Choker

90-tallstilbehøret som ALLE vil ha nå

På tide å grave litt i garderoben?

CHOKER: Drew Barrymore, Sarah Michelle Gellar og Liv Tyler brukte alle trenden "back in the days". Og nå er choker-trenden tilbake igjen! Foto: Scanpix
CHOKER: Drew Barrymore, Sarah Michelle Gellar og Liv Tyler brukte alle trenden "back in the days". Og nå er choker-trenden tilbake igjen! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjemme i stua til mamma og pappa henger det et bilde fra da jeg begynte i første klasse på Lismarka barneskole. Forbildene da var tv-stjernetvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen (29), og i den anledning hadde jeg selvfølgelig pyntet meg med det fineste smykket jeg hadde: En choker. Jeg er nok ikke den eneste som hver dag tvang dette «smykket» over hodet. Men så kan det jo hende du aldri har hørt om det før? En choker er altså dette plastikksmykket som satt så klistret inntil halsen at det til tider til og med hadde en litt kvelende følelse - derav navnet «choker».

Men så skjer jo det som ofte skjer - du blir lei. Ja, jeg skulle aldri ha på meg noe slikt igjen! Men akkurat dette sa jeg også om slengbuksen, og gjett hva jeg har på meg i skrivende stund? Nettopp. Akkurat som slengbuksen er tilbake i trendbildet, har også chokeren funnet sin plass igjen - men på en litt mer elegant måte enn de tidligere plastikkvariantene. Stjerner som Emily Ratajkowski (24), Zendaya (19), Chiara Ferragni (28), Kardashian-søstrene og Gigi Hadid (20) har alle tatt i bruk 90-tallstrenden igjen, og vi begynner å like det. 

KJENDISENE ELSKER DEN: Mary-Kate og Ashley Olsen (øverst til venstre) så vi stadig på tv-skjermen med trendsmykket. Det begynner å bli noen år siden dette bildet ble tatt, men trenden lever fremdeles! Chiara Ferragni, Zendaya, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian og Emily Ratajkowski viser alle frem hver sin versjon her! Foto: Scanpix
KJENDISENE ELSKER DEN: Mary-Kate og Ashley Olsen (øverst til venstre) så vi stadig på tv-skjermen med trendsmykket. Det begynner å bli noen år siden dette bildet ble tatt, men trenden lever fremdeles! Chiara Ferragni, Zendaya, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian og Emily Ratajkowski viser alle frem hver sin versjon her! Foto: Scanpix Vis mer

Dersom du har en sort genser med en dypere v-utringning som skuespiller Emily Ratajkowsi (se bilde over), er det så fint å bruke en sort choker i halsen! Det gir antrekket det lille ekstra uten at det blir for mye. 

Prøv også ut «slipsskjerfet»

KK.no har tidligere også skrevet om en trend som du enkelt kunne ta i bruk på 1-2-3. I høst var det nemlig mange som brukte - og bruker fortsatt - det som kunne ligne både på et slips, sjal og choker rundt halsen som tilbehør (klikk på linken for å se bilder). Designere som Bottega Veneta,  Chloé og Haider Ackerman presenterte alle hver sin versjon under moteuken i Paris for høsten 2015. Butikkene bemerket seg naturligvis trenden og du kunne finne alle mulige varianter i de ulike butikkene. Men dersom du har lyst til å være litt kreativ, kan du gjøre som stylist og blogger Nathalie Helgerud :

- Dette er en enkel trend å få til - stjel for eksempel kjærestens slips eller bruk båndet fra morgenkåpen/badekåpen, som jeg har gjort, har Helgerud fortalt KK.no. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer