Gråte-selfies

Advarer mot populær Tiktok-trend

– Blir mote i stedet for å være uttrykk for ekte følelser, sier psykologiprofessor.

GRÅTE-SELFIES: Stadig flere viser følelser på sosiale medier. Kan det være problematisk? FOTO: Instagram.
GRÅTE-SELFIES: Stadig flere viser følelser på sosiale medier. Kan det være problematisk? FOTO: Instagram. Vis mer
Publisert

Å vise følelser på sosiale medier er blitt en greie. På mange måter et velkomment avbrekk fra glansbildet det så lenge har vært. I det minste tilsynelatende.

Så populært er det, at egne skjønnhetstrender vokser frem i kjølvannet av det. Men det er ikke uten kontrovers.

Det er kreatør Zoe Kim Kenealy som visstnok skal ha æren for å ha popularisert trenden med crying girl makeup som i skrivende stund har godt over 130 millioner visninger på Tiktok.

Også på Google har søk etter trenden skutt i været. Motemagasinene har selvsagt kastet seg på trenden med crying girl makeup der poenget er å sminke seg så det ser ut som om man har grått med roser i kinnene, våte øyne og bitte lepper.

Men kan trenden være problematisk?

«Crying makeup-videoer og gråtende 'shitpost'-selfies er to separate internettrender, men de fanger begge essensen av 'sad girl beauty' og spiller inn i 'soft life'-ambisjonen som for tiden er populær», skriver nettmagasinet Dazed.

Med det setter de trenden i sammenheng med en annen sosiale medier-trend, nemlig superstjernenes tårevåte og tilsynelatende dønn ærlige gråte-selfies.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer