Hårtrend:

Airy Bob er sommerens trend-klipp

- Den kler alle!

KORT OG LUFTIG: Den luftige Airy Bob-klippen er overalt om dagen. Foto: Instagram @pollyhey
KORT OG LUFTIG: Den luftige Airy Bob-klippen er overalt om dagen. Foto: Instagram @pollyhey Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Frister det å la lokkene falle? I så fall er dette en god nyhet for deg!

Sosiale medier og flere internasjonale magasiner summer over det som rett og slett er sommerens it-frisyre. Har du hørt om the Airy Bob?

Nettet florer av bilder av denne glamorøse, luftige, litt lengre boben. Vi snakker skikkelig wow-faktor. Nikola Grozdic, kreativ leder og eier av INCH, digger trenden - og synes du bør slenge deg på.

- Dette er noe «alle» kler. La deg bli inspirert, klipp av deg håret og prøv det ut. Så deilig med noe så fresht og enkelt! sier han til KK.

VOLUM: Den luftige klippen har skikkelig wow-faktor! Foto: Instagram @pollyhey
VOLUM: Den luftige klippen har skikkelig wow-faktor! Foto: Instagram @pollyhey Vis mer

-Skal se ut som om du har med deg vindmaskin

Denne enkle frisyren er rett og slett det ordet røper: en luftig bob.

- Opprinnelsen kommer fra den klassiske boben. Grunnen til at man kaller den airy er at håret skal se så lett og luftig ut. Man skal både føle det som om og se ut som om man har med seg en lett vindmaskin, forklarer Grozdic.

Dette gjør looken til både en ny trend og en comeback-trend. Alt fokuset på bob med volum og letthet er rett og slett en ny vri. Frister det å slenge seg på? Da har Grozdic gode nyheter.

- Alle hårtyper kan ha dette, men her ville jeg vært smart og snakket nøye med frisøren. Kartlegg hva du ønsker og hvor mye tid du er villig til å bruke på håret!

-Det er jo sånn at noen hårtyper kan bare wash and go, mens for andre gjelder wash and style.

FIN TREND: Nikola Grozdic fra INCH digger en Airy Bob. Foto: Instagram @nikola.grozdic
FIN TREND: Nikola Grozdic fra INCH digger en Airy Bob. Foto: Instagram @nikola.grozdic Vis mer

Målet er maksimalt med volum

Heldigvis tilsier den praktiske lengden at du ikke vil måtte bruke evig tid på stylingen uansett. Men betyr det at det er enkelt å perfeksjonere looken? Kanskje ikke - men med Grozdic sine beste tips er vi i hvert fall hjulpet et godt stykke på veien.

- Start med en god sjampo og balsam, og bruk så gjerne en spray mousse eller en volumspray som gjør at håret sveller eller eser. Føn også gjerne håret oppned for å oppnå maksimalt med volum, tipser Grozdic.

- Om du ønsker og håret glatt, så føner du det ut med en stor rundbørste. Da vil du få masse «gratis», airy volum i håret.

FOR ALLE: Den trendy klippen funker godt for alle hårtyper og med diverse styling. Foto: Instagram @christen.rhule
FOR ALLE: Den trendy klippen funker godt for alle hårtyper og med diverse styling. Foto: Instagram @christen.rhule Vis mer

Om du liker og vil beholde din naturlige hårtekstur, anbefaler han at du dropper stylingverktøyene og heller bruker hendene. Løft det opp og fløff det til!

- Bruk så gjerne en finish-spray som gir volum, eller en lett hårspray for ekstra løft og hold, anbefaler han.

Av stylingverktøy er det tre ting han trekker frem som must: Rundbørste, en god hårføner - og en hårføner med diffuser for deg som ikke ønsker en helt glatt look.

- Bruk gjerne en sjampo og balsam som tilfører fuktighet som Oribes Moisture & Control. Du må ikke nødvendigvis velge en volumserie for å få best resultat.

SOMMERFRESH: Sommerklippen som trender nå er luftig og lett. Foto: Instagram @louisa_mazzurana
SOMMERFRESH: Sommerklippen som trender nå er luftig og lett. Foto: Instagram @louisa_mazzurana Vis mer

Når du skal preppe håret før føning, anbefaler han T.G.I.s spraymousse Queen For A Day - det er et «genialt produkt», ifølge Grozdic. For maksimalt volum, tipser han om volumsprayen Maximista Thickening fra Oribe etterfulgt av en volumfinish - og hårspray til slutt.

- Kan også anbefale Oribe Thick Dry som finish på tørt hår. Den gir deg følelsen av extra masse hår.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer