Undertøy

Aldri mer dobbeltpupp

Her er bh-triksene du må kunne.

SLIK VET DU OM BH-SKÅLEN ER STOR NOK: Ser du at puppene spretter ut den ene eller andre veien, er cupen for liten til deg. Sørg alltid for at puppene har god plass inni skålene. Stylist: Maria Amor Kvalheim Foto: Yvonne Wilhelmsen
SLIK VET DU OM BH-SKÅLEN ER STOR NOK: Ser du at puppene spretter ut den ene eller andre veien, er cupen for liten til deg. Sørg alltid for at puppene har god plass inni skålene. Stylist: Maria Amor Kvalheim Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, hvem har vel ikke hørt at en riktig tilpasset bh kan gjøre underverker for figuren. Ikke bare sitter klærne bedre, men du får en flottere holdning med på kjøpet.

Hvordan vi merker at bh-en ikke funker? Vel, kanskje du opplever å få dobbeltpupp, eller at spilen i bh-en presser mot brystvevet og stroppene gnager mot skuldrene.

Som regel skyldes dette en klassisk feil, nemlig at bh-en er for vid i omkrets og at cupene er for små.

Bh-en sitte riktig

Å finne en bh som sitter perfekt, kan ta litt tid og er ikke gjort i en fei. Når du skal kjøpe en ny bh, er det viktigste du gjør å måle riktig under bysten.

Vi vet at 70 prosent av alle kvinner bruker feil bh-størrelse, så dette er viktig. Ikke bare for utseende, men en feil bh over lengre tid kan føre til både stiv nakke og skuldre, samt dårlig holdning og økt press og slitasje på brystvev.

Ifølge undertøyskjeden Triumph, er det fem ting du må vite når du kjøper deg en ny bh:

1. Sjekk at bh-en sitter tett og behagelig under bysten. Riktig størrelse rundt ryggen vil løfte bysten. En fin huskeregel er at du skal kunne få plass til en finger mellom skuldre og stropp. Bakstykket skal være på samme høyde som frontstykket.

2. Brystene skal passe godt inn i skålene uten at noe klemmes ut under eller over skålene. Får du «ekstrabryster» over kanten bør du prøve en større cup.

FOR LITEN BH OG KOPP: På de to øverste bildene til høyre, ser vi en såkalt dobbeltpupp, der puppen blir delt i to fordi cupen er for liten.  Foto: Per Ervland
FOR LITEN BH OG KOPP: På de to øverste bildene til høyre, ser vi en såkalt dobbeltpupp, der puppen blir delt i to fordi cupen er for liten. Foto: Per Ervland Vis mer

3. Spiler og sidestykke skal ligge flatt inntil kroppen og følge kroppens naturlige kontur.

4. Før du justerer stroppene, sjekk at brystene er i sin naturlige posisjon.  Se til at brystene har god støtte og at det er en fin overgang fra bryst til bh.

5. Når du kjøper en ny bh skal den passe når du bruker den på den ytterste hekten, slik at du skal kunne stramme inn til riktig passform når bh-en mister sin elastisitet.

Få flere geniale bh-tips i videoen under:

Bytt den ut minst én gang i året

Utenom å bomme på størrelsen, er en annen feil vi gjør at vi bruker samme bh dag ut og dag inn.

Ja, vi ser oss til slutt blind på den, og oppdager ikke at den er grå, slitt og ulekker. Det som skjer nå, er at bysten din ikke får den støtten den trenger lenger, siden bh-en har blitt slapp og slaskete i strikken.

– Bh-er i god kvalitet holder seg gjerne lenger, men bruker du dem mye, vil jeg si at de holder seg i maks ett år, har Beate Higley, som er direktør for undertøyprodusenten Change i Norge, sagt til KK.no tidligere.

Saken er basert på undertøysguiden i KK Stil, som er et samarbeid med Triumph!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer