Gucci

Adidas og Gucci saksøker Forever 21

Mener den amerikanske kjedebutikken har kopiert stripene deres.

SAKSØKES: Både Adidas og Gucci skal ha saksøkt kjedebutikken Forever 21 for stripebruk. Foto: Forever 21
SAKSØKES: Både Adidas og Gucci skal ha saksøkt kjedebutikken Forever 21 for stripebruk. Foto: Forever 21 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært noen tøffe uker for den amerikanske kjedebutikken Forever 21 som har fått to søksmål slengt rett i fleisen. Og det er ikke fra hvem som helst. Både Adidas og Gucci skal ha saksøkt butikken for stripene de har brukt i plaggene sine. Ja, stripene! Begge gigantene mener Forever 21 har kopiert deres design.

Ifølge Women's Wear Daily skal Adidas ha tatt saken videre fordi Forever 21 skal ha designet flere av plaggene sine, både i de hverdagslige og sporty kolleksjonene, med tre striper. Adidas mener disse stripene er «forvirrende like» deres stripe-design. De to merkene hadde også en liten krangel i vår over samme problem, men da skal Forever 21 ha gått ut og sagt at Adidas har tatt dette for langt. 

Men det er ikke bare Adidas som mener den amerikanske kjedebutikken har tråkket over streken når det kommer til stripe-bruk. Det italienske motehuset Gucci skal også ha lagt inn et søksmål mot Forever 21 fordi de mener butikken har kopiert deres stripe-design. Gucci skal ha sendt ut tre brev til Forever 21 hvor de ber dem slutte å produsere plagg og tilbehør med striper i blått, rødt og blått, og grønt, rødt og grønt.

Da Forever 21 valgte å ikke gjøre noe med det, valgte det italienske motehuset å saksøke butikken. Saken er nå tatt videre til en domstol i California hvor Forever 21 hadde gitt følgende uttalelse ifølge Women's Wear Daily: «Gucci burde ikke ha lov til å hevde at de alene har en monopol på alt av klær og tilbehør med disse stripene i disse fargene».

LES OGSÅ: Den ene er fra Gucci, den andre fra Zara - ser du forskjell?

Ikke uvanlig

Det at store kjedebutikker, som gjerne har betraktelig lavere priser enn motehus som Gucci, lar seg inspirere av de store designerne er ingen nyhet. Spanske Zara har blant annet blitt anklaget for å ha stjålet design. Det var Los Angeles-illustratøren Tuesday Bassen som tok til Instagramkontoen sin for å fortelle følgerne sine om hendelsen, samt å dele svaret hun hadde fått fra Zara etter at hun hadde konfrontert dem.

«Jeg har ikke sagt så mye om dette, før nå. I løpet av det siste året har @zara kopiert kunsten min (tusen takk til alle som har tipset meg om dette - dere har vært mange). Advokaten min kontaktet Zara og de sa at jeg ikke har noe grunnlag fordi jeg er en indie-kunstner og de er et gigantisk firma, og at det ikke er mange nok mennesker som vet om meg for at dette skal bety noe», skriver Bassen på et bilde hun la ut på sin Instagramkonto (du kan se innlegget og lese resten av saken her).

Latt seg inspirere?

For ikke mange ukene siden lanserte Bik Bok en t-skjorte som minner oss svært om en Gucci hadde stor suksess med. T-skjorten til kjedebutikken er hvit med teksten «Oslo» skrevet på med striper i rødt og grønt under. Det er også en «logo» under teksten som minner svært om Guccis egne.

Det er tydelig at de har latt seg inspirere av Guccis trendy t-skjorte som «alle» skulle ha tak i. Guccis variant er også hvit, men teksten «Gucci», deres velkjente logo og striper i rødt og grønt. Nå som Gucci har saksøkt Forever 21 kun for bruk av striper, lurer vi selvfølgelig på om Bik Bok har forhørt seg med det italienske motehuset før t-skjorten ble satt i produksjon, men Bik Bok vil ikke kommentere saken overfor KK. 

SE SÅ LIKE: Bik Boks t-skjorte til venstre ligner svært på den fra Gucci (t.h.) Foto: Produsenten, Scanpix
SE SÅ LIKE: Bik Boks t-skjorte til venstre ligner svært på den fra Gucci (t.h.) Foto: Produsenten, Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer