Mote:

90-tallet ringte …

Moten går som kjent i sykluser. Det som har vært in en gang, blir med tid og stunder in igjen. Og igjen. Og det hele går raskere og raskere.

FOTO: Rotate
FOTO: Rotate Vis mer
Publisert

Faktisk så raskt at moten etter hvert nærmest biter seg selv i halen.

Og nå, når alt er lov, finnes det egentlig lenger noen trender? Svaret er ja. Det er litt sånn: Trenden er død, lenge leve trenden.

90-tallet strammer sitt klamme grep om motebildet. «Å nei», tenker du kanskje, og minnes det du for lengst har pakket bort innerst i skapet. Samtidig trender 2000-tallet. Og hva med «de glade 20-årene» som skulle få sin renessanse pre-pandemi?

Det er lett å gå seg vill i jungelen av trender. Eller mangelen på sådan. For moten skal speile samtiden, og samtiden sier: Vær deg selv. Det er jo tross alt det viktigste.

Men så er det jo lov å la seg inspirere, da. Og det er her trendene kommer inn. Enten du velger å la magetoppen ligge eller ei. For moten den skal være for alle. Det har også designerne fått øynene opp for når de nå inkluderer mangfold i sine visjoner og presentasjoner – til og med i haute couture!

Det skulle jo egentlig bare mangle. For moten er ikke lenger forbeholdt en liten, eksklusiv klikk. Vi har alle et forhold til mote – enten vi vil eller ikke. Helt banalt sett rett og slett fordi vi alle har på oss klær.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer