Undertøy

Aldri mer hengepupper

Slik unngår du at brystene dine blir offer for tyngdekraften.

Aldri mer hengepupper
Publisert
Sist oppdatertRaggsokker, erteposer eller slappe pærer. Kjært barn har mange navn, men en ting er i hvert fall sikkert. Er du velsignet med pupper av en viss størrelse, er sjansen stor for at de kan komme til å peke litt nedover etter hvert.

Heldigvis finnes det flere gode råd for hvordan man til en viss grad kan unngå dette, uten å ta ekstreme grep. En god start er selvsagt å bruke bh, og å prøve den på før du kjøper den. I prøverommet begynner så utfordringen om å finne en som sitter som et skudd.

 • Veien til perfekte pupper

 • - Den vanligste feilen mange kvinner gjør er at de kvier seg for å be om hjelp i butikkene. Å bli målt skikkelig er viktig. Hemmeligheten er at det måles stramt under bysten, slik at bh-en sitter godt rundt ryggen. Mange bommer på dette, og resultatet blir en løs bh som kryper oppover ryggen, sier medieansvarlig i undertøysmerket Triumph, Annette Ebbing Listuen.

  Selve bh-koppen må også passe, slik at man unngår å få fire eller flere pupper.

  - For de med store pupper anbefales kopper som dekker 3/4 av bysten. Ellers så må man bare prøve seg fram. Det viktigste er at bh-en ikke er for slapp.

  Fordi pupper holdes oppe av hud og underliggende vev, og ikke av muskler, kan de lett bukke under for tyngdekraften. Jo mer man rører på seg, jo mer spretter puppene omkring.

  Slik strekker vevet seg, og puppene vil omsider henge lengre og lengre ned mot bakken. Derfor er det viktig å gi puppene støtte, ikke minst i treningssalen.

  Ifølge en undersøkelse utført av forskere ved universitetet i Portsmouth i Storbritannia beveger faktisk hvert bryst seg cirka ni centimeter for hvert løpeskritt, noe som kan bety flere hundre ristende meter på èn enkelt joggetur.

  - Alle jenter som trener må ha en god sports-bh. Med den skal du kunne røre på deg uten at puppene rister for mye på seg. Sørg for riktig veiledning i butikken, og gå gjerne ned en størrelse rundt brystkassen. Husk å hoppe masse opp og ned når du prøver den, sier Listuen.

 • Velg riktig sports-bh

 • Det kan også lønne seg å velge en bh i et tjukt stoff med strikk. Gjerne også i et stoff som slipper svetten igjennom, så den ikke blir så ubehagelig å ha på seg.

  God bh-kvalitet til tross. Det er ikke alltid det funker. Ifølge nok en studie fra Portsmouth, utført ved forsker Joanna Scurr, beveger nemlig puppene mer på seg enn vanlige bh-er er i stand til å takle.

  Og de hopper ikke bare opp og ned, som vanlige bh-er designes for å hindre, men de flytter seg også frem og tilbake og inn og ut.

 • Jo, du har sprettpupper

 • At man ikke har forsket mer på kvinners bryster under trening, og dermed laget bedre bh-er, er helt forbløffende, og et resultat av en mannsdominert produksjon av sportsutstyr, mener Scurr. Derfor er hun nå i full gang med å utvikle bh-er i samarbeid med produsenter i Storbritannia og andre steder i verden.

  LES OGSÅ:
 • Velg riktig sports-bh
 • Supersexy undertøy & sko
 • Operer inn BH-en
 • Undertøy som gjør underverker
 • Får store pupper i lunsjen
 • Veien til perfekte pupper
 • Leder: Operasjon perfekte pupper
 • De fineste puppene i Hollywood - stor bildespesial
 • Piller & pupper for USAs potensielle førstedamer
 • Se videoguide: Slik sjekker du puppene dine for kreft • Kvinner må tørre å be om skikkelig veiledning når de kjøper bh-er, mener medieansvarlig i Triumph, Annette Ebbing Listuen.
  Kvinner må tørre å be om skikkelig veiledning når de kjøper bh-er, mener medieansvarlig i Triumph, Annette Ebbing Listuen. Vis mer
  En god sports-bh skal sitte stramt, gi støtte og sørge for at puppene ikke spretter vilt omkring. Her fra Triumph til 250 kroner og oppover.
  En god sports-bh skal sitte stramt, gi støtte og sørge for at puppene ikke spretter vilt omkring. Her fra Triumph til 250 kroner og oppover. Vis mer
  Det er viktig at bh-en gir et godt løft til bysten, som denne fra Lindex til 200 kroner.
  Det er viktig at bh-en gir et godt løft til bysten, som denne fra Lindex til 200 kroner. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer