Jeans

9 triks som vil få jeansen til å passe igjen

Ikke gi opp yndlingsjeansen helt enda - prøv en av disse triksene først!

PASSER IKKE JEANSEN LENGER?: Er yndlingsbuksen din blitt for liten? Eller kanskje for stor? Den trenger ikke å ligge bakerst i skapet lenger - disse enkle triksene kan nemlig redde dem! Foto: Shutterstock / g-stockstudio
PASSER IKKE JEANSEN LENGER?: Er yndlingsbuksen din blitt for liten? Eller kanskje for stor? Den trenger ikke å ligge bakerst i skapet lenger - disse enkle triksene kan nemlig redde dem! Foto: Shutterstock / g-stockstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å finne den perfekte jeansen som passer din fasong er noe av det vanskeligste vi vet om. Det finnes selvsagt et par gode tips du kan følge, men likevel kan det føles ut som en kamp uten ende. 

Enda verre er det når du da først finner den perfekte jeansen, og du etter et par gangers bruk ikke føler at det er den samme jeansen. Du vet når den enten har blitt så stor at det ser ut som du har tatt kjærestens bukse eller så liten at du ikke klarer å kneppe den igjen. Men fortvil ikke! Du trenger faktisk ikke å kaste den bakerst i skapet helt enda. Ei trenger du å ty til saksen heller, selv om Jenny Skavlan sitt sy-om-tips er helt genialt til bukser som ikke kan kneppes igjen lenger. 

Det finnes nemlig et par gode og enkle triks som kan redde yndlingsbuksene dine fra å havne i andres hender. Fra å spraye på lunket vann, til å legge deg i badekaret med jeansen; vi kom over denne geniale Daily Mail-artikkelen, hvor de tipser om triks som både kan få buksene større og mindre!

LES OGSÅ: Slik unngår du at jeansen mister farge

Hvis jeansen har blitt for stor

Vask den i varmt vann. Det er den enkleste måten å krympe bukser som har viet seg for mye ut. Vask buksen(e) det gjelder på den varmeste graden du har på vaskemaskinen og husk å IKKE bruke tøymykner for best mulig resultat - dropp helst tøymykner generelt når du vasker jeans dersom du vil at de skal holde seg!

Sett dem i en tørketrommel på høy varme. Dette er kanskje den beste måten å få jeansen til å krympe på uten å ty til saksen, og gjør det helst rett etter at du har vasket den i varmt vann. Å sette dem rett på tørk på et klesstativ vil ikke ha den samme effekten, så sørg for at du heller setter dem i en tørketrommel på et varmt modus så fibrene snevres inn og blir mer tettsittende. Om du ikke tørr å kaste jeansen i tørketrommelen kan du bruke en hårføner istedenfor - husk bare å ha en på varm og sterk styrke. 

Bruk klær under. Dersom du ikke tørr å risikere å krympe buksene ved å vaske og tørke dem på varme settinger er en enkel, men supereffektiv måte å løse det store bukseproblemet på å bruke et plagg under. Superundertøy eller eventuelt en strømpebukse vil ofte gjøre susen. Problemer er bare at man ofte vil føle seg større da OG løsningen er kun forbeholdt kaldere dager.

LES OGSÅ: Derfor bør du alltid velge sorte strømper

Dersom du derimot er flink med hendene og har litt ekstra god tid, er det å ty til disse kunnskapene kanskje den beste og mest varige løsningen:

Bruk kritt og sy. Dersom du er i sikkelig DIY-humør vil denne metoden gjøre underverker: Vend buksen enkelt og greit på vranga, stryk den helt rett og legg et par bukser som passer perfekt oppå. Deretter tegner du opp en linje rundt buksene som passer (direkte på den store buksen), så syr du etter linjen. Gjør det samme på det andre buksebeinet, og du vil få en helt ny jeans!

Sy et elastisk bånd i livet. Dersom problemet ikke er i beina, men i livet kan du enkelt løse problemet ved å sy inn et elastisk bånd i livet bak på buksen. Lengden på båndet vil selvfølgelig varierer fra størrelse til størrelse, men ca. 15 cm burde holde for de fleste.

Hvis jeansen har blitt for liten

Spray dem med lunket vann: Hvis du ikke har null sjanse til å skvise deg inn i favorittjeansen etter en litt dårlig vask eller bare litt for mye mat, pleier dette trikse å holde i massevis. Legg jeansen på gulvet og spray på lunket vann. Deretter strekker du på dem ved å sette beina på den ene siden og dra i den andre siden med hendene. 

LES OGSÅ: Tre gode grunner til å gå til innkjøp av en jeans nå!

Bøy og tøy. Dersom du derimot kommer deg ned i buksene; gjør litt yogaøvelser eller bare bøy og tøy litt for å vie dem litt ut. Av og til holder det faktisk etter en litt uheldig vask. Ta dem gjerne på med en gang før de rekker å tørke - selv om det ofte er enda vanskeligere å få dem på når de er våte. Men våte jeans tøyes nemlig lettere.

Ta deg et varmt bad - med jeansenUansett hvor bizarre det kan høres ut, er det faktisk en god løsning dersom buksen virkelig har blitt ubehagelig trang. Sett deg ned i et badekar med varmt vann (ikke for varmt selvfølgelig) og sitt der. Det vil løse materialet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer