reglene som redder shoppingturen.

VÆR RUSTET MOT UVÆR PÅ KORTE TURER: Gjør som Gossip Girl Leighton Meester og søk ly under en stor paraply når regnet kommer. Foto: All Over Press
VÆR RUSTET MOT UVÆR PÅ KORTE TURER: Gjør som Gossip Girl Leighton Meester og søk ly under en stor paraply når regnet kommer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1.Legg ikke ut på shoppingtur uten penger

Er du blakk så er du blakk. Dersom kontoen sier stopp, så bør du lytte. Og nei, du skal ikke låne penger eller bare bruke kredittkortet. Heretter skal du bare bruke penger som du har!

2.Meld fra hvor du går

Menn flest hater å shoppe, så det kan være greit å forberede typen på at du skal på en velfortjent shoppingtur. Du kan for eksempel introdusere ham til støvsugeren før du går ut. Ha alltid mobilen klar i veska, slik at du kan ringe hjem når du har shoppet ferdig. Dette øker forhåpentligvis sjansene for at han har middagen klar til du er hjemme.
 • Lei av lange køer? Her er de beste nettbutikkene.
 • 3.Vis respekt for gnagsår

  Ha alltid på deg komfortable sko, slik at du slipper å ende opp med hovne føtter og gnagsår. Det er kjedelig å måtte dra tidlig hjem bare fordi skoene dine klemmer. Husk at i varmt vær hovner føttene lettere opp, så det kan være smart å ha med seg plaster i tilfelle nød. Legg aldri ut på langtur i nye sko!

  4.Lytt til erfarne shoppere

  Hold deg oppdatert på motefronten ved å lese motemagasiner og studere ulike gatemote-stiler. La deg inspirere av hva stjernene har på seg og lytt til dine venner. Ofte kan det være smart å ha med en ærlig venn på shopping, slik at du kan få råd underveis. Hun/han kan hindre deg i begå bomkjøp og hjelpe deg i å finne klær som passer til din figur.

  5.Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer.

  Dersom du er godt forberedt så skal ikke en regnbyge klare å hindre deg i å shoppe. Ikke vær redd for å pakke deg inn i regntøy hvis været tilsier det. Vær tro mot målet ditt og kast deg ut i det! Ta med en liten paraply som eventuelt kan legges ned i vesken når været blir bra.

  6.Bruk hodet og vær kritisk

  Trenger du virkelig den toppen? Og ser du virkelig like bra ut i den kjolen som den innpåslitne butikkdama hevder? Lytt til intuisjonen din og ikke kjøp noe bare fordi det er billig. Spør om du kan få legge av varen noen timer, slik at du får tenkt nøyere gjennom det.

  7.Tør å gå alene

  Har venninnen din samme klessmak som deg? Da kan det være lurt å shoppe alene slik at du unngår å konkurrere om de samme klesplaggene. Vern om dine favorittbiter! En annen bonus med å gå alene er at du slipper å gå innom butikker du ikke liker. Nå kan du shoppe akkurat der du vil!

  8.Vend i tide. Det er ingen skam å ombestemme seg

  Er du bare 90 prosent sikker på at du har gjort et bra kjøp? I tilfelle de ti prosentene skulle slå ut kan det være lurt å deponere på varen, så er du helt sikker på at du kan returnere det. I disse salgstider fungerer dette trikset sjelden, men det skader ikke å spørre.
  • Hva bør du handle på salg? Her er seks sikre salgsvinnere!
  • Motefunn til minipris

  9.Spar på kreftene og søk ly i kafeer om nødvendig

  Husk å ta med deg nok å drikke. Det er mye sport i shopping, og på slutten av en økt trenger du næring slik som andre treningsutøvere. Ta en velfortjent pause, drikk kaffe og få i deg litt føde.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer