Prøverom

9 ting vi hater med prøverom

Kjenner du deg igjen i dette?

PRØVEROM: Sånn ser det kanskje ikke ut i prøverommene på det lokale kjøpesenteret, men vi antar det antageligvis var noen irritasjonsmomenter da og (fra både de som jobbet der og kunden). Foto: Scanpix
PRØVEROM: Sånn ser det kanskje ikke ut i prøverommene på det lokale kjøpesenteret, men vi antar det antageligvis var noen irritasjonsmomenter da og (fra både de som jobbet der og kunden). Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Noen ganger må det være greit å få ut litt frustrasjon. Etter et par uker med ferie, som igjen fører til et par shoppingrunder, har min frustrasjon over prøverom sakte, men sikkert, bygget seg opp. Så, her har du listen over ni ting som irriterer meg ved prøverom. Kjenner du deg igjen?

LES OGSÅ: Finn det perfekte badetøyet til din figur

1. Det finnes ikke nok av dem

Du går inn i DEN svære butikken med DET svære utvalget, men prøverom – det skal man kun ha typ tre av. Du blir stående i kø i timevis (OK, kanskje litt å ta i, men det føles hvert fall sånn) og må nesten etter hvert ty til litt subtil prøving bak en vegg inne i butikken, selv om vi ikke er heeeelt fan av dette heller. Men, må man så må man.

2. Lyset

Når man først har fått et prøverom (ja, fremdeles litt bitter etter førstnevnte irritasjonsmoment) er det et par problemer som kan oppstå der inne også. Og blant de største av dem, er lyset. Plagget som så så fint ut i butikken har plutselig fått en annen farge i det du entrer prøverommet, og når du tar det på deg treffer lyset på TOTALT feil steder og det hele ser bare rart ut. Bare gi oss behagelig lys, liksom!

3. Speilet

Selv om man vil se plaggene man skal kjøpe fra ulike vinkler, er det ikke gøy å gå inn i et prøverom hvor det er helfigurspeil på alle fire vegger. Det er bare så… mye, eller hva? Det holder med et par, liksom! Bruk gjerne de andre veggene til å henge opp knagger. Noe som tar meg videre til mitt neste punkt:

4. Mangel av knagger

Det var først etter at jeg måtte legge klærne jeg hadde plukket på gulvet en gang, at jeg innså hvor mye jeg trenger de knaggene. Gulvet klærne ble lagt ned på var ikke rengjort på en stund, og da jeg skulle prøve på klærne, hang det massive mengder med støv ned fra dem. Man får ikke så lyst til å prøve eller kjøpe. I tillegg holder det heller ikke med en liten krakk inne der. Gi oss knagger, pliiis!

LES OGSÅ: Derfor bør du kjøpe årets julegaver nå

5. Valg av dører

Man vil gjerne prøve på klærne sine i prøverommet i fred og ro, men noen ganger tillater ikke forhenget eller dørene deg det. Mange butikker velger store gardiner som dører på prøverommene, og det skal ikke akkurat mye til før det er en liten glipp her og der. Noen velger også dører som viser fram både ben og hode. Hvorfor? Den eneste logiske forklaringen jeg kan finne på det kommer i neste punkt.

6. Folk som åpner døren selv om den er stengt

Det er ikke alltid det er så lett å se om det faktisk er noen inne i prøverommet. Men når man har slike dører så man helt klart og tydelig kan se at det er noen der inne (ref. øvre punkt), skal man ikke trenge å åpne døra for å sjekke. Men det er det altså mange som gjør før de i det hele tatt prøver å banke på. Det gjelder heller ikke å prøve seg med: «Hallo, er det noen der?», når det er x antall andre prøverom rundt der.

7. «Kan jeg hjelpe deg med noe, eller?»

Du rekker nesten ikke komme deg inn i butikken lenger før noen av de ansatte er rett på deg og spør om du trenger hjelp. Ja, det er sykt hyggelig det - når du mener det! Det er ganske lett for at dette kan begynne å gå på automatikk. Jeg har selv jobbet i klesbutikk og husker beskjeden jeg fikk om at det var viktig å spørre kunden om dette ganske tidlig, men la meg nå kikke litt før du spør. Jeg vet ikke med dere, men dersom jeg ønsker hjelp, så spør jeg bare når jeg trenger det!

LES OGSÅ: Se hva KK.no-redaksjonen pakker i sine sommerkofferter!

8. «Skiltet» vi må ta med oss i prøverommet

I flere butikker får du ofte med deg et skilt med et tall som skal vise hvor mange plagg du har tatt med deg inn i prøverommet. La oss si jeg går inn i prøverommet med syv plagg og kommer ut med tre og leverer skiltet som sier «7», da ser jeg poenget med det. Men hvor ofte er det egentlig dette sjekkes? Ofte henger folk igjen plagg i prøverommet (som også er ganske irriterende for øvrig), eller så henges det på stativet før du går ut. Funker det egentlig?

9. Når du er ferdig med å prøve, men ingenting passet...

Det er alltid så kjipt å gå ut fra et prøverom etter å ha vært der i en god stund, og så passer INGENTING. Du må dermed gå bort til stativet og henge fra deg alle plaggene du ikke skal ha og smyge deg ut derifra, men det er ikke alltid det går så smooth. Kjære deg som jobber i butikk: Hvorfor må du stille dette spørsmålet foran alle der: «Åh, skal du ikke ha NOE?». Deretter følger du også kanskje opp med: «Passet det ikke, eller?». Hvorfor, hvorfor, hvorfor må du gjøre det? La meg bare smyge ut derifra så jeg slipper å fortelle deg sannheten; det var bare ikke fint.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer