Jeans

Å nei, nå er den tilbake igjen

– Den gjør oss ikke akkurat noen tjeneste, sier motejournalist.

JEANS: Trodde du denne trenden var død, må du nok tro om igjen. FOTO: NTB.
JEANS: Trodde du denne trenden var død, må du nok tro om igjen. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er ikke lenge siden internasjonal motepresse kunne overbringe den gledelige nyheten om at skinny jeansen var død og begravet – mest sannsynlig for alltid. Men ryktene om den åletrange jeansens død skulle altså vise seg å være betydelig overdrevet. For nå er den tilbake.

Det lå vel egentlig i kortene – all den tid så godt som alle andre trender fra 2000-tallet har gjort seg gjeldende i motebildet. Det var bare så alt for raskt. Men sånn er det med moten – den er sirkulær. Det er liksom mer: «på gjensyn» enn noe annet.

PÅ CATWALKEN: Den åletrange jeansen er tilbake i motebildet. Her hos Celine. FOTO: NTB.
PÅ CATWALKEN: Den åletrange jeansen er tilbake i motebildet. Her hos Celine. FOTO: NTB. Vis mer

Spol tilbake til desember i fjor, og Celine viste skinny jeansen på catwalken igjen. Siden da er trenden blitt et faktum, og nå er kanskje Instagram-feeden din nok en gang fylt opp av de åletrange buksene.

Superstjerner som Emily Ratajkowski, Kendall Jenner og Elska Hosk har allerede omfavnet trenden. De bruker den gjerne sammen med høye støvletter slik som her:

TRENDSETTER: Emily Ratajkowski i trange jeans – med høye støvletter til. FOTO: NTB.
TRENDSETTER: Emily Ratajkowski i trange jeans – med høye støvletter til. FOTO: NTB. Vis mer

Journalist i Minmote, Thea Roll Rakeng, bekrefter trenden med skinny jeans:

– Etter en lang periode med store, mer baggy jeans ser vi nå at skinny jeans er i full fart på vei inn i motebildet igjen. Det ser vi parallellt med at cargobukser også står sterkt, er det ikke sånn at motsetninger tiltrekker hverandre? Skinny jeans har vært borte fra trendbildet i mange år – takk og lov, for den gjør oss ikke akkurat noen tjeneste. Men trender kommer og går, og nå er skinny jeans tilbake. Juble den som vil.

Journalist i Minmote, Thea Rol Rakeng. FOTO: Privat.
Journalist i Minmote, Thea Rol Rakeng. FOTO: Privat. Vis mer

Hun mener det er en direkte årsak av at 90- og 2000-tallet fortsetter å herje.

– Er det en trend som vil bre om seg, tror du?

– Jeg tror nok ikke at skinny jeansen som nærmest ser ut som en strechy tights kommer til å bre om seg i generasjon Z og hos millienials med det første. Mamma på 62 år derimot, hun elsker en god, strechy skinny jeans! Personlig kommer jeg nok til å tviholde på jeans med rette ben, uten stretch i 501-stil en god stund til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer