Ernestine Stollberg

95-åringen som tar Instagram med storm

Vi har planer om å fly ned til Wien for å bli bedre kjent med Ernestine Stollberg.

ERNESTINE STOLLBERG: Den 95 år gamle damen fra Wien ble modell for en konseptbutikk i 2016. Nå er hun superhot på Instagram og vi forstår godt hvorfor. Foto: Skjermdump fra Instagram / @park_wien
ERNESTINE STOLLBERG: Den 95 år gamle damen fra Wien ble modell for en konseptbutikk i 2016. Nå er hun superhot på Instagram og vi forstår godt hvorfor. Foto: Skjermdump fra Instagram / @park_wien Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når jeg kommer over damer som Ernestine Stollberg (95) på Instagram, klarer jeg virkelig ikke la være å dele det med resten av verden (altså våre kjære KK.no-lesere). 95-åringen, som er bosatt i Wien, har blitt en Instagram-stjerne etter hun stilte som modell for en butikkeier i nabolaget sitt. Rett rundt hjørnet hvor Stollberg bor i Wien, befinner nemlig butikken Park seg, og det var noe helt spesielt som dro 95-åringen inn i butikken.

- For et par år siden fikk vi en valp og etter det flyttet hun praktisk talt inn i butikken, sier Markus Strasser, stylist og deleier av butikken Park, til Today.

Strasser og Stollberg ble venner og den sommeren fant han ut at hun var en tidligere danser og hadde mye erfaring foran kameraet. Han spurte henne om hun kunne vært interessert i å bli tatt et par bilder av og hun ble helt i ekstase av tanken.

LES OGSÅ: Det er ikke uten grunn disse damene er med i Nina Jarebrinks nye kampanje

thankx to vogue.com and liana satenstein @liana_ava @voguemagazine #lianasatenstein #voguemagazine #ourerni #wien #newyork

Et innlegg delt av PARK Ruthner & Strasser GmbH (@park_wien)

Hot på Instagram

Butikken har nå nærmere 50 000 følgere på Instagram, og Stollberg har på mange måter blitt deres ansikt utad. Medier som Vogue, Today og Mirror har omtalt det søte vennskapet mellom de to, og siden de møttes den sommeren har butikkeieren knipset over 100 bilder av 95-åringen til Instagram-en deres. Og de er ganske så fantastiske.

- Hvis jeg tar på henne noe elegant, blir hun umiddelbart en sofistikert dame. Tar jeg på noe mer kult forstår hun den følelsen med en gang. Hun bare forstår looken og får frem den rette holdningen, sier Strasser til Today.

LES OGSÅ: Vetements' jeanssamarbeid med Levi's får massiv oppmerksomhet (vi antar det har noe med plasseringen av glidelåsen å gjøre...)

Populært med eldre modeller

Alder er ingen hindring! Hvem har sagt at du må være 1,80 høy, 21 år og se ut som Kendall jenner for å være med i en kampanje? Motehusene har virkelig lagt sin elsk på å bruke eldre modeller både på catwalken og i kampanjer. Fikk du for eksempel med deg at Cher (70) er Marc Jacobs' nye modell? Nå har også Calvin Klein, med tidligere Dior-designer Raf Simons front, fått med seg en av våre favorittdamer i sin nye kampanje - nemlig Lauren Hutton!

Vakre, vakre Lauren Hutton. Skuespilleren overrasket oss i høst da hun spaserte ned catwalken til Bottega Veneta sammen med Gigi Hadid (21). Det var et utrolig godt eksempel på at en 21-åring kan ha samme stil som ei dame på 73. Og nå viser Hutton at alder er ingen hindring når det kommer til å stille opp i undertøyskampanjer. Hallo, vi bruker jo alle undertøy? Psst: Se hvordan du kan stjele stilen til 73-åringen og seks andre kule damer her!

Og nå viser også Ernestine Stollberg at du fint kan være 95 år, kledd i Jacquemus, Ann Demeulemeester, Haider Ackermann og Burberry fra topp til, og være modell for en butikk og samtidig bli superhot på Instagram! Watch out, Kendall Jenner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer