Skulderputer

Aldri mer grå mus

Knæsjfarger, skulderputer og 80-tallsstil - se opp for Marc Jacobs' kolleksjon.

Publisert
Sist oppdatert
Samtidig som Oslo Fashion Week avsluttet med Iselin Engan og Moods of Norway forrige uke, satte moteuken i New York i gang.

Og som vanlig var det full blest da Marc Jacobs viste sin kolleksjon for høsten og vinteren 2009-2010.

Knallhard 80-tall

I motsetning til i fjor høst, da designeren viste en elegant og posh kolleksjon som oste cash og velstand, har Jacobs sendt et saftig juicy kyss tilbake til tiåret da electroclash og danseroboter herjet.

Kolleksjonen er som tatt rett ut av en Duran Duran-video eller platecoveret til Platinum Blondes legendariske «Alien Shores».

Mest prangende er neonfargene, og da spesielt de knall rosa nyansene. Men her går det også i signalgult, grønt, lilla og blått.

I hine dager

Til The Times forklarer Marc Jacobs kolleksjonen sin slik:

- Jeg tenkte på de gode gamle dagene i New York da det var så gøy å kle på seg, sier han.

Med de gode gamle dagene mener newyorkeren de kveldene han var på klubber som Area, Palladium og Paradise Garage, ifølge avisen.

Til amerikanske Vogue har han dette å si:

– Jeg liker farger og jeg tenkte på den energien og kreativiteten som er her i den byen hvor jeg ble født da jeg lagde klærne.

Sjekk ut den rosa delen av kolleksjonen her:Nøkkelplagg med attityde

I klesparken finner vi alt fra A-linjeformede kjoler og festantrekk i metallisk skinn og blomsterbrokade, til fløyelstopper og syrevaskede jeans med høyt liv.

Også jakker i fargestiftfarger, enten med eller uten hette, og masse caper. I strengt 80-tallssnitt.

Mest iøyenfallende er likevel de enorme skulderputene som dukker opp. Var det strengt tatt nødvendig at de skulle komme tilbake i motebildet, mon tro?

Tydeligvis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer