Klesstil

Aldri mer stilkrise

Finner du kjendisen som har en stil du liker, kan kleskrisen være løst for alltid.

LA DEG INSPIRERE: Ved å finne en kjendis som har en kropp og stil som ligner din, har du en utømmelig kilde til inspirasjon til garderoben din, råder designer Michael Kors. Foto: All Over Press
LA DEG INSPIRERE: Ved å finne en kjendis som har en kropp og stil som ligner din, har du en utømmelig kilde til inspirasjon til garderoben din, råder designer Michael Kors. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er designer Michael Kors som råder deg til å kikke litt ekstra på kjendiskvinnene. – Finn en kjendis med din kroppsfasong, dine farger og en stil som ligner din egen, og bruk dette som en mal for din egen garderobe, sier designeren i aprilutgaven av amerikanske Elle. Michael Kors advarer mot å tvinge seg selv inn i enhver trend. – Ikke press en rund kloss inn i et firkantet hull, sier han og anbefaler deg å velge en silhuett som passer for din kroppsfasong.Har du timeglassfigur, vil 1950-tallsinspirerte plagg kle deg. Hvis kroppstypen din er rettere og mer gutteaktig – tenk Twiggy! – kan du se mot 1960-tallet for inspirasjon. Har du små pupper? 1970-tallsmoten vil passe deg perfekt, mener Kors. Se om du ligner på noen av disse kjendisene:

– Trender er ikke forordringer. Hvis en ny stil ikke funker for din kropp og din livsstil, styr unna! sier han.Klokker og klærMichael Kors er kanskje best kjent i Norge fra Project Runway, realityserien hvor aspirerende designere får muligheten til å delta i New York Fashion Week. Sammen med Heidi Klum, som også er hans muse, bestemmer han hvem som er «in» og hvem som er «out». I tillegg til sine klær og vesker, gjør Kors seg mer og mer bemerket som klokkedesigner. Men tilbake til klærne. Kors presiserer viktigheten av å prøve forskjellige størrelser for å finne den som passer deg best. – Alle designere er forskjellige, så ikke heng deg opp i et tall, sier han til Elle. Gå til skredderenHan anbefaler også å få plaggene du kjøper tilpasset av en skredder, da små endringer kan utgjøre enorme forskjeller. – Kjøp skreddersydde jakker, kåper, kjoler og bukser i nøytrale farger. Michael Kors mener også at du gjerne kan fråtse i spreke farger så lenge silhuettene er enkle. Da er farger lette å bruke, sier han. Skal du derimot prøve ut nye snitt og proporsjoner, bør du holde deg til mer klassiske farger, som svart, grått, marineblått, khaki og hvitt. Kontraster skaper spenningDesigneren slår også et slag for kontraster. Kombiner noe klassisk og skreddersydd med noe mer ellevilt, for eksempel en smokingjakke over en rysjekjole. Eller kombiner bare legger med tildekkede armer, klassiske bukser med dype utringninger eller konservative kjoler med elleville sko. – God stil betyr at du har et klart synspunkt, men det er minst like viktig å la looken din utvikle seg. Å hive seg over enhver ny trend gjør deg kanskje moteriktig, men ikke stilig og stilsikker, sier Michael Kors.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer